29 Temmuz 2008, Salı 13:13:35

2005'te düşen uçağın kurbanları bulunamıyor!

2005 yılının Şubat ayında Quadra adasına düşen uçağın kayıp kurbanlarının aileleri bir kez daha yıkıldı.
  • Olamaz böyle bişey ya! tam bir film senaryosu gibi bence bu olay filme dönüştürülmeli. Tabi kazazedelerin ailelerine de allah sabır versin orası da ayrı bir dava...

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında tekrar başlayan aramalar çerçevesinde bulunan 6’ncı kopuk ayağın kötü bir şakadan ibaret olduğu tespit edildi. Şu ana kadar bulunan 5 ayaktan ikisi vücutları hala kayıp olan iki yolcuya ait. Bulunan yeni ayağın kazayla bağlantılı olmasını uman aileler; düzmece çıkmasıyla perişan oldu.

Adli patolog ve antropolog tarafından yapılan inceleme sonucu spor ayakkabı içinde bulunan ayağın iskeletleşmiş hayvan pençesinin bir çorapla beraber ayakkabının içine konarak, etrafının kurumuş yosunlarla doldurulmasından ibaret olan bir şaka olduğu anlaşıldı.

Quadra uçak kazasıDaha önce de 5 kopuk ayak Körfez Adalarının plajlarında ve Fraser Nehrinin ağzında bulunmuştu; Düzmece olduğu sonradan anlaşılan sonuncu ayak, Quadra Adası yakınlarında Campbell Nehrinde bulundu ve kaza kurbanlarının cesetlerini arayanların umutlarını yeşertti.

Kopuk ayakların bulunma tarih ve sırası şöyle; Jedediah Adası (20 Ağustos), Gabriola Adası (26 Ağustos), Valdes Adası (8 Şubat), Kirkland Adası (22 Mayıs), ve Westham Adası (16 Haziran)…

Şimdiye dek cesedi bulunabilen tek kurban Dave Stevens’ın eşi Kirsten Kearsley- Stevens, bulunan ayağın düzmece çıkmasıyla ilgili "Bu iğrenç bir şey. Özellikle bu bölgedeki insanlar kazazede ailelerinin çektikleri acılara bu kadar yakından şahit olmuşken…" yorumunu yaptı.

Nişanlısı Fabian Bedard’ı kazada kaybeden Darla MacDonald güçlükle konuşarak, "Bugün kesinlikle kolay bir gün değil. Bir gün aradığımız cevapları bulacağımız umuduyla yaşıyoruz." diyebildi.

"Bu bir çeşit duygusal boşalma" diyen gözü yaşlı MacDonald bazı sonuçlar bulana kadar araştırmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

2005’te düşen uçaktaki 4 erkeğin cesedi henüz bulunamadı. Pilot Arnie Feast’ in ve Fabian Bedard’ın DNA’ları, bulunan ilk üç ayaktan herhangi biriyle eşleşmedi. Kazanın diğer akıbeti belirsiz kurbanları olan Doug ve Trevor DeCock kardeşlerin DNA profillerinin çıkartılmasında sorun yaşandı. Bu nedenle bulunan ayakların onlara ait olup, olmadığı bilinmiyor. 

Dördüncü ve beşinci kopuk ayak için de henüz bir DNA profili çıkartılamadı.

Quadra uçak kazasıDüzmece 6. ayak oyununu yorumlayan polis yetkilileri; “Kayıp kurbanların ailelerine çok büyük bir saygısızlık ve affedilmez bir ayıp” açıklamasını yaptılar. Polisler ayakkabı ve içindekileri incelemeye alarak, kimin ya da kimlerin yaptığını bulmaya çalışıyor. Suçlular yakalandıklarında adaleti oyalamaktan başlayıp, hayvan haklarını ihlale kadar giden geniş bir iddianameyle yargılanacaklar.

Polisin delil olarak gördüğü bir başka kaynaksa bir web sitesi. Yeni bir ayak bulunduğu haberi duyurulmuş, ancak olayın düzmece olduğu henüz anlaşılmamışken; Craigslist adlı popüler web sitesinde bir yorumda; bulunan yeni ayağın eğlenmek isteyen birileri tarafından ayakkabının içine konan hindi budunun okyanusa fırlatılmasından ibaret olabileceği yazılmıştı. Yetkili makamlar internetteki yorumlar dahil; her türlü bilgiyi titizlikle araştırıyorlar.

2005 yılındaki kazadan bu yana bir çok teori üretildi ve farklı kişileri suçlayan bir çok farklı düşüş hikayesi yazıldı. Ancak gerçeklerin üzerindeki sır perdesi bir türlü aralanamadı.


©AirportHaber.com

2005'te düşen uçağın kurbanları bulunamıyor!

Yorumlar

Creative ~ 16 yıl önce
Olamaz böyle bişey ya! tam bir film senaryosu gibi bence bu olay filme dönüştürülmeli. Tabi kazazedelerin ailelerine de allah sabır versin orası da ayrı bir dava...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000