14 Ekim 2010, Perşembe 08:34:41

200 yolculu uçak tek motoruyla indi

Thomson Havayolları'na ait yolcu uçağı, motorlarından biri arızalanınca tek motorla iniş yapmak zorunda kaldı...
  • ucaklar yani iki motorlu olanlar tek motorla ucabilme prensibine gore yapilmamişlardir. tek motorla emniyetle uygun bir meydana inebilme yetisine sahip olacak şekilde tasarlanmişlardir. sizin dediğiniz gibi olsa yerde motoru hold a alirlar tek motor siz ucusa gidersiniz. ya da tek motor yaparlar veririler takati o motoru tek motorla ucarsiniz..bunu tasarlamak zorda değildir emin olun. o pilotta gerekli rudder ve trimi ve bileğini kullanara o ucagi tek motora kalma durumunda emniyetle indiriir. ama bu ne var bunda denilebilecek kadar kucumsenecek bir şey değildir.
  • Tek motorla kalkabilen uçak, tek motorla sorunsuz iner, sıkıntı olmaz. İnsan da tek böbrekle yaşayabiliyor zaten.
  • bildiğimiz üzere her çift motorlu olan uçak aslında tek motorla uçabilme prensibine dayanır.kokpitte duran amcalarda bunu bilir ve tek motorla ucurabilme yetisine sahip olduğu için o koltukta oturur.gerekli rudder ve trimleme açısıyla kaptan pilot için fazla sıkıntı olmayacak bir durumdur bu gerçektende.o yüzden bunda hakikaten bişey yok.
  • seni tek motoru gitmiş bir boeing te ucmaya davet ediyorum. elbette at ile deve değil yapilir ama ne var bunda dicek kadar da degil ..
  • yolcular panık yapmış... ölümden kaçısınız yok.muahhakki ölümü tadacaksınız. ucakta,yada karada farketmez. ALLAH hayırlı ölümler versın..
  • INER NOLCAK KI? ASIL BECERI TUM MOTORLAR UCUS ESNANSINDA SUSARSA GUVENLE INDIREBILMEKTIR...

İngiltere-Baf seferini yapan Thomson Havayolları'na ait yolcu uçağı, motorlarından birinin arızalanmasıyla tek motorla iniş yapmak zorunda kaldı.

Uçak, Kıbrıs Rum Kesimi'nin Baf Havaalanı'na saat 14:00 sıralarında inişe geçtiği sırada tehlike sinyali verdi. 200 yolcusu bulunan uçak, tek motorla güvenli bir şekilde havaalanına iniş yaptı.

İngiltere'den havalanan uçaktaki yolcuların kısa süreli panik yaptığı ancak pilotun güvenli bir iniş yapmasından sonra rahat bir nefes aldıkları belirtildi. (Akşam)

200 yolculu uçak tek motoruyla indi

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
ucaklar yani iki motorlu olanlar tek motorla ucabilme prensibine gore yapilmamişlardir. tek motorla emniyetle uygun bir meydana inebilme yetisine sahip olacak şekilde tasarlanmişlardir. sizin dediğiniz gibi olsa yerde motoru hold a alirlar tek motor siz ucusa gidersiniz. ya da tek motor yaparlar veririler takati o motoru tek motorla ucarsiniz..bunu tasarlamak zorda değildir emin olun. o pilotta gerekli rudder ve trimi ve bileğini kullanara o ucagi tek motora kalma durumunda emniyetle indiriir. ama bu ne var bunda denilebilecek kadar kucumsenecek bir şey değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tek motorla kalkabilen uçak, tek motorla sorunsuz iner, sıkıntı olmaz. İnsan da tek böbrekle yaşayabiliyor zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bildiğimiz üzere her çift motorlu olan uçak aslında tek motorla uçabilme prensibine dayanır.kokpitte duran amcalarda bunu bilir ve tek motorla ucurabilme yetisine sahip olduğu için o koltukta oturur.gerekli rudder ve trimleme açısıyla kaptan pilot için fazla sıkıntı olmayacak bir durumdur bu gerçektende.o yüzden bunda hakikaten bişey yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
seni tek motoru gitmiş bir boeing te ucmaya davet ediyorum. elbette at ile deve değil yapilir ama ne var bunda dicek kadar da degil ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yolcular panık yapmış... ölümden kaçısınız yok.muahhakki ölümü tadacaksınız. ucakta,yada karada farketmez. ALLAH hayırlı ölümler versın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
INER NOLCAK KI? ASIL BECERI TUM MOTORLAR UCUS ESNANSINDA SUSARSA GUVENLE INDIREBILMEKTIR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000