24 Ekim 2012, Çarşamba 09:25:24

"200 SAAT UÇUŞ YAPTI"

Milas Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde görev yapan yangın söndürme helikopteri 2012 yılı yangın sezonunu 28 Ekim’de mesai bitimi ile tamamlıyor.

200 saat boyunca çeşitli yangınlarda görev alan helikopter bu yangınlarda olumlu katkısıyla dikkat çekiyor. Özellikle yangın ekiplerinin ulaşımda güçlük çektiği bölgelerde aldığı görevlerdeki başarısı ile dikkat çeken helikopter ekibi bu desteği ile yanan alanların ve yangınların sayısında da büyük bir düşüş başarısına imza atıyor.

Milas Orman İşletme Müdürlüğü Denizcik deposunda konuşlanan Kamof 32 tipi yangın söndürme helikopteri, Milas, Bodrum, Aydın ve İzmir'de birçok yangına müdahalede bulunurken, 1 Haziran’dan bu yana 200 saat uçuş yaptığı açıklandı.
Bu süreçte yangın bölgelerini basın mensuplarına yönelik bir gezi ile havadan aktaran söndürme helikopterinde görevli Türk Pilot Nazım İnceler, “yangınlara özellikle ilk müdahalelerde havadan olması oldukça önemli” diyerek yangınlara havadan müdahalenin önemine değindi.

28 Ekim'de gün batımıyla görev süresinin sona ereceğini belirten İnceler, "Helikopter, yer ekiplerinin ulaşamadığı alanlara kısa sürede ulaşarak, yangının kontrol altına alınmasında önemli bir görev alıyor" dedi.

"200 SAAT UÇUŞ YAPTI"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000