08 Kasım 2008, Cumartesi 08:13:57

200 milyon dolarlık yakıt vurgunu!

Rafineri yakınında korsan tesis kurarak 80 YKR’a satın aldıkları jet yakıtını çeşitli işlemlerden geçirerek otomobil yakıtı haline getiren ve 200 milyon dolarlık vurgun yaptığı iddia edilen çete çökertildi.
  • Yaw hiçbiriniz eski Türk filmi seyretmiyor mu? Güzel replikti arkadaşım bravo sana :)
  • Bu haberle senin pilot olman ne alaka.Sonra ne olmuş pilotsan padişahmısın.Ben pilotum pilott hemi de thy de .hadi yaa.
  • Bana göre hicbir katkisi olmadigi gibi insanlarin sadece beynini bulandirmaktir.Gelelim habere,Önce kayitsiz bir rafineriden nasil yakit cikabiliyor?Kayitli ise Adres sahipleride buna dahilmidir.Rafinerinin dibindeki KORSAN isletmenin ruhsati yokmudur.Var ise hangi imalata verilmistir?Böyle isletmelerin defterleri nasil kayit disina müsait olabiliyor.Asil sorun bu islemler yürürken,bundan haberi olmayan kim olabilir?
  • ben pilotum pilot. türk hava yollarinda calisiyorum!! pilotum pilott!

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Bürosu ekipleri, jet yakıtını solvent türü kimyasallarla otomobil yakıtına çevirerek piyasaya süren çeteyle ilgili ihbar üzerine harekete geçti. Savcılığın talimatıyla 6 ay önce şüphelileri takibe alan polis, çetenin Kırıkkale Rafinerisi’nden, havacılık sektöründe kullanılan ve Özel Tüketim Vergisi’nden (ÖTV) muaf olan jet yakıtını 80 YKR’ye aldığını belirledi. Ulaşım maliyetini düşürmek için rafinerinin yakınına korsan tesis kuran çete üyeleri, jet yakıtını boya imalatında kullanılan solvent içerikli (Wihite spirit, hekzan, kisilen gibi) kimyasal maddelerle karıştırarak, otomobil yakıtı haline getirdikleri tespit edildi. Piyasada anlaştıkları benzin istasyonlarına litresi 2.5 YTL’den satışı yapılan yakıtlardan 200 milyon dolar gelir elde eden çetenin 17 üyesi, önceki gün 10 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen "Bedel" adı verilen operasyonla gözaltına alındı. Çete lideri olduğu belirlenen Cem G., operasyon sırasında yurt dışına kaçmak üzereyken yakalandı. Çetenin diğer üyelerinden Uğur Y.’nin ise kısa süre önce yine akaryakıt kaçakçılığından tutuklandığı ve geçen ay tahliye olduğu bildirildi.

200 milyon dolarlık yakıt vurgunu!

Yorumlar

Rumuz ~ 15 yıl önce
Yaw hiçbiriniz eski Türk filmi seyretmiyor mu? Güzel replikti arkadaşım bravo sana :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EEE ~ 15 yıl önce
Bu haberle senin pilot olman ne alaka.Sonra ne olmuş pilotsan padişahmısın.Ben pilotum pilott hemi de thy de .hadi yaa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neredeyiz ~ 15 yıl önce
Bana göre hicbir katkisi olmadigi gibi insanlarin sadece beynini bulandirmaktir.Gelelim habere,Önce kayitsiz bir rafineriden nasil yakit cikabiliyor?Kayitli ise Adres sahipleride buna dahilmidir.Rafinerinin dibindeki KORSAN isletmenin ruhsati yokmudur.Var ise hangi imalata verilmistir?Böyle isletmelerin defterleri nasil kayit disina müsait olabiliyor.Asil sorun bu islemler yürürken,bundan haberi olmayan kim olabilir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
ben pilotum pilot. türk hava yollarinda calisiyorum!! pilotum pilott!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000