09 Ekim 2010, Cumartesi 09:39:36

20 Hayalet uçak satın aldı

İsrail, 20 tane ‘hayalet’ uçak aldı Amerika, Suudi Arabistan’la 60 milyar dolarlık silah anlaşması imzalanmasının ardından ikinci büyük silah anlaşmasını İsrail ile yaptı.
  • İsrail, durağan duruma geçen ortadoğu ülkelerinin silahlanma hevesini tetikleyecek adımı atarak, önümüzdeki 20 yılda tüm oratadoğu ülkelerinin silahlanamya buyuk paralar yatırmasına sebeb olacaktır, bu adımıylada ustune düşeni yapmıştır, herkese hayırlı olsun...
İsrail, 2,75 milyar dolarlık anlaşmayla Amerika’dan radara yakalanmayan F-35 savaş uçakları alacak. Bu uçaklar dünyanın en gelişmiş savaş uçakları olarak kabul ediliyor.

Pazarlık yapıyordu
Her biri 100 milyon dolara mal olacak 20 uçağın İsrail’e 2015’le 2017 arasında teslim edilmesi bekleniyor. Bu uçaklar Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 9 ülkenin oluşturduğu bir konsorsiyum tarafından geliştiriliyor. Konsorsiyum dışındaki ilk alıcı olan İsrail, uzun bir süredir bu uçakların fiyatı ve üzerine monte edeceği cihazlar konusunda pazarlıklar yapıyordu.
20 Hayalet uçak satın aldı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
İsrail, durağan duruma geçen ortadoğu ülkelerinin silahlanma hevesini tetikleyecek adımı atarak, önümüzdeki 20 yılda tüm oratadoğu ülkelerinin silahlanamya buyuk paralar yatırmasına sebeb olacaktır, bu adımıylada ustune düşeni yapmıştır, herkese hayırlı olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000