20 Ekim 2018, Cumartesi 09:03:51

20 Ekim Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü kutlu olsun

Havacılığın ön önemli oyuncularından hava trafik kontrolörlerin 20 Ekim Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü kutlu olsun. İşte hava trafik kontrolörleri derneğinin mesajı...
  • Mi varmis bunlarda da
  • Torpilliler hariç diğerlerinin kutlarım
  • Meydana 50 mil var sürat 180kt. Böyle atcomu olur. Gidin londrada biraz staj yapın. Atco değil atkafası
  • Antin kuntin mesleklerin gunlerinin kutlanmasi icin anons yaptiriyorsunuz da isin merkezindeki atco lar icin niye bir anons dusunemediniz? Yapilacak anonslarda insanlara hava trafik kontrolerlerini hatirlatmak zor mu geldi? Yoksa hedefiniz "sadece" misafirleriniz yani musterileriniz mi?
  • Güzide havayolu şirketlerimizden hiçbiri kutlamadı kontrolörlerin gününü, en azından sosyal medya hesaplarında ben görmedim. Suyu çeşmeye ağzını dayayarak içenler gününü bile kutlayan adamlardan bugün ses seda yok.
  • Bir kontrolör olarak kutlayan veya böyle hisseden herkese teşekkür ederim. Havacılık, her ne safhasında çalışırsak çalışalım; hevesle yapılası ve özen gösterilesi bir alan. Hepimize ilk günkü heyecanla çalışmalar..
  • Maalesef ülkemizdeki çalışma şartları berbat. Herşeyin önemsiz ve değersizleştirildiği, saygının ve kalitenin kalmadığı ülkemizde atc olarak çalışmak çok zor gerçekten. Yıllarca söyledik sesimizi duyuramadık. Her seferinde beğenmiyorsan git kapı orada, işsiz birsürü insan var senin yerine gelmek isteyecek milyonlar var, bu parayı kimse sana vermez diyenler oldu. Bana bin katı değer verildiği, kat ve kat kazanacağım başka bir alana yöneldim ve üzülerek istifa ettim. Tüm tecrübemi gömdüm. Bir sürü sıkıntı çekip, borca girip pilot oldum. Tekrar söylüyorum üç ayda kontrolör yetişmez. On yıllık adamın yeri çok zor dolar. Kontrolörlük çok sofistike ve zor bir iştir. Bu tüm dünyada böyledir, memur kafasıyla hava trafik hizmeti ancak geri kalmış ülkelerde görülür. Ben yeni ufuklara zorunlu olarak yelken açtım. Tüm eski meslektaşlarımın gününü kutluyorum. Hak ettikleri şartlarda, hak ettikleri değeri görebilecekleri yarınlar diliyorum. Rabbim yardımcınız olsun. İyi ki varsınız.
  • Tüm atco ların meslek günü kutlu olsun.2.grupta yer alan bir muhendis olarak daha iyi sartlarda olmayi hak ettiklerini söyleyebilirim.1.grupta yer alan aynı ünvana sahip ve aynı cihaza hizmet eden mühendislerle aynı özlük haklarına kavuşmak ve atco ların da bizim de eurocontrol standartlarına erişmesi temennisiyle...
  • Tüm hava trafik kontrolörü arkadaşlarımızın gününü kutlarım. Avrupa standartlarında hizmet veren kontrolörlerimizin hakettikleri özlük hakları ve maaşlarına kavuşmalarını temenni ederim.
  • istanbul yaklaşmadaki arkadaşlarıma soruyorum; fırtınalı havada frekansta oluşan kaosu çözmenin bir yolu varmı? bunun için kime başvurmak gerekiyor. yaklaşık 5dk boyunca telsize giremedik, kendi başımıza kaçınma yapıp uygun bir noktadan arrrival a devam ettik. noktanın uygun olduğuna da kendimiz karar verdik çünkü başka çare yoktu. gününüz kutlu olsun. allah hepimize kolaylıklar versin

Bugün 1961 yılından bu yana kutlanan 20 Ekim Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü. Bu vesile ile AirportHaber olarak tüm Hava Trafik Kontrolörlerinin gününü kutlarız.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak, DHMİ bünyesinde görev alan kontrolörleri unutmayarak bir mesaj yayımladı. Bu özel gün nedeniyle Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA) de bir açıklama yaptı.

İşte Funda Ocak'ın mesajı;
Değerli Hava Trafik Kontrolörü Arkadaşlarım,

Türkiye'nin dört bir yanını birbirinden güzel ve modern havalimanlarıyla donatan DHMİ, yolcu memnuniyetini esas alan işletme becerisiyle de göz kamaştırıyor.

Ayrıca, gerçekleştirdiğimiz büyük projelerle ülkemizin önemli yatırımcı kuruluşları arasında yer almanın haklı gururunu yaşıyoruz hep birlikte.

Kuruluş olarak imzamızı attığımız Cumhuriyetin en büyük havacılık projelerinin altında büyük DHMİ ailesinin ortak aklı, emeği ve alın teri var. Her kademede fedakârca görev yapan tüm mesai arkadaşlarımdan aldığımız güçle geleceğe yolculuğumuza, güzel ülkemize daha büyük eserler, daha muhteşem projeler kazandırarak devam edeceğiz inşallah.

Bugün milletçe iftihar ettiğimiz her büyük başarıda, 1 milyon kilometrekarelik hava sahamızı büyük bir maharetle yöneten Hava Trafik Kontrolörlerimizin çok büyük katkısı var. Türk hava sahası artan trafiğe rağmen her geçen gün daha fazla hava yolu şirketince tercih ediliyor. Sektörel raporlara göre Türkiye, Avrupa hava sahasının trafiğine en çok katkı yapan ülkelerin başında yer alıyor.

Hava trafik hizmetini bayram, tatil, afet, kar kış demeden yılın 365 günü 24 saat kesintisiz olarak devam ettiren sizlerle gurur duyduğumu bu özel gün vesilesiyle bir kere daha vurgulamak istiyorum.

Bilgi, beceri ve fedakârca mesaileri ile uçak ve yolcularına en mükemmel hizmeti sunan sizlerle daha nice büyük başarılara ulaşacağımıza inanıyorum.

Bu düşüncelerle, kuruluşumuzda ve sektörde hizmet veren tüm Hava Trafik Kontrolörlerinin '20 Ekim Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü'nü kutluyor, başarılarının devamın diliyorum.

Funda OCAK
DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve
Genel Müdürü​


İşte TATCA'nın açıklaması;
Tüm dünyada 20 Ekim, Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü olarak kutlanmaktadır. Hava trafik kontrol, havada ve havaalanında hareket halinde olan tüm hava araçlarının birbirleriyle ve engellerle çarpışmalarını önlemek; hava trafiğinin emniyetli, düzenli ve verimli bir şekilde akışını sağlamak amacıyla verilen bir hizmettir. Bu hizmet, hava alanlarında tesis edilmiş ünitelerde çalışan hava trafik kontrolörleri tarafından gerekli ünitelerde radar ekipmanlarının da kullanımıyla uçakların hareketleri izlenerek ve telsiz vasıtasıyla uçaklarla her an birebir iletişim kurularak gerçekleştirilir.

7/24 çalışan hava trafik kontrolörleri sürekli artan trafik, gelişen prosedürler, değişen teknik sistemler, sosyal ve çevresel kısıtlamalar içinde sisteme en çabuk adapte olması beklenen öğedir. Bu durumun verdiği sorumluluğun farkında olan hava trafik kontrolörleri her koşulda işlerin en iyi şekilde yapılması ve insanların gidecekleri yere güven içinde ve mümkün olduğunca hızlı ulaştırılması kültürüne ve etik anlayışına sahiptir. Tüm bu zorlu koşullarda görevlerini layıkıyla yerine getiren meslektaşlarımız gelecek kaygısı olmadan, yeterli özlük haklara sahip bir şekilde çalışmayı hak etmektedir.

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA) olarak havacılık adına sadece Türkiye’de değil dünyadaki tüm gelişmeleri yakından takip etmekteyiz. Dünyadaki tüm hava trafik kontrolörleriyle iletişim halinde olmak ve ülkemizi yurtdışında da temsil etmek adına 1996 yılından beri IFATCA (International Federation of Air Traffic Controllers’ Associations)’ya üyeliğimiz bulunmaktadır.

İnsanları gidecekleri yerlere ulaştırmak için evrensel kurallara bağlı, aynı zamanda bireysel özverilerle işini yapmakta olan değerli meslektaşlarımızın 20 EKİM DÜNYA HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİ GÜNÜ KUTLU OLSUN.

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği

20 Ekim Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü kutlu olsun

Yorumlar Tüm Yorumlar (49)

Torpil ~ 5 yıl önce
Mi varmis bunlarda da

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATCO ~ 5 yıl önce
İyi araştırır soruşturursanız işe alımda torpil bulunmayan belki de tek meslektir hava trafik. Ama bazı yeteneksizler beceremeyip sınavlarda elenince böyle çamur atıp iz kalmasını beklemektedirler efenim. Tipik türk zihniyetimiz ulaşamadığımız öcü, kaka.
Çarli ~ 5 yıl önce
Torpilliler hariç diğerlerinin kutlarım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet cpt ~ 5 yıl önce
Meydana 50 mil var sürat 180kt. Böyle atcomu olur. Gidin londrada biraz staj yapın. Atco değil atkafası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 5 yıl önce
Confirm unrestricted. Affirm. Sagolun. Sonra kıs hizi 220ktye. Pilot kafasi degil atkafasi yap bakalim londrada
Batmanlıakrepilyas ~ 5 yıl önce
Boş yapıyorsun
Eski dost ~ 5 yıl önce
Oktay bey sesinizi duyamaz olduk frekansta , özlettiniz .
Ahmet bey ~ 4 yıl önce
Ahmet bey ver gazi.punch it!
Pgs ye.. ~ 5 yıl önce
Antin kuntin mesleklerin gunlerinin kutlanmasi icin anons yaptiriyorsunuz da isin merkezindeki atco lar icin niye bir anons dusunemediniz? Yapilacak anonslarda insanlara hava trafik kontrolerlerini hatirlatmak zor mu geldi? Yoksa hedefiniz "sadece" misafirleriniz yani musterileriniz mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 5 yıl önce
Zorunamı gitti ATco
Memo ~ 5 yıl önce
Senin sadecd zoruna gitmemiş anlasılan yaran var atclerden heralde
eytisi ~ 5 yıl önce
Güzide havayolu şirketlerimizden hiçbiri kutlamadı kontrolörlerin gününü, en azından sosyal medya hesaplarında ben görmedim. Suyu çeşmeye ağzını dayayarak içenler gününü bile kutlayan adamlardan bugün ses seda yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Chx ~ 5 yıl önce
Bir kontrolör olarak kutlayan veya böyle hisseden herkese teşekkür ederim. Havacılık, her ne safhasında çalışırsak çalışalım; hevesle yapılası ve özen gösterilesi bir alan. Hepimize ilk günkü heyecanla çalışmalar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ex-atc ~ 5 yıl önce
Maalesef ülkemizdeki çalışma şartları berbat. Herşeyin önemsiz ve değersizleştirildiği, saygının ve kalitenin kalmadığı ülkemizde atc olarak çalışmak çok zor gerçekten. Yıllarca söyledik sesimizi duyuramadık. Her seferinde beğenmiyorsan git kapı orada, işsiz birsürü insan var senin yerine gelmek isteyecek milyonlar var, bu parayı kimse sana vermez diyenler oldu. Bana bin katı değer verildiği, kat ve kat kazanacağım başka bir alana yöneldim ve üzülerek istifa ettim. Tüm tecrübemi gömdüm. Bir sürü sıkıntı çekip, borca girip pilot oldum. Tekrar söylüyorum üç ayda kontrolör yetişmez. On yıllık adamın yeri çok zor dolar. Kontrolörlük çok sofistike ve zor bir iştir. Bu tüm dünyada böyledir, memur kafasıyla hava trafik hizmeti ancak geri kalmış ülkelerde görülür. Ben yeni ufuklara zorunlu olarak yelken açtım. Tüm eski meslektaşlarımın gününü kutluyorum. Hak ettikleri şartlarda, hak ettikleri değeri görebilecekleri yarınlar diliyorum. Rabbim yardımcınız olsun. İyi ki varsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATCO ~ 5 yıl önce
Hocam o kadar güzel yazmissiniz ki. Assagida hala ayni kurum ayni maas diyen odunlar varken bunu gormek o kadar mutlu etti ki beni. Genc atcler arasinda pilotaj denemek son yillarda farz gibi bir sey oldu zaten. Uzulerek ben de o yola girdim. Saglicakla kalin.
Bakbi ~ 5 yıl önce
Hacim o ayni kurum ayni maas diyen dalyapraklar savci ile mubaşir aynı maaşi almali diyebiliyorlar mi acaba? Bizim tazminatimizla maaslarini katlamislar ise hala avel gibi para istiyorlar
2.grup elektrik mühendis ~ 5 yıl önce
Tüm atco ların meslek günü kutlu olsun.2.grupta yer alan bir muhendis olarak daha iyi sartlarda olmayi hak ettiklerini söyleyebilirim.1.grupta yer alan aynı ünvana sahip ve aynı cihaza hizmet eden mühendislerle aynı özlük haklarına kavuşmak ve atco ların da bizim de eurocontrol standartlarına erişmesi temennisiyle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 ~ 5 yıl önce
Tüm hava trafik kontrolörü arkadaşlarımızın gününü kutlarım. Avrupa standartlarında hizmet veren kontrolörlerimizin hakettikleri özlük hakları ve maaşlarına kavuşmalarını temenni ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
123 ~ 5 yıl önce
istanbul yaklaşmadaki arkadaşlarıma soruyorum; fırtınalı havada frekansta oluşan kaosu çözmenin bir yolu varmı? bunun için kime başvurmak gerekiyor. yaklaşık 5dk boyunca telsize giremedik, kendi başımıza kaçınma yapıp uygun bir noktadan arrrival a devam ettik. noktanın uygun olduğuna da kendimiz karar verdik çünkü başka çare yoktu. gününüz kutlu olsun. allah hepimize kolaylıklar versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
illa ki ~ 5 yıl önce
bir çözüm bulunur. 5 dk yuh durumu rapor et ki biriksin raporlar bi sorun var diye gösterilsin. düzgün bi meteoroloji radarı konur sektör sayısı arttırılır regülasyon uygulanır vs
App ~ 5 yıl önce
Var efendim. Ansp'yi işini adam gibi yapması için zorlamalisiniz. Paraları geri gondermek yerine altyapı yatırımlarina onem vermeye zorlmalisiniz. RyanAir car çar bağırıyor yeri geldi mi Yoksa mevcut devlet mantığı ve hantalliginda bu is daha çok aksar. Kendimizi kandiririz

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000