28 Aralık 2010, Salı 08:26:59

20 BİN YOLCU MAHSUR

Domodedovo ve Şeremetyevo'da kaosa devam: 20 bin yolcu uçak bekliyor!
  • "Moskova kedisi" sesin soluğun kesildi yine... Hadi yaz bişeyler de gülelim :)))
  • Klasik rus köhneliği. Bu aymazlık yüzünden THY gibi prestij abidesi firmalar da zor durumda kalıyor...
Yılbaşı arifesinde yaşanan elektrik arızası, 20 bine yakın yolcunun tatilini daha başlamadan zehir etti. Dün gece yarısı itibarıyle Moskova’nın iki büyük havaalanı Domodedovo ve Şeremetyevo’da 200’den fazla seferin ertelenmesi, yolcuları çaresiz bıraktı. Yetkililer, yemek ve içecek yardımı alabilen yolcu sayısının yüzde 10’u zor bulduğunu açıkladı. Domodedovo havaalanı "mülteci kampı"na döndü... Sabaha doğru pist daha yoğun çalışmaya, uçuşlar hızlanmaya başladı ama sorun hala derin...

Rusya Tur Operatörleri Birliği’nden yapılan açıklamada, havaalanlarında yaşanan en büyük sorunun, ertelenen uçuşlar hakkında yolculara sağlıklı bilgi verilmemesi olduğu duyuruldu.

Cumartesi günü yağan yağmurun hemen ardından başlayan don, elektrik sistemlerini iflas ettirmiş, buzlanma yüzünden pistlar uçuşa uzun süre kapatılmıştı.

Domodedovo uçakların inişlerine dün gece yarısına kadar hala kapalıydı. Pistte yer olmadığı gerekçesiyle sadece kalkışlar gecikmeli olarak yapılabildi.

Tatile gitmek için uçuşlarını bekleyen yolcuların hali tek kelimeyle içler acısı... Domodedovo’da binlerce kişi havasız, susuz, tuvalet yetersizliğinin bile had safhada olduğu bir ortamda bekliyor. Havalandırma sisteminin çalışmaması yüzünden çok sayıda yolcunun fenalaştığı, havaalanına ambülansların geldiği belirtiliyor. Bu arada Aeroflot’un tazminat ödememek için pek çok yolcunun biletletlere “iptal” mühürü vurmaktan kaçındığı da belirtiliyor.

Havalanından seferler büyük zorlukla ve aksamalı olarak yapılabiliyor. Etkilenen sadece Rus uçakları değil; uluslararası havayolları da pek seferini iptal etmek zorunda kaldı.

Yasalar emretmesine rağmen şirketlerin çoğu yolcularına konaklama imkanı da sağlamıyor. Bu arada Şeremetyevo havaalanından sürekli “Her şey normal” açıklaması gelmesine rağmen yolcular tersini iddia etmeye devam ediyor.

(TürkRus)
20 BİN YOLCU MAHSUR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
"Moskova kedisi" sesin soluğun kesildi yine... Hadi yaz bişeyler de gülelim :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Klasik rus köhneliği. Bu aymazlık yüzünden THY gibi prestij abidesi firmalar da zor durumda kalıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000