03 Ekim 2016, Pazartesi 09:25:14

2 THY pilotunun Fransa’da uçması yasaklandı

Fransız sivil havacılık otoritesi, Ağustos ayında Nice kenti üzerinde alçaktan uçuş yapan iki THY pilotuna, Fransa hava sahasında uçma yasağı verdi.
  • Daha bir kaç ay önce bir terörist TIR ile kalabalığa dalmış Nice'nin sokaklarında yürüyen insanları biçmiş , çoluk çocuk demeden 84 kişinin ölümüne neden olmuş..Düşünsenize bir uçak alçaktan uçuyor sonrada marifetmiş gibi o bendim diyen pilot hava koşullarını bahane ediyor..belkide son anda facia önlendi çünkü kokpitte neler yaşandığını 3. şahıslar bilemez.Her neyse bu istenmeyen olayın mutlaka bir yaptırımı olacaktır ve haklı bir nedenle,kimse kusura bakmasın ülkemizde darbe teşebbüsü yaşadık F 16 'lar şehirlerimizin üzerinden uçtu bomba atıp polisimizi ,askerimizi,halkımızı şehit ettiler. Koskoca bir yolcu uçağının nasıl bir faciaya yol açabileceğini herkes anlar.
  • Uluslararası ilişkilerde mütekabiliyet diye bir şey var. Böyle sudan bir sebeple yasaklama gibi aşağılayıcı bir ceza verebiliyorsa aynı şekilde iki fransız pilota da Türkiye üzerinden uçma yasağı getirilmeli ve ilan edilmelidir. Neden fransızın kibrine boyun eğmek zorunda kalıyoruz anlamıyorum? Böyle alttan aldıkça bizi aşağılamaya devam edeceklerdir.
  • Bak bati bir kez daha gosteriyor Turkleri sevmedigini. Pilot alman yada ingiliz olsa uyari verilirdi. bizi rahat birakin :(
  • bir sorum var!! çok fazla sanal pilot klavye pilotu gerçek pilot olduğunu zanneden pilotlar var görüldüğü üzere. başka sitelerde bu olayın bu iki pilotun yanlış path üzerinde gidip şehir üzerinde havaalanını göremediği ve go around kararı verdiği yazıyor. jeppesen chartları güncel olarak verilmiyor mu? ya da ipad'lerde chartlar güncel tutulmuyor mu? yapmayın böyle gerçekleri gözardı etmeyin. düzgün pilotlar işini layıkıyla yapanlar elbetteki var. böyle suçlu olanı korumakla olmaz bu iş. eksiği ne ise düzeltilmeli.
  • Hava durumu demis bide. Hava cavok
  • Yalniz Fransa'da degil Turkiye'de ucmalari yasaklanmali.
  • Kullanıyorlar sanki.. neyin kafası!! Acaba :)
  • oradaki 22R vor yaklasması sacmasapan bir yaklasma papi bile 3.5 derecelik b747 için ayarlanmış. ucaklar genelde capraz rüzgara maruz kalıyorlar sehirde yaklasma hattına yakın olunca butur yaklasmalar olabiliyor madem cok korkuları var ucaklardan 04e ils yaklasması sonra sında circling 22L versin duzgun papi koysun deniz tarafındaki pisti kullandırsın yada yapa biliyorsa rnav(AR) yaklasma koysun fransız beylerimiz..
  • ÇOKTA FİFİ...
  • Artık THY büyüdü eskiden sadece kendilerinin yedikleri pastadan pay alıyor ya, fırsat bulunca hemen düşmanca hareketler. Tipik iki yüzlü çıkarcı avrupalı tavrı. Şaşırmamak gerekli.Bunların rezillikleri ile 3. Dünya savaşını ve mahkum olmayı hak ediyorlar.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Türk Hava Yolları'nın TK1815 sefer sayılı İstanbul-Nice seferini yapan Boeing 737-800 tipi uçağı deniz yerine kara üzerinden farklı bir rota izleyerek Nice Havalimanı’na iniş yapmıştı.

Kent merkezi üzerinde yaklaşık 129 metreye kadar alçalan TC-JVL kuyruk tescilli uçak, Fransızları korkuturken olayla ilgili Fransız sivil havacılık otoritesi ilginç bir karar aldı.

Fransız basınında geniş yer bulan olay sonrası otorite, o uçuşu yapan iki THY pilotuna Fransa hava sahasında uçma yasağı getirdi.

Alçaktan uçarak hem hava kirliliğine neden olduğu hem de terör endişesi yarattığı için böyle bir karar alındığı vurgulandı.

Airporthaber.com
 

2 THY pilotunun Fransa’da uçması yasaklandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (96)

Nice faciası ~ 8 yıl önce
Daha bir kaç ay önce bir terörist TIR ile kalabalığa dalmış Nice'nin sokaklarında yürüyen insanları biçmiş , çoluk çocuk demeden 84 kişinin ölümüne neden olmuş..Düşünsenize bir uçak alçaktan uçuyor sonrada marifetmiş gibi o bendim diyen pilot hava koşullarını bahane ediyor..belkide son anda facia önlendi çünkü kokpitte neler yaşandığını 3. şahıslar bilemez.Her neyse bu istenmeyen olayın mutlaka bir yaptırımı olacaktır ve haklı bir nedenle,kimse kusura bakmasın ülkemizde darbe teşebbüsü yaşadık F 16 'lar şehirlerimizin üzerinden uçtu bomba atıp polisimizi ,askerimizi,halkımızı şehit ettiler. Koskoca bir yolcu uçağının nasıl bir faciaya yol açabileceğini herkes anlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kötü ~ 8 yıl önce
evet kötü bir reklam olmuş..sen milyonlarca dolar harca ülkemizin en güzide kurumunu tüm dünyaya tanıt ve ondan sonra artistin teki ne halt düşünerek bunu yaptıysa artık daha olay tazeyken elin fransızın gözünü korkut ve prestijinden ol.
mütekabiliyet ~ 8 yıl önce
Uluslararası ilişkilerde mütekabiliyet diye bir şey var. Böyle sudan bir sebeple yasaklama gibi aşağılayıcı bir ceza verebiliyorsa aynı şekilde iki fransız pilota da Türkiye üzerinden uçma yasağı getirilmeli ve ilan edilmelidir. Neden fransızın kibrine boyun eğmek zorunda kalıyoruz anlamıyorum? Böyle alttan aldıkça bizi aşağılamaya devam edeceklerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
500 ft ~ 8 yıl önce
Bugün bir yolcu uçağı şehrin üstünden 500 Ft uçarsa insanların aklına 11 eylül olayları gelir. Bence JAA bu pilotların lisanslarını iptal ettirmeli.
Gr ~ 8 yıl önce
Bak bati bir kez daha gosteriyor Turkleri sevmedigini. Pilot alman yada ingiliz olsa uyari verilirdi. bizi rahat birakin :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 8 yıl önce
bir sorum var!! çok fazla sanal pilot klavye pilotu gerçek pilot olduğunu zanneden pilotlar var görüldüğü üzere. başka sitelerde bu olayın bu iki pilotun yanlış path üzerinde gidip şehir üzerinde havaalanını göremediği ve go around kararı verdiği yazıyor. jeppesen chartları güncel olarak verilmiyor mu? ya da ipad'lerde chartlar güncel tutulmuyor mu? yapmayın böyle gerçekleri gözardı etmeyin. düzgün pilotlar işini layıkıyla yapanlar elbetteki var. böyle suçlu olanı korumakla olmaz bu iş. eksiği ne ise düzeltilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayda ~ 8 yıl önce
tk jeppesen kullanmıyor kardeşim.
.. ~ 8 yıl önce
Hava durumu demis bide. Hava cavok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vay! ~ 8 yıl önce
Yalniz Fransa'da degil Turkiye'de ucmalari yasaklanmali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bisiklet ~ 8 yıl önce
Kullanıyorlar sanki.. neyin kafası!! Acaba :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
normal ~ 8 yıl önce
oradaki 22R vor yaklasması sacmasapan bir yaklasma papi bile 3.5 derecelik b747 için ayarlanmış. ucaklar genelde capraz rüzgara maruz kalıyorlar sehirde yaklasma hattına yakın olunca butur yaklasmalar olabiliyor madem cok korkuları var ucaklardan 04e ils yaklasması sonra sında circling 22L versin duzgun papi koysun deniz tarafındaki pisti kullandırsın yada yapa biliyorsa rnav(AR) yaklasma koysun fransız beylerimiz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY pilotu ~ 8 yıl önce
ÇOKTA FİFİ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hedef THY ~ 8 yıl önce
Artık THY büyüdü eskiden sadece kendilerinin yedikleri pastadan pay alıyor ya, fırsat bulunca hemen düşmanca hareketler. Tipik iki yüzlü çıkarcı avrupalı tavrı. Şaşırmamak gerekli.Bunların rezillikleri ile 3. Dünya savaşını ve mahkum olmayı hak ediyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
! ~ 8 yıl önce
beğenmediğin avrupalıların icatlarını da kullanma o zaman!
unlem! ~ 8 yıl önce
ah ulen ne hacli seferleriymis kala kala bu yeryuzu artigi torunlariyla ugrasiyoz hemen beyaz efendisi fransiz babasini gorunce savunasi gelmis bu unlemci fettosun
bu kafaya devam ~ 8 yıl önce
Adam yalan mı demiş beğenmiyorsanız,sevmiyorsanız kullanmayın adamların arabalarını,uçaklarını,ilaçlarını bilumum icatlarını. Markalarına tonla para döküp alıyorsunuz,onları zengin ediyorsunuz sonra birbirinize onlarla hava atıyorsunuz öyle değil mi? Karşı teziniz yok abuk sabuk yorumlar yapıyorsunuz yok iki yüzlü avrupalı yok haçlı yok beyaz efendisi fransız...Ya sizler nesiniz hiçbir şey patenti kendine ait olan bir şey üretmeyen,kendine ait icadı olmayan, gerçek eğitime,bilime önem vermeyen ülkenin insanları? Bu kafayla o beğenmedikleriniz sizi daha çoook sömürür, daha çoook onlara bağımlı yaşarsınız...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000