15 Kasım 2011, Salı 15:50:41

2 PİLOTA KARŞILIK 300 İŞÇİ!

Rusya Tacikistan'ın geçen hafta kaçakçılık ve sınır ihlali yaptıkları gerekçesi ile 8,5 yıl hapis cezasına çarptırdığı Rus pilot Vladimir Sodovniçi ve Estonyalı meslektaşı Aleksey Rudenko karşılığında 300 Tacik göçmen işçiyi sınır dışı etti...
Rusya Tacikistan'ın geçen hafta kaçakçılık ve sınır ihlali yaptıkları gerekçesi ile 8,5 yıl hapis cezasına çarptırdığı Rus pilot Vladimir Sodovniçi ve Estonyalı meslektaşı Aleksey Rudenko karşılığında 300 Tacik göçmen işçiyi sınır dışı etti. "Siyasi bir karar" suçlamasında bulunan Moskova, aynı sertlikte karşılık verecekleri tehdidinde bulunmuştu. 
 
Tacik Göçmen İşçiler Başkanı Karomat Şaripov Ria Novosti'ye yaptığı açıklamada, "300 Tacik işçi sınır dışı edildi. 196 işçi de özel bölgede sınır dışı edilmek için tutuluyor" dedi. 
 
Tacikistan'ın gayri safi milli hasılasının yarısı Rusya'da çalışan Tacik işçilerin gönderdiği parada karşılanıyor. Şaripov'a göre Rusya'da 2 milyon civarında Tacik işçi çalışıyor. 
 
Rus pilot Sadovniçi'nin tutuklanmasının ardından harekete geçen Rusya Göçmen Bürosu Başkanı Konstantin Romodanovski 134 Tacik kaçak işçinin tutuklandığını, ve diğer 100 kadar işçinin de sınır dışı edileceğini açıklamıştı. 
 
Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ise Tacik işçilerin sınır dışı edilmesinin Tacikistan'da hapis cezasına çarptırılan iki pilotla ilgili olmadığını söyledi. Medvedev'e göre kaçak olan işçilerin sınır dışı edilmesi yeni bir uygulama değil. 
 
Rusya Halk Sağlığı Dairesi Başkanı Genadi Onişenko ise daha sert tedbirler uygulanmasını önererek, özellikle Tacik işçilerde AİDS ve verem gibi salgın hastalıklar görüldüğünü, Tacik işçilerin Rusya'ya girişlerinin tamamı ile yasaklanması gerektiğini savundu. Diğer taraftan Kremlin yanlısı Naşi gruplar ise Tacikistan Moskova Büyükelçiliği önünde toplanarak Tacik lider İmamali Rahmon'u protesto etti. 
 
Sadovniçi ve Rudenko'nun kullandığı uçakların Afganistan'a insani yardım taşıdığı, 12 Mart'ta Kabil dönüşü Tacikistan'a inmek isteyince sorun yaşandığı ifade edildi. Tacik hava kontrol kulesinin izin vermemesine rağmen iniş yapan pilotlar Mart ayında tutuklanmıştı. Pilotlar yakıtları bittiği için inmek zorunda olduklarını savunuyor. 
 
Tacikistan iki adet Antonov-72 model kargo uçağa da el koydu. Rus basınında yer alan iddialara göre ise, Rusya hapishanelerinde tutuklu bulunan bine yakın Tacik uyuşturucu baronun salıverilmesi için Duşanbe şantaj yapıyor. (Son Dakika)
2 PİLOTA KARŞILIK 300 İŞÇİ!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000