14 Haziran 2017, Çarşamba 16:53:31

19 havayolu şirketi tek çatı altında birleşti!

Aralarında Türk Hava Yolları'nın da bulunduğu toplam 19 havayolu şirketi, yeni bir isim altında güçlerini birleştirdi.

Brüksel merkezli havayolu birliği AIRE’nin tanıtımı, Türk Hava Yolları’nın da temsili ile dün Brüksel’deki ‘Havacılık Harp Tarihi Kraliyet Müzesi’nde gerçekleştirildi.


Tanıtım kapsamında 19 havayolu, yeni bir isim altında güçlerini birleştirdi. Yeni ismiyle AIRE, Avrupa Kurumlarını havayolları için çok daha uygun maliyetli bir iş ortamı sunmaya çağırıyor.

Türk Hava Yolları, LOT Polish Airlines, Ukraine International Airlines ve IACA (International Air Carrier Association)’nın diğer 16 üyesi, bölgelerinde daha etkin bir temsil, daha efektif bilgi akışı ve ayrıca Avrupa kurumlarına doğrudan ve daha sağlıklı erişim sağlamak amacıyla bir araya gelerek oluşturdukları birliği, AIRE (Airlines International Representation in Europe) olarak yeniden isimlendirdi.

Dün gerçekleşen tanıtım toplantısında konuşan AIRE Başkanı ve TUIfly Benelux Genel Müdürü Gunther Hofman; "Birliğimizin odaklandığı öncelikli konular, sektördeki tekelci hizmet sağlayıcılar üzerinde verimli bir ekonomik düzenlemenin uygulanması ve Avrupa'da sağlıklı bir kural koyuculuk sisteminin geliştirilmesi. AIRE’nin alanındaki uzmanlığı, bu yönlü karar alma sürecine de olumlu yansıyacaktır." dedi.
LOT Polish Airlines CEO'su ve AIRE Başkan Yardımcısı Rafal Milczarski; "Tüm üyelerimiz, pazara erişim, operasyonların etkinliği ve havayolları ile tekelci servis sağlayıcıları arasındaki ilişkiyle alakalı aynı vizyonu paylaşıyor. Avrupalı tüm havayollarının standart bir oyun alanına sahip olmasını sağlamak öncelikli hedefimiz." dedi.

Toplantı sırasında oluşumla ilgili görüş bildiren bir diğer isim, Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı (Yatırım ve Teknoloji), Ahmet Bolat ise; “Maliyet odaklı gündem ve AB düzeyinde ele alınması gereken konularda yakın temaslı çalışma yaklaşımımızdan hareketle, Avrupa arenasındaki amaca uygun temsilimizi oluşturacağı için biz de AIRE'nin bir parçası olduk." dedi.

Ukrayna Uluslararası Havayolları CEO'su Yuri Miroshnikov da; "En uygun Avrupa işletim ortamından yararlanmak adına aynı meşru menfaati paylaşıyoruz ve bu ortak platform üzerinden diğer havayollarıyla güç birliğine gitmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.

AIRE Genel Müdürü Sylviane Lust ise; "19 havayolunun güçlü bir havayolu birliği kurma hedefiyle büyük bir takım ruhu oluşturduklarını duyurmaktan çok memnunuz. Sektörde iş gücü, yolcu, filo ve destinasyonlar gibi önemli konu başlıklarını kapsayan güçlü bir misyonu hep birlikte omuzlayacağız. Bu nedenle, bir araya gelerek güçlenen havayolu birliğimiz, havacılık politikalarında etkinlik ve maliyetlerin daha iyi ele alınmasını sağlamak amacıyla AB karar mercileriyle birlikte çalışma sağlayacaklar.” dedi.

Bu yıl sonunda Gunther Hofman’ın görev bitimiyle boşalacak AIRE Başkanlık koltuğuna LOT Polish Airlines CEO'su Rafal Milczarski oturacak.

19 havayolu şirketi tek çatı altında birleşti!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000