09 Mayıs 2012, Çarşamba 20:03:03

1800 METREDE KAPTANLA İTRİBAT KESİLDİ

Rusya sivil havacılık sektörünün son yıllarda ürettiği en umut vaat eden uçak olan “Sukhoi Superjet 100”, Endonezya’da katıldığı bir gösteri uçuşu sonrası radardan çıktı ve kayboldu. En son Java adası yakınlarında temas sağlanan uçağın düşmüş olmasınden endişe ediliyor.
  • Havacılık adına üzücü bir haber, kurtulan vardır umuduyla sabırlar dilerim.
  • Üzücü bir haber... Yakınlarına Allah sabır versin...

Uçakta sekizi Rus mürettebat 44 kişinin bulunduğu belirtiliyor. Bazı ajanslar sayıyı 46 olarak bildirdi. En baskın teori, uçapın tropik fırtınaya yakalanıp düştüğü yolunda... Yarım saat sürmesi beklenen uçuşun gösteri kısmını tamamladıktan sonra radardan kaybolan uçaktan uzun süredir haber alınamıyor.

Endonezya resmi makamları, pilotun irtifa kaybı bilgisi verdikten ve alçaldıktan sonra iletişimin kesildiğini doğruladı. En son 1800  metrede kaptan ile irtibat olduğu belirtildi. Yetkililer ilk açıklamalarında uçağın düşmüş ya da kaçırılmış olabileceğini söylüyordu... Ancak ilerleyen saatlerde ikinci ihtimal ortadan kalktı. Şimdi uçağın Java çevresinde etkili olan tropik fırtınaya yakalanarak düşmüş olabileceği yolunda. Arama çalışmaları için havaalanan helikopterler de yağmur yüzünden üslerine dönmek zorunda kaldı. 

Uçakta deneme uçuşuna katılan farklı ülke vatandaşı 36 yolcunun bulunduğu bildiriliyor… Çoğunluğun, 10 Superjet sipariş etmeye hazırlanan Enonezya havacılık bürokratları olduğu belirtiliyor.. "Superjet 100" Rusya'nın kısa menzilli bölgesel uçuşlar için ürettiği ve tüm dünyaya satmaya çalıştığı son model yolcu uçağıydı. Üretilen ilk uçak geçen yıl Ermenistan hava yolları Armavia'ya verilmişti.

1800 METREDE KAPTANLA İTRİBAT KESİLDİ

Yorumlar

Kurtcuk ~ 12 yıl önce
Havacılık adına üzücü bir haber, kurtulan vardır umuduyla sabırlar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık... ~ 12 yıl önce
Üzücü bir haber... Yakınlarına Allah sabır versin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000