05 Kasım 2010, Cuma 08:18:57

17 DAKİKA KALA İMHA EDİLDİ

Fransa İçişleri Bakanı Brice Hortefeux, geçen hafta Yemen'den Chicago'ya ulaştırılmak üzere gönderilen ancak İngiltere ve Dubai'de bulunan 2 bombalı paketten birinin, patlamadan sadece 17 dakika önce imha edildiğini bildirdi.
Hortefeux, France-2 televizyonuna yaptığı açıklamada, "Bombalı paketler Suudi Arabistan'daki güvenlik güçlerinden alınan istihbaratla, İngiltere ve Dubai'de, ABD'ye gidecek uçaklarda bulundu. Bombalar, detektörlerin bulmakta zorlandığı PETN adlı bir patlayıcıyla imal edilmiş ve bilgisayar yazıcılarının kartuşlarının içine gizlenmiş" ifadesini kullandı.

Araştırmanın El Kaide üzerinde yoğunlaştığını ifade eden Bakan Hortefeux, soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

El Kaide’nin yeni merkez üssü haline gelen Yemen’den, ABD’nin Chicago şehrindeki iki sinagoga postalanan paketlerden biri geçtiğimiz perşembe günü Londra’da bir havalimanında ele geçirilmişti.

YOLCU UÇAĞINDA GELMİŞTİ

Dubai’de aktarma sırasında bulunan paketin ise Yemen’in başkenti Sana’dan Katar’ın başkenti Doha’ya yolcu uçağıyla gönderildiği belirlenmişti. Bu açıklamaya kadar patlayıcıların ikisinin de kargo uçağında bulunduğu sanılıyordu.

İngiliz yetkililer İngiltere’de ele geçirilen bombanın havada patlatılmak üzere tasarlandığı görüşünde. 1988’de Londra’dan New York’a uçan bir Pan Amerikan uçağı kalktıktan bir müddet sonra havada patlamış, İskoçya’nın Lockerbie köyüne düşmüş, 270 kişi ölmüştü.

Hortefeux, patlamadan 17 dakika önce imha edilenin hangi bombalı paket olduğunu belirtmedi.

Bu arada Yemen güvenlik güçleri, bombaları yaptığından şüphelendiği El Kaide üyesi İbrahim El Asiri'yi arama çalışmaları başlattı. Suudi Arabistan hükümetinin de terör suçluları listesinde yer alan El Asiri'nin, 2009 yılbaşında da bir yolcu uçağını bombayla havaya uçurma girişiminde bulunduğu belirtilmişti.

(Hürriyet)

17 DAKİKA KALA İMHA EDİLDİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000