29 Temmuz 2010, Perşembe 15:22:09

150 TÜRK YAPIMI İHA GÖKYÜZÜNDE

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, tamamen Türk yapımı olan 150 dolayındaki küçük insansız hava aracının gökyüzünde dolaştığını söyledi.
  • BAŞARILARINIZI TAKDİR EDİYORUZ... ANCAK, 8 SENE ÖNCEYLE BUGÜNÜ KIYASLAMAN YANLIŞ. HADİ YAPTIN KIYASLADIĞIN RAKKAMLAR KÖMİK... HADİ O'NUDA YAPTIN, BE ALLAHIN POLİTİKACISI ADAMA SORARLAR... DAHA ÖNCE BU ÜLKEDE BİR ŞEY YOKMUYDU DİYE... ALLAH BAŞARILARINIZI ARTTIRSIN, AMA ÇÖZÜM ÖNCEKİLERİ KİRLETMEK DEĞİL, 8 SENEDE YAPILAN O MİNİCİK ÜRETİM YÜKSELİŞİNİ, ATAMIZIN DEDİĞİ ÇİZGİYE, ÜLKENİN İSTİKBALİNİN GÖKLERDE OLDUĞUNU BİLEREK, ÇOK YÜKSEKLERE TAŞIMAKTIR. HADİ RASTGELE...
  • TEBRİKLER TEBRİKLER TEBRİKLER.................. ŞİMDİ DENİZLERİMİZ İÇİN DE AYNI PROJEYİ GELİŞTİRME ZAMANI ÜÇ BİR YANIMIZ DENİZLERLE CEVRİLİ YURDUMUZU KORUMAK VE KOLLAMAK İÇİN SİLAH DONANIMLI """İNSANSIZ DENİZ ARAÇLARI""" YAPMAYA GELDİ SONRADA KARA HARP ARAÇLARINI GELİŞTİRMEYE """İNSANSIZ KARA ARAÇLARI""" YAPIMINA SIRA GELİYOR GÜVENLİK GÜÇLERİNİN TEKNİK OLARAK GİDEMEDİĞİ YERLERE BU ARAÇLARLA ULAŞMAK GEREKTİĞİ DÜŞÜNCESİNDEYİM İSTENİRSE NASIL YAPILABİLYOR ZATEN DÜNYA SAVAŞ TEKNOLOJİSİ İNSANSIZ ARAÇLARA YÖNELDİ YALNIZ BİR SORUN KUMANDA VE KONTROL FREKANSLARI BAŞKA BİR ARAÇLA KESİLEBİLİRMİ FREKANS İRTİNATI KESİLİRSE ARAÇI KAYBETMEMEK İÇİN YEDEK HATTA YEDEĞİN YEDEĞİ FREKANSLAR GEREKLİ NİCE BAŞARILARA SAYGILARIMLA ŞARHOŞAHTAPOT
  • yabancıların eski araçlarını alıp depolamak yerine bu parayı argeye yatırıp sanayi haline getirmek daha mantıklı. Türkiye her yıl yüzbinlerce araç üretiyor. Sanayisi gelişti. Şimdi amaç teknoloji olarak kendi kendine yetebilen bir ülke olabilmek. Türkiye, otomotivde olduğu gibi ileri ülkelerden daha düşük maliyette üretim yapıp ihraç edebilir.

Bakan Gönül, İzmir'de Ege İhracatçı Birlikleri'ni ziyaret etti. Birlik Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu ve birlik başkanları ile biraraya gelen Gönül, basına kapalı gerçekleşen toplantı öncesi açıklamalarda bulundu.

Milli Savunma Bakanlığı'nın, ülke ihracatına yaptığı katkıdan örnekler veren Vecdi Gönül, ihracatta en önemli hususlardan birinin savunma sanayii ihracatı olduğunu dile getirdi. Gönül, "Bu, iki bakımdan önemlidir. Birincisi savunma sanayii ihracatıyla büyük rakamları elde etmek mümkündür. İkincisi ise savunma sanayii karakteri icabı ileri teknoloji ürünü mallar elde edilebilirse dışarı satılabilir. Burada çok büyük uluslararası bir rekabet var. Türkiye, savunma sanayiinde, elektronikte olsun, bilgisayar sistemlerinde olsun, makinada olsun önemli bir yere geldi." dedi.

Bakan Gönül, ihracatta çok önemli bir rol oynayan ama Türkiye'de önemi yeterince anlaşılamayan offset sistemini İzmir'de de uygulamak istediklerini söyledi. Offset, pek çok ülkede milli ekonomilerin geliştirilmesi amacıyla uygulanan karşılıklı ticaret anlamına geliyor. Bu sistemde yapılan ihalelerde üretimin bir kısmı yerli olarak yapıldığı için teknoloji ülkeye geliyor. Bu sayede Aselsan, dünya sanayi devleri arasında 86. sıraya, ülke içinde büyük firmalar arasında ise 40. sıraya yükseldi.

Bakan Gönül, sözleşmeyi yaparken yüzde 50 offseti şart koştuklarını belirterek, "Temel kuralımız bu. Buna karşılık teminat alıyoruz. Offseti yerine getiremezse aldığımız teminat mektubunu paraya çeviriyoruz. Ki bugüne kadar offsetin yerine getirilmediği haller pek nadirdir. Offset sayesinde yepyeni sanayiler, belli sanayi kabiliyetleri kazanmıştır." diye konuştu.

Mesela Alp Havacılık, TAY'da sivil uçak parçalarının üretilmesi gibi offset örnekleri veren Bakan, Aselsan'da TMS olarak isimlendirilen tenger sistemlerin üretilmesinin bunun bir örneği olduğunu söyledi.

Böylece, Türkiye'nin ileri teknolojide mesafe alabildiğini anlatan Bakan Gönül, "Mesela Aselsan dünya savunma şirketleri arasında 86., ülkemizdeki şirketler arasında büyüklük bakımından 40. sıraya yükseldi. Makine Kimya 82. sıraya yükseldi. Burada bir gelişme var, bunun ihracat yönünü de hem kalitesiyle hem offset aracılığı ile geliştirmenin gayreti içindeyiz. Bugün bu işin uzmanı olan bir teşkilatta, bir grupta bulunuyoruz." dedi. Gönül, ihracatçılarla hem işbirliği hem yol göstericilik konusunda faydalı birgörüşme yapacaklarını kaydetti.

"İZMİR'E DÜNYA DEVİ ABD'Lİ FİRMAYI GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir'in savunma sanayiinde kan kaybettiğini, bu durumu değiştirmek için fırsatları değerlendirmeye çalıştıklarını anlattı.

Kale Kalıp'la uçak motor parçaları üretimi için anlaşma imzalayan Amerikan savunma devi Pratt& Whitney'i İzmir serbest bölgeye getirmeye çalıştıklarını anlatan Bakan, bunun İzmir için önemli bir gelişme olduğunu bildirdi. Bakan Gönül, şunları söyledi:

"Fırsat geldikçe devamını gönülden arzu ediyoruz. Diğer bir konu da bildiğiniz gibi BMC'yi taktik zırhlı araçlar için merkez haline getirdik. 600 milyonluk bir ihale verdik, bunun 120 milyonunu piyasaya verme şartını da koyduk. Bu, yalnız Türkiye'de değil, dünyada da çok az ülkenin üretebildiği ürünleri ihtiva ediyor. Nitekim ürünler teslim alınmaya başladı. Böylece İzmir, serbest bölge havacılık bakımından bir merkez olurken, BMC'de zırhlı taktik araçlar bakımından bir merkez olur. İzmir savunma sanayinde bir hayli mesafe kaybetmişti, o mesafeyi kazanmış oluruz."

Türkiye'de bugün savunma sanayinde elektronikte olsun, bilgisayar sistemlerinde olsun, makinada olsun, uçakta olsun çok önemli bir yere geldiğini de kaydeden Bakan Gönül, daha evvel uçak sanayiinde hiç iddiası olmayan bir Türkiye'nin bugün Avacs'ları, Heron'ları beraber üretmesi sebebiyle iddia sahibi olduğunu kaydetti.

Ayrıca, Anka adı verilen ilk en büyük insansız hava aracının tamamen Türk malı olarak üretildiğini hatırlatan Bakan Gönül, "Zaten mini olanlarda 150'nin üzerinde şu anda semalarda pilotsuz uçaklar uçabilmektedir. Bunun yanında uçak modernizasyonu, gemi imalatı ve inşaası, korvet inşaatı, yeni tank inşaatı, hovetser imalatı bunlar iddialı olduğumuz hususlardır. Nitekim yine sekiz sene evveline bakarsak ihracatımız 200 milyon dolarlar civarındayken geçen sene savunma sanayi ve havacılıktaki ihracatımız 860 milyon doları buldu. Önümüzdeki sene çok daha iyi bir noktaya geleceğine inanıyoruz." dedi.

150 TÜRK YAPIMI İHA GÖKYÜZÜNDE

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
BAŞARILARINIZI TAKDİR EDİYORUZ... ANCAK, 8 SENE ÖNCEYLE BUGÜNÜ KIYASLAMAN YANLIŞ. HADİ YAPTIN KIYASLADIĞIN RAKKAMLAR KÖMİK... HADİ O'NUDA YAPTIN, BE ALLAHIN POLİTİKACISI ADAMA SORARLAR... DAHA ÖNCE BU ÜLKEDE BİR ŞEY YOKMUYDU DİYE... ALLAH BAŞARILARINIZI ARTTIRSIN, AMA ÇÖZÜM ÖNCEKİLERİ KİRLETMEK DEĞİL, 8 SENEDE YAPILAN O MİNİCİK ÜRETİM YÜKSELİŞİNİ, ATAMIZIN DEDİĞİ ÇİZGİYE, ÜLKENİN İSTİKBALİNİN GÖKLERDE OLDUĞUNU BİLEREK, ÇOK YÜKSEKLERE TAŞIMAKTIR. HADİ RASTGELE...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TEBRİKLER TEBRİKLER TEBRİKLER.................. ŞİMDİ DENİZLERİMİZ İÇİN DE AYNI PROJEYİ GELİŞTİRME ZAMANI ÜÇ BİR YANIMIZ DENİZLERLE CEVRİLİ YURDUMUZU KORUMAK VE KOLLAMAK İÇİN SİLAH DONANIMLI """İNSANSIZ DENİZ ARAÇLARI""" YAPMAYA GELDİ SONRADA KARA HARP ARAÇLARINI GELİŞTİRMEYE """İNSANSIZ KARA ARAÇLARI""" YAPIMINA SIRA GELİYOR GÜVENLİK GÜÇLERİNİN TEKNİK OLARAK GİDEMEDİĞİ YERLERE BU ARAÇLARLA ULAŞMAK GEREKTİĞİ DÜŞÜNCESİNDEYİM İSTENİRSE NASIL YAPILABİLYOR ZATEN DÜNYA SAVAŞ TEKNOLOJİSİ İNSANSIZ ARAÇLARA YÖNELDİ YALNIZ BİR SORUN KUMANDA VE KONTROL FREKANSLARI BAŞKA BİR ARAÇLA KESİLEBİLİRMİ FREKANS İRTİNATI KESİLİRSE ARAÇI KAYBETMEMEK İÇİN YEDEK HATTA YEDEĞİN YEDEĞİ FREKANSLAR GEREKLİ NİCE BAŞARILARA SAYGILARIMLA ŞARHOŞAHTAPOT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yabancıların eski araçlarını alıp depolamak yerine bu parayı argeye yatırıp sanayi haline getirmek daha mantıklı. Türkiye her yıl yüzbinlerce araç üretiyor. Sanayisi gelişti. Şimdi amaç teknoloji olarak kendi kendine yetebilen bir ülke olabilmek. Türkiye, otomotivde olduğu gibi ileri ülkelerden daha düşük maliyette üretim yapıp ihraç edebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000