18 Şubat 2013, Pazartesi 11:03:14

15 GÜNDE 1220 UÇUŞ İPTAL EDİLECEK!

İspanyol havayolu şirketi Iberia'nın krizin etkisiyle zarara uğraması ve işçi çıkartma kararı almasını protesto eden çalışanlar greve başladı.
  • avrupa zaten bitti havayolları da battı bizim türkiyede havaş gelsin kurtarsın iberiayı neden olmasın öyle değil mi..hadi bakalım nerdesiniz türk sendika ağaları yolunuz madrid kurtarın iberia..
  • Iste Grevin faydalariz,!!! Sendikalarin hepsi kapatilmali, imha edilmelidir. Her yerde problem aynidir.
  • Grev mi????? Ispanyada ileri demokrasi yok mu? Hemen ithal edelim ozaman.

2012'nin ilk 9 ayında 262 milyon euroluk zarar açıklayan ve yeniden yapılandırma kapsamında 3 bin 807 işçisini çıkaracağını, kalanların da maaşlarını azaltacağını duyuran İberia'yı zor günler bekliyor.

Iberia çalışanlarının bağlı olduğu sendikalar, 5'er günlük sürelerle toplam 15 gün olarak açıkladıkları grev takvimini uygulamaya başladı.

Buna göre, 18-22 Şubat arasında yapılacak grevlerden dolayı İberia, toplam uçuşlarının yüzde 40'ına denk gelen 415 uçuşunu iptal edeceğini açıkladı.

Bugünkü grevde 236 uçuşunu iptal eden İberia, 15 gün boyunca iptal edilecek toplam uçuşların sayısının 1220 olacağını belirtti.

Grevden İberia ile birlikte aynı gruba bağlı olan İberia Express, Vueling ve Air Nostrum ile yer hizmetlerinin aksamasından bazı yabancı havayolları da etkilenecek.

Bu arada sendika yetkililerinden yapılan açıklamalarda, "İberia tarihinde ilk kez şirket, çalışanlarının sayısını yüzde 20 azaltacak. Çalışanların kendi işlerini korumak için böyle radikal kararlar almaktan başka çareleri yoktu" denildi.

Grevlerin, İberia şirketine toplam maliyetinin 50 ila 100 milyon euro olacağı kaydedildi.

İberia uçuş ve yer hizmetlerinde görev yapan 20 bin kadar işçiyi kapsayan grevlerin diğer takvimleri, 4-8 Mart ve 18-22 Mart olacak. 

15 GÜNDE 1220 UÇUŞ İPTAL EDİLECEK!

Yorumlar

camaroth ~ 11 yıl önce
avrupa zaten bitti havayolları da battı bizim türkiyede havaş gelsin kurtarsın iberiayı neden olmasın öyle değil mi..hadi bakalım nerdesiniz türk sendika ağaları yolunuz madrid kurtarın iberia..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Iste Grevin faydalariz,!!! Sendikalarin hepsi kapatilmali, imha edilmelidir. Her yerde problem aynidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ileri demokrasi ~ 11 yıl önce
Grev mi????? Ispanyada ileri demokrasi yok mu? Hemen ithal edelim ozaman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000