05 Nisan 2010, Pazartesi 08:10:56

14 YIL ARADAN SONRA YENİDEN...

Tamamlanmadan yapımı durdurulan Bingöl Havaalanı inşaatında 14 yıl aradan sonra yeniden yapılması için şantiye kuruldu. Hedefte havaalanını bir yılda bitirmek var.
  • Hayirlisi olsun. Ancak hala bu tip alanlara inebilecek ucaklar yok. Bora Jet haric. Oda ne zaman izin alacak kimse bilmiyor. Umarim hayal kirikligi yasamayiz.

Havaalanı işini yapacak olan teknik ekiplerin çalışmalarını sürdürmesi için şantiye temeli atıldı. 27 Ağustos 2010 tarihinde ihalesi yapılan havaalanı inşaatı çalışmalarının başlatılması vatandaşların olumlu tepkisine neden oldu. 2009 yılı yapım programına alınan havaalanı için çıkarılan ödenek Kamu İhale Kurumu (KİK) ve kamulaştırma işlemlerinin gecikmesinden dolayı başlatılamamıştı.

Çeltiksuyu köyü mevkiinde bulunan Bingöl Havaalanı inşaat şantiyesi temelini attıklarını belirten Şantiye Şefi Egemen Sever, teknik personel için inşa edilen bölümlerin nisan ayı sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Sever, "Birkaç gündür iş makineleri havaalanı sahasında çalışmaya başlattı. Şu anda teknik ekiplerimizin kalacağı şantiyeyi inşa ediyoruz. İş makinelerimiz de şantiyeye gelecek yolun malzemesini döküyor. Yaklaşık bir ay sonra şantiyemiz tamamlanacak. Mayıs ayı itibariyle iş makinelerimiz havaalanının asıl inşaatı için iş başı yapacak. 2011 yılının sonu itibariyle Bingöl halkı havaalanına kavuşmuş olacak" dedi.

Bingöl Havaalanı inşaatı 27 Aralık 1995 yılında Valilik İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından ihale edilmiş, 26 Şubat 1996 yılında yer teslimi yapılarak yüklenici firma tarafından 21 Haziran 1996 tarihinde inşaatına başlanmıştı. Ödenek sıkıntısı nedeniyle bitirilemeyen havaalanı inşaatı yıllarca atıl durumda bekletilmişti. Altyapısı tamamlandıktan sonra yapımı durdurulan Bingöl Havaalanı inşaatının pist, apron, taksirut inşaatı, aydınlatma ve diğer müteferrik işlerinin yapımı için 14 yıl aradan sonra yeniden şantiye kuruldu.

(İnternethaber)

14 YIL ARADAN SONRA YENİDEN...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Hayirlisi olsun. Ancak hala bu tip alanlara inebilecek ucaklar yok. Bora Jet haric. Oda ne zaman izin alacak kimse bilmiyor. Umarim hayal kirikligi yasamayiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000