15 Ekim 2009, Perşembe 07:39:05

14 yaşında ama 7 yıldır uçuyor!

10. Ölüdeniz Hava Oyunları Festivaline katılan 14 yaşındaki İranlı paraşütçü 7 yıldır yamaç paraşütü yaparak uçtuğunu belirtti.
  • Boşa geçirdiği, uçmadığı 7 yıla yansın
  • Sırf Müslüman olmaları sebebiyle İran'lıları hor/hâkir görenlere kapak olmasına...

Ölüdeniz Hava Oyunları Festivaline anne ve babasıyla birlikte katılan İranlı 14 yaşındaki Soroush Teyymoori, festivali izleyenlerin ilgi odağı oldu. Çiftçi baba Darisb Temorori’nin 4 çocuğundan biri olan Soroush, Babadağ’ın zirvesinden tek başına yaptığı atlayışın ardından Belcekız Plajına iniş yaptı. Festivalin en küçük sporcusu olarak dikkat çeken İranlı sporcuyu annesi Shadibahhrami Teyymoori karşıladı.

Geçtiğimiz yıl da Ölüdeniz Havva Oyunları Festivaline katılan Soroush Teyymoori ülkesinde dereceleri bulunduğunu ve 7 yaşından buyana yamaç paraşütü ile uçtuğunu söyledi. İran da Kirmenşah kentinde yaşadığını ve burada lise 1. sınıf öğrencisi olduğunu anlatan Soroush Teyymoori, “Orada küçük tepelerden atlayarak uçmayı ve bu sporu öğrendim. Bu güne kadar hiç kaza yapmadım. İran da özel bir uçuş kulübüne üyeyim. Ölüdeniz hava oyunlarına geçen yılda gelmiştim. Gökyüzünde ölüdeniz muhteşem görünüyor. Burada uçmaktan çok keyif alıyorum” dedi.

Soroush Teyymoori

14 yaşında ama 7 yıldır uçuyor!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Boşa geçirdiği, uçmadığı 7 yıla yansın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sırf Müslüman olmaları sebebiyle İran'lıları hor/hâkir görenlere kapak olmasına...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000