09 Mayıs 2010, Pazar 10:46:40

125 Lira'ya tek kişilik uçuş

Adana'da bir firma, microlight adı verilen motorlu hava taşıtıyla 125 lira karşılığında kentin kuzeyini gökyüzünden görme fırsatı veriyor.
  • Süper bence,
Firma sahibi ve yamaç paraşütü öğretmeni Arslan Öztürkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Motorlu ve yelken kanatlı küçük bir hava aracı' olarak da bilinen Microlight ile Adana'nın kuzeyinde bulunan Çatalan Barajı ve çevresini havadan görme imkanı sağladıklarını söyledi.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde rezervasyonla 7 yaş üstü herkese hizmet verdiklerini belirten Öztürkmen, turizm bölgelerinde Microliğht ile uçuş yapmanın 100 Avro ve daha yukarısına mal olduğunu ancak Adanalılara havacılığı tanıtmak ve sevdirmek için maliyetin de altında turlar düzenlediklerini ifade etti.

Hava aracının 450 kilogram kalkış ağırlığına sahip olduğunu ifade eden Öztürkmen, aracın saatte 100 kilometre sürat yaptığını belirtti.

Öztürkmen, aracın 60 litrelik yakıt deposuyla havada 5 saat kalabildiğine dikkati çekerek, 'Motorun havadayken bir sebeple durması halinde, araç yere düşmüyor kanatları sayesinde havada süzülüyor. Bu yüzden Türkiye'de ve dünyada en güvenli araç konumunda' dedi.

- HAVA FOTOĞRAFÇILIĞINDA DA KULLANILIYOR-

Microlightın sportif aktivitelerin dışında, hayvan gözetlemesi ve hava fotoğrafçılığında da kullanıldığını belirten Öztürkmen, şöyle devam etti:

'Microlightın 4 bin 500 metreye çıkma kapasitesi var. Amaç havacılığı sevdirmek ve doğal güzelliği görmek olduğu için bin 500 metrede uçuşlar yapılıyor. Adana'da ise gölün üzerinde gerçekleştirdiğimiz uçuşlarda yüksekliğimiz 450 metre civarında oluyor. Uçuş anında takılı olan kulaklıkla yolcuya gezdiğimiz bölgeyi anlatıyoruz, heyecanlanırlarsa konuşarak rahatlatıyoruz. İlk başlarda korkuyla yaklaşıyorlar. Tedirginlikleri uçuş başladıktan sonra sona eriyor. İndiklerinde tekrar binmek istiyorlar. Hatta çocuklarını bile bindirmek isteyenler var. Binenlerin çevrelerinde yaşadıkları keyfi anlatmaları ve Facebook gibi sanal ortamlarda paylaşmaları nedeniyle kent dışından da gelenler var. Özellikle Mersin'den çok sayıda kişi, sadece uçuş keyfi için buraya geliyor. Hatta bu uçuşları özel günlerde sevdiklerine hediye edenler de var. Geçen haftalarda Mersinli biri, eşini doğum gününde buraya getirerek, uçuş yapmasını sağladı. 5 aydır Adana'da olmamıza rağmen gördüğümüz yoğun talep bizi mutlu ediyor.'

Öztürkmen, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nden hareketle gerçekleştirilen 10-20 dakikalık turların 100-125 lira olduğu belirterek, 'Gölün üzerinde uçarak Adana'nın doğal güzelliklerini insanların ayaklarına getiriyoruz. Herkesi bu heyecanı yaşamaya bekliyoruz' diye konuştu. 
125 Lira'ya tek kişilik uçuş

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Süper bence,

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000