31 Ağustos 2018, Cuma 16:22:36

121 THY pilotu istifa ediyor!

Türkiye'de yaşanan ekonomik dalgalanma Türk Hava Yolları'nı derinden etkilemeye başladı. Döviz kurunun yükselmesi nedeniyle çok sayıda pilotun istifa aşamasına geldiği iddia edildi.
  • Hadi byee... Akademi mezunlaRI var 200 bin eura imza atacak.
  • Dhmi de sadece tek calisan birim ve tabi ki tazmimatta hava trafik icin gellyor ama trafikcilerin hakkini paylasmak adettendir paylasin hakkiniz mis gibi
  • "ayy biz kizlar olarak ingilizce örtmenliginden hepimiz basvurduk thy ilananı kankeytolarimla.. nolarr nooolar istifa et te bize yer açılsın ;) biz ingilizce örtmenligi mezunuyuz herkesden iyi ingilizce biliyoruz heryere gireriz okulda duzenim rahatti 2 ayda tatilimiz vardi ama pilotlukk ucmakkkk vuuuuuuuu hepimizin hayaliydi.. tek korkumuz gercektende aksam 5 ten sonra calisip calisilmadigi ve 2 gun tatil ve resmi tatiller tatil degilmis galiba :''((((((((( bu dogru mu acaba calisan kaptan varsa(yardımcı kaptan olmasın lütfen) bana özelden dönebilir mi ;) [email protected]"
  • YA KARDEŞİM ALLAH AŞKINA Bİ GİDİNDE BİZLERDE Bİ RAHAT EDELİM,BUGÜN GİTTİK YARIN GİDİYORUZ NEREYE GİDİYORSANIZ GİDİNDE BİZDE İŞİMİZE GÜCÜMÜZE BAKALIM İSTEYEN İSTEDİĞİ YERE GİTSİN YAHUUUU....
  • Ya biz napalim tazminatlarimizi bile kurumdaki soforle guvenlikciyle paylasiyoruz sesimizi de cikaramiyoruz biz ne yapalim
  • vah vah pilotlara... zam bekliyorlarmış. 45.000 tl maaş alıp halen istifa edecem diye tehdit savuranlara bak... sıkıyorsa etsinler de görelim. Hepsi hayatını yaşıyor, ancak öterler.
  • Bugün ben de istifamı verdim. Kalan herkesin hakkında hayırlısı diyorum. Gördüğüm şu ki; özel nedenler veya dışarıda yaşamayı zor görenler haricinde kalanlar bir şekilde başka şirketlerden kabul görmeyen ve(ya) göremeyeceğini bilenlerdir. Bu kişilerin biz giderken dahi amaçları bizi kullanıp şirket yöneticilerine kendileri kalıyormuş,şirket için fedakarlık yapıyormuş havalarına bürünmektir. Yönetimin bakışı ise kalanların bir yere gidemeyecek kapasitede olduğudur. Bir mail atarlar insanlar bir ay daha durur, bir söylenti çıkarırlar insanlar yılbaşına kadar durur ama gerçek bu furyanın kısa vadede söylemlerle durmayacağıdır.
  • teknisyen pilot hostes bu insanların maaşlarını birbirine kırdırmak dünyanın en saçma en cahil zihniyeti maaş konusu birininikini düşürüp birinikini çıkarmayla düelmez kabin memurları şirketin yüzüdür nerden bakarsan bak çoğuda pilotlar kadar eğitimlidir teknisyenler olmasa uçak kalkmaz sonuç karşılaştırma yapmasın kimse dünyada standartlar var net, bunun altında kalıyorsa aynı meslek grubuyla kıyaslayabilirsin işçiler birbirini aşağıya çekmeye çalışırsa başkaları ne yapmaz düşünün biraz öyle yazın bilmeyen meslekle ilgisi olmayan vs hiç yazmasın zaten keza çalışmayan hiç anlamaz
  • eylül geldi ne zam var ne istifa
  • Açıklama yapacagız denmişti? Ne oldu ?

Türkiye'de yaşanan ekonomik dalgalanma Türk Hava Yolları'nı derinden etkilemeye başladı. Döviz kurunun yükselmesi nedeniyle çok sayıda pilotun istifa aşamasına geldiği iddia edildi.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Türk Hava Yolları'nda görev yapan çok sayıda pilotun şirketten aldıkları maaşların döviz kuru karşısında hızla erimesi nedeniyle istifa kararı aldığı öğrenildi. 

Özellikle THY filosunda görev yapan pilotların TL üzerinden ödenen maaşların kur karışında geçtiğimiz yıldan bu yana yarı yarıya değer kaybetmesi üzerine böyle bir hamle yapacağı belirtildi. 

Şirkete yakın kaynaklarca da doğrulanan iddialara göre; Eylül ayında geçerli olmak üzere 121 fazla pilotun istifasını sunduğu ve şirket içerisindeki çok sayıda yabancı pilotun da iş aramak için ücretsiz izin kullandığı ifade edildi.

Türk Hava Yolları'nın bu tavır karşısında nasıl bir hamle yapılacağı şimdiden merak konusu olurken, bir başka kaynak da uçuşların aksamaması için pilotların istifa kararından vazgeçmeleri için çalışma başlatıldığını iddia etti.

Öte yandan şirketler arası pilot transfer yasağının 1 Eylül 2018 tarihinde sona ermesiyle çok sayıda pilotun başka şirkete geçeceği öngörülüyor.

©AirportHaber.com ÖZEL

121 THY pilotu istifa ediyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (524)

GÜLE GÜLEE :D ~ 6 yıl önce
Hadi byee... Akademi mezunlaRI var 200 bin eura imza atacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atco ~ 6 yıl önce
Dhmi de sadece tek calisan birim ve tabi ki tazmimatta hava trafik icin gellyor ama trafikcilerin hakkini paylasmak adettendir paylasin hakkiniz mis gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilkel demode ~ 6 yıl önce
"ayy biz kizlar olarak ingilizce örtmenliginden hepimiz basvurduk thy ilananı kankeytolarimla.. nolarr nooolar istifa et te bize yer açılsın ;) biz ingilizce örtmenligi mezunuyuz herkesden iyi ingilizce biliyoruz heryere gireriz okulda duzenim rahatti 2 ayda tatilimiz vardi ama pilotlukk ucmakkkk vuuuuuuuu hepimizin hayaliydi.. tek korkumuz gercektende aksam 5 ten sonra calisip calisilmadigi ve 2 gun tatil ve resmi tatiller tatil degilmis galiba :''((((((((( bu dogru mu acaba calisan kaptan varsa(yardımcı kaptan olmasın lütfen) bana özelden dönebilir mi ;) [email protected]"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
inanma ~ 6 yıl önce
böbrekçi detecded hahaha
THY ~ 5 yıl önce
Eyvah eyvah şirketin geleceği bu mudur?
YA Bİ GİDİN DE İŞİMİZE BAKALIM ~ 6 yıl önce
YA KARDEŞİM ALLAH AŞKINA Bİ GİDİNDE BİZLERDE Bİ RAHAT EDELİM,BUGÜN GİTTİK YARIN GİDİYORUZ NEREYE GİDİYORSANIZ GİDİNDE BİZDE İŞİMİZE GÜCÜMÜZE BAKALIM İSTEYEN İSTEDİĞİ YERE GİTSİN YAHUUUU....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hava trafik ~ 6 yıl önce
Ya biz napalim tazminatlarimizi bile kurumdaki soforle guvenlikciyle paylasiyoruz sesimizi de cikaramiyoruz biz ne yapalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dat-co drop ~ 6 yıl önce
Kurban edilen arkadaşlarınıza da aynı duyarlılıkla yaklaşsaydınız keşke. Tazminat sadece hava trafiğin hakkı değil kafanızdan element uydurmayın.
Sude ~ 6 yıl önce
vah vah pilotlara... zam bekliyorlarmış. 45.000 tl maaş alıp halen istifa edecem diye tehdit savuranlara bak... sıkıyorsa etsinler de görelim. Hepsi hayatını yaşıyor, ancak öterler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sudecik ~ 6 yıl önce
Kıskanma çalış belki sende pilot olursun. Ama canını tehlikeye atarak yapıyorsun bu işi bilgin olsun, masa başında evrak kontrol edip sanalda tavla oynamıyoruz burda. ;)
Kes ~ 6 yıl önce
Kes ya sen ne anlarsin
Tipi tip ~ 6 yıl önce
Ayrılan çok, böyle giderse seneye gelecek uçaklar yerde kalacak, ekip planlamaya sor istersen cicim.
FO ~ 6 yıl önce
Bugün ben de istifamı verdim. Kalan herkesin hakkında hayırlısı diyorum. Gördüğüm şu ki; özel nedenler veya dışarıda yaşamayı zor görenler haricinde kalanlar bir şekilde başka şirketlerden kabul görmeyen ve(ya) göremeyeceğini bilenlerdir. Bu kişilerin biz giderken dahi amaçları bizi kullanıp şirket yöneticilerine kendileri kalıyormuş,şirket için fedakarlık yapıyormuş havalarına bürünmektir. Yönetimin bakışı ise kalanların bir yere gidemeyecek kapasitede olduğudur. Bir mail atarlar insanlar bir ay daha durur, bir söylenti çıkarırlar insanlar yılbaşına kadar durur ama gerçek bu furyanın kısa vadede söylemlerle durmayacağıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tech ~ 6 yıl önce
Hayırlı olsun kardeşim. Allah gittiğin yerde utandırmasın seni.
Olmaz ~ 6 yıl önce
teknisyen pilot hostes bu insanların maaşlarını birbirine kırdırmak dünyanın en saçma en cahil zihniyeti maaş konusu birininikini düşürüp birinikini çıkarmayla düelmez kabin memurları şirketin yüzüdür nerden bakarsan bak çoğuda pilotlar kadar eğitimlidir teknisyenler olmasa uçak kalkmaz sonuç karşılaştırma yapmasın kimse dünyada standartlar var net, bunun altında kalıyorsa aynı meslek grubuyla kıyaslayabilirsin işçiler birbirini aşağıya çekmeye çalışırsa başkaları ne yapmaz düşünün biraz öyle yazın bilmeyen meslekle ilgisi olmayan vs hiç yazmasın zaten keza çalışmayan hiç anlamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ee ~ 6 yıl önce
eylül geldi ne zam var ne istifa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Açıklama ~ 6 yıl önce
Açıklama yapacagız denmişti? Ne oldu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gazoz ~ 6 yıl önce
Bunların hepsi uydurmaca 1 aydır milleti oyalıyorlar. Zam vermez bunlar. Hatta verdiklerini bile ev satarak geri almaya çalışırlar.
Tech ~ 6 yıl önce
Türk reg. Li hava yollarına "benden pilot alırsanız canınıza okurum" deyip postasini koyduktan sonra açıklama yapacaklar merak etmeyin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000