04 Ocak 2009, Pazar 10:01:23

120 uçaklık proje ne oldu?

Ana işi kuyumculuk olan Atasay Grubu, geçtiğimiz yıl havacılık sektörüne “hava taksi” ile hızlı bir giriş yapacağını duyurmuştu. Peki, araya giren global ekonomik kriz sonrası Atasay Grubu’nun havacılık projesi ne durumda?
  • Yahu ufak atında civcivler yesin.Daha ilk duyduğumda anlamıştım atmasyon olduğunu.Bakın çıktı işte!Kriz bahane!Hiç araştırmışlarmı bakalım 120 uçağa kaç pilot gerekli.Ticari havacılık yapacaksın,her uçağa iki pilottan,240 pilot! 240 da yetmez,çünkü adamları 24 saat uçak üzerinde yatıramayacağına göre fazladan bir ekip daha yapsan 240+240=480 pilot.Öyle dandikten her pilotuda uçuramazsın.Profesyonel olacak,işi bilecek,hava yolu veya havataksi tecrubesi olacak.Nerden bulacaklar bukadar pilotu.Millet hava yollarını bırakıp senin ne olacağı belli olmayan şirketinemi gelecek.10 uçak-12 uçak desen neyse.İşkembeyi kübradan sallıyorlar.MY JET'miş.Hiçmi bir bilene danışmadınız,kim gaza getirdi sizi?Bide ticaretle uğraşıyorsunuz,bu nasıl hesap kita
  • öncelikle 160 uçaklık filo ile işe başladılar.o zaman dahi bu işin olmayacağı belliydi.hedef öncelikle makul bir seviyede yani 3-5 uçaklık bir filo ile olmalıydı.neyse kriz bahane.hayırlısı olsun artık ne diyelim.
  • turkiye sivil havcılıgının en onemli derdi bu.agzı olan konusuyor ucak almaya calısıyor.sonra en uzun ömürlü şirket 3 yıl .calısanlar perisan,ucaklar hacızlerde surunuyor.tamam para onların istediklerini yaparlarda,sektorü rezil edip gidiyorlar giderlerken.bir sürü borc,dava.batarlarken baskalarınıda batırıyorlar.
  • Eee başta öyle bol keseden atmak güzel ama bazı şeyleri hesaba katmak gerekir... Demek ki neymiş; Kazın ayağı öyle değilmiş!

Atasay Grup şirketi olan MyJet Havacılık, bölgesel taşımacılık pazarına hafif jet Eclipse 500’lerle gireceğini duyurmuştu. 2011 yılına kadar 120 uçaklık bir filo kurmayı planlayan MyJet, tüm dünyayı saran krizin ardından çalışmalarını yavaşlatmış gibi görünüyor.

Atasay Grubu’nun patronu Cihan Kamer de yaptığı açıklamada krizden dolaylı yoldan da olsa etkilendiklerini belirtiyor.

Kamer, General Motors’un mali krizden dolayı yaşadığı sıkıntıların kendi hava taksi projelerini de etkilediğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Eclipse 500’lerle hava taksi projemiz hala gündemde fakat General Motors krizin etkisinde... Durumun netleşmesini bekliyoruz. Bizim alacağımız jetler diğerlerinin çok daha altında maliyetlere uçuyor. Bu süreçte daha ön plana çıkacak bir ürün gibi görünüyor. Bu projeden soğumuş değiliz.”

Eclipse ne durumda?

Atasay Grubu'nda yaşanan bu gelişmelerin yanısıra, 1988 yılında eski bir Microsolft çalışanı Bay Raburm tarafından ve Microft'un sahibi Bill Gates'in de ortak olduğu Eclipse firması, hava taksicilik sektörüne iddialı bir giriş yapmayı planlıyordu.

Hava taksicilik sektöründe öncü olması beklenen ve 2 pilot 4 yolcu kapasiteli Very Light Jet (çok hafif jet) üreticisi Eclipse Aviation Corparation, iflasdan korunma yasasında faydalanmak üzere geçtiğimiz yıl kasım ayında ABD federal mahkemesine başvurmuştu.

Şirketin gidişatındaki belirsizliğin devam ettiği belirtiliyor.

AirportHaber.com

120 uçaklık proje ne oldu?

Yorumlar

keyf ~ 15 yıl önce
Yahu ufak atında civcivler yesin.Daha ilk duyduğumda anlamıştım atmasyon olduğunu.Bakın çıktı işte!Kriz bahane!Hiç araştırmışlarmı bakalım 120 uçağa kaç pilot gerekli.Ticari havacılık yapacaksın,her uçağa iki pilottan,240 pilot! 240 da yetmez,çünkü adamları 24 saat uçak üzerinde yatıramayacağına göre fazladan bir ekip daha yapsan 240+240=480 pilot.Öyle dandikten her pilotuda uçuramazsın.Profesyonel olacak,işi bilecek,hava yolu veya havataksi tecrubesi olacak.Nerden bulacaklar bukadar pilotu.Millet hava yollarını bırakıp senin ne olacağı belli olmayan şirketinemi gelecek.10 uçak-12 uçak desen neyse.İşkembeyi kübradan sallıyorlar.MY JET'miş.Hiçmi bir bilene danışmadınız,kim gaza getirdi sizi?Bide ticaretle uğraşıyorsunuz,bu nasıl hesap kita

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fokker-27 ~ 15 yıl önce
öncelikle 160 uçaklık filo ile işe başladılar.o zaman dahi bu işin olmayacağı belliydi.hedef öncelikle makul bir seviyede yani 3-5 uçaklık bir filo ile olmalıydı.neyse kriz bahane.hayırlısı olsun artık ne diyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaz çobanına destek ~ 15 yıl önce
turkiye sivil havcılıgının en onemli derdi bu.agzı olan konusuyor ucak almaya calısıyor.sonra en uzun ömürlü şirket 3 yıl .calısanlar perisan,ucaklar hacızlerde surunuyor.tamam para onların istediklerini yaparlarda,sektorü rezil edip gidiyorlar giderlerken.bir sürü borc,dava.batarlarken baskalarınıda batırıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaz çobanı ~ 15 yıl önce
Eee başta öyle bol keseden atmak güzel ama bazı şeyleri hesaba katmak gerekir... Demek ki neymiş; Kazın ayağı öyle değilmiş!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000