05 Mayıs 2012, Cumartesi 14:41:13

1100 YOLCU İÇİN ÇARE ARANIYOR

Danimarka’da Cimber Sterling uçak şirketi iflasını açıkladı. Şirketin iflasını açıklaması ile birlikte Kopenhag başta olmak üzere, Türkiye ve diğer Akdeniz ülkelerinde yolcular mahsur kaldı.
  • Öncelikle klavyem danimarkaca modunda oldugu icin, yazilisda cok hattam var :) Ukraynali İgor Kolomojysky hem Cimber Sterling hemde isvecli Skyways sirketlerine sahip idi. Skyways´in maddi durumu gayet iyiken Cimber Sterling senenin ilk ceyregini zarar ile bitirdi. Bazi uzmanlara göre, Igor´un bastan beri niyyeti bu iki sirketi birlestirmekdi, yalniz bunu yapmadan önce iscilerin bazi haklarini görmek sorundaydi. Adam ne yapti, iyi gitmeyen sirketini, Cimber Sterlingi, iflas ettirdi, sözde sonrada bütün ucaklari ve iscileri öbür sirketin adina ihale edecekmis. Böylece iscilerin haklarindan kurtulmus olacak. Bu teorinin ne kadar dogru oldugunu bilemiyecegim ve hangi haklardan bahs edildiginide :) Cimber Sterlingin bazi pilotlari Jet Time´a gecti. Cimber Sterling cogunlukla ic hatlar yapiyordu, bu routelari baska sirketler aldii, SAS, Norwegian, FinnAir gibi sirketler. Cimber Sterling Antalyaya yolcu tasiyordu. Tabi daha neyin dogru neyin yanlis oldugunu bilmek imkansiz.
  • istanbulda hiç görmedim daha doğrusu hatırlamıyorum parkettiklerini.başka bir şehiremi geliyorlardı acaba antalya gibi....ne olursa olsun işini kaybetmek kötü birşeydir.şimdi o işçiler neyapacaklar umarım 2. hatta 3. planları vardır.
  • Halbu ki ilk defa yorum yaptım, karıştırmış olmalısın. Derdim provakasyon değil, belki yanlış anlamış olabilirsin. Derdim provakasyon olduğunu var sayalım, yemediğine emin misin? :)...
  • saçma sapan yorumlar yapan arkadaş yine iş başında.milleti gaza getirip,provoke ederek polemik yaratmaya çalışıyor.saçmalamış yine ama yemezler canım:)))
  • Kesin THY yönetiminin yüzünden batmıştır :)... Öyle ya, başka ne olabbilir ki! Admin, acaba yönetim kurulu başkanı Rizeli miydi? :)
  • YOLCULAR İÇİN ÜZÜLDÜM . AMA PİLOTLAR MERAK ETMESİN, TÜRKİYE'YE GELİN, BİRAZ BİZE HAKARET EDİN, İŞE GİRİVERİN . AYNEN BÖYLE OLUR , SONRA DA DÜNYA PARA HARCAYIP İŞ BULAMAYAN ARKADAŞLARIMIZ SÜRÜNÜR DURUR.

 

Bir süre önce Ukraynalı İgor Kolomojsky tarafından satın alınan şirketin iflası nedeniyle, yaz tatili için bilet alan binlerce Danimarkalı, seyahat sigortası yaptırmadıkları için, paralarını geri alamayacakları bildirildi. Danimarka’nın en büyük seyahat acentesi Spies satış müdürü Jan Vandelboe Barselona ve Roma’da bin 100 yolcusunun mahsur kaldığını, şimdi müşterilerini geri getirmek için çare aradıklarını açıkladı.

Jan Vandelboe, seyahat sigortası yaptırmayan sadece uçak bileti satın alan müşterilerine de yardımcı olacaklarını belirtti. Star Tour seyahat acentesi satış müdürü Stig Elling de böyle zamanlarda güvenilir şirket olma özelliğinin gösterilmesi gerektiğini belirterek, Cimber Sterling ile, Türkiye ve Akdeniz ülkelerine gönderdikleri müşterilerinin hem paket seyahatleri hem uçak biletlerini karşılayacaklarını söyledi.

Seyahat acenteleri Türkiye, Sicilya, Kıbrıs gibi ülkelerde kalan yolcuların geri getirilmesi için harekete geçerken, İskandinav Hava Yolları SAS, Cimber Sterling’in iflası ile mahsur kalan yolcuları taşımak için ekstra seferler koymayı hazır olduğunu açıkladı. Seyahat Garanti Fonu ise sadece paket seyahat, yani uçak ve otel içinde seyahat alanların zararlarının karşılanacağını, sadece uçak bileti satın alanların zararlarının karşılanamayacağını bildirdi.

1100 YOLCU İÇİN ÇARE ARANIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

DanishPilot ~ 12 yıl önce
Öncelikle klavyem danimarkaca modunda oldugu icin, yazilisda cok hattam var :) Ukraynali İgor Kolomojysky hem Cimber Sterling hemde isvecli Skyways sirketlerine sahip idi. Skyways´in maddi durumu gayet iyiken Cimber Sterling senenin ilk ceyregini zarar ile bitirdi. Bazi uzmanlara göre, Igor´un bastan beri niyyeti bu iki sirketi birlestirmekdi, yalniz bunu yapmadan önce iscilerin bazi haklarini görmek sorundaydi. Adam ne yapti, iyi gitmeyen sirketini, Cimber Sterlingi, iflas ettirdi, sözde sonrada bütün ucaklari ve iscileri öbür sirketin adina ihale edecekmis. Böylece iscilerin haklarindan kurtulmus olacak. Bu teorinin ne kadar dogru oldugunu bilemiyecegim ve hangi haklardan bahs edildiginide :) Cimber Sterlingin bazi pilotlari Jet Time´a gecti. Cimber Sterling cogunlukla ic hatlar yapiyordu, bu routelari baska sirketler aldii, SAS, Norwegian, FinnAir gibi sirketler. Cimber Sterling Antalyaya yolcu tasiyordu. Tabi daha neyin dogru neyin yanlis oldugunu bilmek imkansiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
istanbulda hiç görmedim daha doğrusu hatırlamıyorum parkettiklerini.başka bir şehiremi geliyorlardı acaba antalya gibi....ne olursa olsun işini kaybetmek kötü birşeydir.şimdi o işçiler neyapacaklar umarım 2. hatta 3. planları vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ovonk ~ 12 yıl önce
Halbu ki ilk defa yorum yaptım, karıştırmış olmalısın. Derdim provakasyon değil, belki yanlış anlamış olabilirsin. Derdim provakasyon olduğunu var sayalım, yemediğine emin misin? :)...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OVONK'A ~ 12 yıl önce
saçma sapan yorumlar yapan arkadaş yine iş başında.milleti gaza getirip,provoke ederek polemik yaratmaya çalışıyor.saçmalamış yine ama yemezler canım:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ovonk ~ 12 yıl önce
Kesin THY yönetiminin yüzünden batmıştır :)... Öyle ya, başka ne olabbilir ki! Admin, acaba yönetim kurulu başkanı Rizeli miydi? :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FAVORİ ÜLKEMİZ ~ 12 yıl önce
YOLCULAR İÇİN ÜZÜLDÜM . AMA PİLOTLAR MERAK ETMESİN, TÜRKİYE'YE GELİN, BİRAZ BİZE HAKARET EDİN, İŞE GİRİVERİN . AYNEN BÖYLE OLUR , SONRA DA DÜNYA PARA HARCAYIP İŞ BULAMAYAN ARKADAŞLARIMIZ SÜRÜNÜR DURUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000