02 Temmuz 2010, Cuma 08:07:58

110 paraşütçü kapışıyor

Yamaç Paraşütü 2010 Dünya Kupası Ön Ayak Yarışları ve Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonası 1. Ayağı, 40'ı yabancı 110 sporcunun katılımı ile Çankırı'nın Bayramören ilçesinde başladı.

Dün başlaması gereken, rüzgar ve yağış nedeniyle bugüne ertelenen organizasyon kapsamında sabah saatlerinden itibaren araçlarla ilçedeki kuzey kalkış noktasına taşınan paraşütçüler, hazırlıklarını tamamlayıp hava şartlarının oluşmasını bekledi.

Yarışlar ve şampiyonanın direktörlüğünü yürüten Dünya Yamaç Paraşütü Kupası Başkan Yardımcısı Semih Sayır tarafından uçuş hakkında brifing verilmesinin ardından Küresel Konumlama Sistemi (GPS) cihazlarına verileri giren pilotlar, hava şartlarının oluşmasının ardından uçuşa geçti.

Zaman zaman sert esen rüzgar nedeniyle bazı paraşütçüler zor anlar yaşarken, gökyüzünün renk cümbüşüne büründüğü etkinliği, Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, eski Milli Eğitim ve Milli Savunma bakanlarından Nevzat Ayaz, İl Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Bahri Akar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmail Duvan, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, Bayramören Kaymakamı Şeref Aydın, Bayramören Belediye Başkanı Ahmet Özen ile çevre ilçe ve köylerden çok sayıda vatandaş izledi.

Yarışlar ve şampiyona, 4 Temmuzda sona erecek.
 

110 paraşütçü kapışıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000