14 Kasım 2009, Cumartesi 07:46:32

11 Eylül sanıkları için idam istenecek

ABD Başsavcısı Eric Holder, 11 Eylül saldırılarının 5 sanığı hakkında, kamu adına idam talep edileceğini açıkladı.
  • gerçekten bu katliamı kimler yaptı ?
  • Müslümanları hedef gösterme ve orta doğunun yeraltı kaynaklarına ulaşma planları içinde gerçekleşen ve eylemlerin planlayıcılarının bile vicdan azabı duyuyoruz dedikleri seneryo halen işliyor, dahası halen birileri işletiliyor... Kanmayın bunlara, yakında Türkiye üzerine de benzeri seneryolar dönebilir...

Saldırıların planlayıcıları arasında olduğu düşünülen Halid Şeyh Muhammed ve diğer 4 tutuklu federal mahkemede yargılanmak üzere Küba adasındaki Guantanamo üssünden New York'a sevk edilecek.

Ancak sevk için bazı ön şartların Başkan Baracak Obama yönetimince yerine getirilmesi gerekiyor. ABD Kongresinin kararına göre Guantanamo'dan bir tutuklunun ABD topraklarında bir federal cezaevine nakli için 45 günlük bir süreç öngörülmüştü.

Obama yönetiminin, tutukluların sevkinden 45 gün öncesinden Kongre'yi bilgilendirmesi, bu süre içerisinde merkezi ve yerel hükümet yetkilileriyle görüş alışverişinde bulunması gerekiyor.

Başsavcı Holder, yargılamanın, 11 Eylül terör saldırılarıyla yıkılan ikiz kulelerin bulunduğu alanın bir kaç blok ötesindeki mahkeme binasında yapılacağını belirtti.

Bazı uzmanlar ise bir Amerikan sivil mahkemesinin bu yargılama sürecine kesin olarak dahil olabilmesi sürecinin yıllar alabileceğini ileri sürüyor.

USS Cole savaş gemisine saldırı düzenlenmesi dahil çeşitli eylemlerin şüphelisi olan Abdül Rahim El-Naşiri ve diğer 4 kişi de, askeri mahkemede yargılanacak.

11 Eylül ile ilgili olarak sivil mahkemeye sevk edilecek tutuklular arasında bulunan Pakistan kökenli, Kuveyt'te yetişmiş ve ABD'ye yerleşmiş olan Halid Şeyh Muhammed'in, saldırıların planlanarak uygulanmasına A'dan Z'ye dahil olduğu, ayrıca Wall Street Journal gazetesi muhabiri Daniel Pearl'ün başı kesilerek öldürülmesinin sorumlusu olduğu düşünülüyor. Guantanamo'dan New York'a sevk edilecek diğer sanıklarlar şunlar:

Velid bin Attaş: Suudi Arabistan'da yetişmiş bir Yemenli. Afganistan'daki çatışmalara katılmış ve burada bir bacağını kaybetmiş.

Afganistan'daki bir El Kaide kampını yönettiği, burada 11 Eylül saldırısını düzenleyenlerden ikisini yetiştirdiği şüphesi altında.

Remzi Binalşibh: Yemen uyruklu, 11 Eylül saldırısını düzenleyenlerden Muhammed Atta'nın Almanya'da oda arkadaşı. El Kaide liderleriyle eylemi düzenleyenler arasında bağlantı sağladığı şüphesi altında.

Ali Abdül Aziz Ali: 11 Eyleminin düzenlenmesinin önemli isimlerinden biri olarak kabul ediliyor. Eylemi düzenlemek üzere uçak kaçıranlar için Pakistan'dan ABD'ye para taşımak dahil çeşitli suçlarla itham ediliyor.

Mustafa Ahmet el Havasavi: Suudi kökenli ve eylemin mali desteğinin sağlanmasındaki önemli bir isim olduğu düşünülüyor.

(TurkishNY)

11 Eylül sanıkları için idam istenecek

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
gerçekten bu katliamı kimler yaptı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Müslümanları hedef gösterme ve orta doğunun yeraltı kaynaklarına ulaşma planları içinde gerçekleşen ve eylemlerin planlayıcılarının bile vicdan azabı duyuyoruz dedikleri seneryo halen işliyor, dahası halen birileri işletiliyor... Kanmayın bunlara, yakında Türkiye üzerine de benzeri seneryolar dönebilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000