19 Ocak 2009, Pazartesi 10:34:05

11 Eylül için tarihi anlaşma!

Batı Pennsylvania’da Shanksville’de 11 Eylül saldırılarında düşen 93 numaralı uçuşu gerçekleştiren uçak enkazının bulunduğu arazinin sahibi ile satış için anlaşmaya varıldı.
  • ilk yorumu ben yazayım bari maaşımın %10 unu sn bolayırlı döneminde 11 eylül sebebiyle thy ye bağışlamış biri olarak.3 ay demişlerdi baştan ama 6 aya uzatmak istemişti sn bolayırlı.bizi de çok etkiledi bu 11 eylül.teknik ekip olarak beni uçağın uçtuğu yer pek etkileme se de uçabilir olması önemli.Şükrediniz ki sizin emeğine değer veren haddini bilen sınırlarını bilen bi havacılık teknik ekibiniz var.ama başımız da kendini ve haddini bilmez idareciler var.varın gerisini siz düşünün...artistlere milyon dolar verirler 50-100 bin ytl eğitim yatırımı yaptığı kişiye 300-500 tl maaaşı çok görürler.ee bende babamın parasıtyla 5 sene okumuşum vatan haini değilim ya karnım doymuyosa başka kapıya giderim tabii.11 eylül bence beni mağdur etmiştir.

ABD Ulusal Park Hizmetleri, kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ve arsa sahibi Svonavec, 110 hektarlık arazi için anlaşmaya vardılar. 93 numaralı uçuşta ölenlerin aileleri tarafından kurulan şirketin Başkan Vekili Patrick White üç yıl süren kamulaştırma sürecinin tamamlanmasından duydukları sevinci dile getirdi.

Anlaşmaya göre uçağın düştüğü yeri de kapsayan bölge ve anıt inşa edilecek arsa, ABD Ulusal Park Hizmetleri’nin kontrolüne geçecek. Ayrıca arsanın değer tespiti mahkeme tarafından yapılarak, arsa sahibine ödenecek.

11 Eylül’de teröristler tarafından düşürülen 93 numaralı uçakta ölenlerin anısına yapılacak anıtın ve enkazın bulunduğu yerin 11 Eylül 2011’de törenle ziyarete açılması planlanıyor.

Değer tespiti için federal mahkemede görülecek davanın dosyasının birkaç hafta içerisinde açılması bekleniyor. Svonavec şirketinin başkanı ve mali işler sorumlusu Michael Svonavec, böyle bir anlaşma yaptıkları için oldukça memnun.

Arsayı satmayı reddeden şirketle kazada hayatını kaybedenlerin arasındaki görüşmeler çekişmeli devam etmiş, aileler Bush yönetimine başvurarak, çözüm için yardım istemişti. Mike Svonavec makul bir fiyat verilmesine rağmen arsayı satmayarak, bu durumu bir fırsat olarak görüp, sürekli teklifleri reddederek, bundan aşırı derecede kazanç sağlamaya çalışmakla suçlandı. Aileler anıtın ruhu olarak tanımladıkları enkazın bulunduğu bölgeyi de kapsayan arazinin kendileri için önemli olduğunu, bundan yararlanmayı düşünebilmenin çok yanlış olduğunu ifade ettiler. Park Hizmetleri anııtn yapılması düşünülen bölgedeki yarım düzineyi bulan diğer arazilerin sahipleri ile de görüşmelere devam ediyorlar. Resmi makamlardan gelen uyarılardan sonra yapılan anlaşmanın ardından Svonavec fikir değiştirerek, enkaz bölgesi olan 2,42 hektarlık alanı bağışlayacağını ve o bölüm için ücret istemediğini açıkladı.

11 Eylül terör saldırılarının 10uncu yıl dönümü olan 11 Eylül 2011’de açılması planlanan anıt 890 hektarlık alanı kapsıyor.

93 numaralı uçuş 11 Eylül 2001’de Newark New Jersey’den San Francisco’ya giderken korsanlar tarafından başka bir yöne çevirildi. Yolcuların kokpitin kontrolünü ellerinden almaya çalışması üzerine uçağın korsanlar tarafından düşürüldüğü sanılıyor.

11 Eylül için tarihi anlaşma!

Yorumlar

koaka ~ 15 yıl önce
ilk yorumu ben yazayım bari maaşımın %10 unu sn bolayırlı döneminde 11 eylül sebebiyle thy ye bağışlamış biri olarak.3 ay demişlerdi baştan ama 6 aya uzatmak istemişti sn bolayırlı.bizi de çok etkiledi bu 11 eylül.teknik ekip olarak beni uçağın uçtuğu yer pek etkileme se de uçabilir olması önemli.Şükrediniz ki sizin emeğine değer veren haddini bilen sınırlarını bilen bi havacılık teknik ekibiniz var.ama başımız da kendini ve haddini bilmez idareciler var.varın gerisini siz düşünün...artistlere milyon dolar verirler 50-100 bin ytl eğitim yatırımı yaptığı kişiye 300-500 tl maaaşı çok görürler.ee bende babamın parasıtyla 5 sene okumuşum vatan haini değilim ya karnım doymuyosa başka kapıya giderim tabii.11 eylül bence beni mağdur etmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000