02 Ağustos 2014, Cumartesi 08:05:08

101 KİŞİLİK EKİP ENKAZA ULAŞTI

Uzmanlardan oluşan 101 kişilik ekip, Malezya yolcu uçağı enkazına ulaştı.
  • Uçağın Ukrayna hava savunma sistemi tarafından yanlışlıkla vurulduğunda dair bulgular olduğu, bunun AB Dışişleri Bakanları konseyi zirvesinde ele alındığına dair haberler var. Washington’un AB ülkelerine bu bulguları örtbas etmeleri için müthiş bir baskı yaptığı da iddia ediliyor.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Vladimir Groysman, uluslarası uzmanlardan oluşan 101 kişilik ekibin Malezya Havayolları'na ait Boeing-777 uçağının enkaz alanına ulaştığını belirtti.

Groysman, başkent Kiev'de düzenlediği basın toplantısında, uzmanların uçak kalıntılarının bulunduğu alanda inceleme yaptığını kaydetti. Groysman, uluslararası ekibin 10 AGİT temsilcisi, 53 Hollandalı ve 38 Avustralyalı uzmandan oluştuğunu ifade etti.

Avustralya Dışişleri Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre halen 80 kişiye ulaşılamadı. Enkaz alanında çalışma yapacak uzman ekip, uçakta hayatını kaybedip ulaşılamayan tüm yolcuların cesetlerine ve kişisel eşyalarına ulaşmayı hedefliyor.

AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu Başkanı emekli Büyükelçi Ertuğrul Apakan, yaptığı açıklamada, Uçak Kazaları Soruşturma Bürosu'nun, Malezya Havayolları'na ait Boeing-777 uçak kazasıyla ilgili ön raporunu onayladığını bildirdi.

Apakan, raporun en kısa zamanda yayımlanacağını ve soruşturmanın devamı için Hollanda'ya gönderileceğini ifade etti. (TRT)

101 KİŞİLİK EKİP ENKAZA ULAŞTI

Yorumlar

mete ~ 10 yıl önce
Uçağın Ukrayna hava savunma sistemi tarafından yanlışlıkla vurulduğunda dair bulgular olduğu, bunun AB Dışişleri Bakanları konseyi zirvesinde ele alındığına dair haberler var. Washington’un AB ülkelerine bu bulguları örtbas etmeleri için müthiş bir baskı yaptığı da iddia ediliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000