04 Temmuz 2011, Pazartesi 07:50:40

100 LİRA VER BAŞTAN SONA GEZ!

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki turizm beldesi Uzungöl'e gelen yerli ve yabancı turistler, yaklaşık 8 dakika süren helikopter turuyla yörenin doğal güzelliğine havadan görme fırsatı buluyor...
  • Bildiğim kadarıyla bu uçuşları TC-HSN tescilli AS350 B3 helikopteri ile Güneydoğu Havacılık yapıyor, tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.
  • Havacılığı THY sananlara güzel bir cvap vermişsin. THK'nun yapacağı varsayılan bir işi başarmışsın. Arada ücretsiz öğrencileri de uçur, onlar geleceğin havacıları olacak. Güzel yurdumun diğer yörelerinde de bu tür çalışmalar olsa, belki sivil havacılık yolunda bir adım atmış oluruz. Yüzlerce "kontrolsüz havalanımız" olmalı ama yok! Binlerce 4 veya 8 kişilik uçağımız olmalı ama YOK! Üç tarafımızda "DENİZ UÇAKLARI" oçmalı ama o hiç YOK!
Beldede uzun süredir turizm işletmeciliği yapan Dursun Ali İnan'ın organizasyonuyla beldeye getirilen 5 yolcu kapasiteli helikopter, turlara başladı. Beldedeki göl kıyısında bulunan pistten havalanan helikopter, muhteşem doğal güzelliğiyle yılda 100 binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Uzungöl'ü havadan izleme imkanı sunuyor. 
 
Eşsiz peyzajı ve çam ağaçlarının adeta birbirine geçtiği yamaçları havadan görmek isteyenler, kişi başı 100 lira ödeyerek yaklaşık 8 dakika süren hava yolculuğu yapıyor. İlk olarak çam ağaçlarıyla örtülü yamaçlara doğru havalanan helikopter, daha sonra Uzungöl'ü kuş bakışı görme olanağı sağlıyor. Tur kapsamında doğa severler, çevredeki yaylaları ve ormanları, Temmuz ayı olmasına karşın zirvesinden kar kalkmayan tepeleri görme fırsatı yakalıyor. 
 
Helikopterin 25 yıllık pilotu Zafer Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Uzungöl'e turizm konusunda katkıda bulunabilmek amacıyla geldiklerini belirterek, 
 
"Bu bölgede havacılık faaliyetini sevdirmek ve turizmde değer artışı yaratabilmek amacıyla faaliyetlerimizi icra ediyoruz" dedi. 
 
Bu yıl kış turizminde kayak faaliyeti için Uzungöl ve Ayder Yaylası'nda bulunduklarını anlatan Yılmaz, "Yaz aylarıyla birlikte buranın doğal güzelliklerini, yayla bölgelerini yöreye gelen turistlere göstermek, tanıtmak amacıyla Uzungöl'de bulunacağız ve yaz boyu hizmet vereceğiz" diye konuştu. 
 
-PAKET TURLARLA 3 FARKLI UÇUŞ SEÇENEĞİ- 
 
Çeşitli paket turlarla yörenin güzelliğini havadan görmek isteyenlere seçenek sunduklarını anlatan Yılmaz, şöyle devam etti: 
 
"Bölgede 3 farklı turumuz mevcut. Vadi turunda Uzungöl ve çevresi ile gölün arka kısmındaki vadileri gösteriyoruz. Bu uçuş yaklaşık 8 dakika sürüyor. Orta tur dediğimiz pakette, vadi turuna ek olarak yaylalar üzerine gidiyoruz. Bölgeye yakın yaylaları gösteriyoruz. Bu da yaklaşık 15 dakika sürüyor. Uzun turumuzda ise konaklama da bulunuyor. Yüksek vadilerde durarak bu turu tercih eden müşterilerimizin konaklamalarını sağlıyoruz ve böylece güzellikleri daha çok görmelerine fırsat veriyoruz. " 
 
Yılmaz, yörede uçuşun oldukça güvenli olduğunu vurgulayarak, "Rüzgar yönünden sıkıntımız yok. Gideceğimiz rotalarda bulutlanma olursa bazı bölgelerdeki uçuş rotamızı değiştirip güzergahımızı farklılaştırıyoruz" dedi. 
 
Dursun Ali İnan ise yılda yaklaşık 350 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği beldede hizmetleri farklılaştırmak, alternatif arayan ziyaretçilere yeni fırsatlar sunmak için helikopter turlarının başlatıldığını kaydederek, "Yöremiz, doğal yapısıyla sadece Doğu Karadeniz'in değil Türkiye'nin de önemli turizm merkezlerinden biri. Bu güzelliklerin havadan da görülebilmesi için böyle bir uygulama başlattık" diye konuştu. 
 
Trabzon'da doğanın tadına varılabilecek ender güzelliklerden biri olan Uzungöl, kent merkezine 99, Çaykara ilçesine 19 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Heyelan sonucu dere yatağının doğal baraj şeklinde Haldizen Deresi'ni kapatmasıyla oluşan Uzungöl, çevresindeki ladin ormanları ile çekici bir peyzaj sergiliyor. 
100 LİRA VER BAŞTAN SONA GEZ!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Bildiğim kadarıyla bu uçuşları TC-HSN tescilli AS350 B3 helikopteri ile Güneydoğu Havacılık yapıyor, tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havacılığı THY sananlara güzel bir cvap vermişsin. THK'nun yapacağı varsayılan bir işi başarmışsın. Arada ücretsiz öğrencileri de uçur, onlar geleceğin havacıları olacak. Güzel yurdumun diğer yörelerinde de bu tür çalışmalar olsa, belki sivil havacılık yolunda bir adım atmış oluruz. Yüzlerce "kontrolsüz havalanımız" olmalı ama yok! Binlerce 4 veya 8 kişilik uçağımız olmalı ama YOK! Üç tarafımızda "DENİZ UÇAKLARI" oçmalı ama o hiç YOK!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000