23 Mart 2012, Cuma 17:49:27

100 DOLAR ÖDE KUYRUKTA BEKLEME

Amerikan havaalanlarında rüşvet gibi 100 Dolar harç ödeyenler uzun arama kuyruklarında beklemiyorlar, 30 saniyelik kontrolden sonra onlarca bekleyen insanların yanından geçip uçaklarına biniyorlar.
  • sıkma canını kardeşim amerikaya günde ortalama 1300 civarında yolcu gidiyor AHL den bunun %20 kadarı bu uygulamaya alınsa günde 2600 ayda 78000$ yapar m.vekilin emekli maaşı zammı gibi bir gecede yeni bir kanun çıkarır o maddeyi iptal ederler takma kafana yeterki para gelsin ;)
  • T.C. Anayasası md. 10 uyarınca Türkiye de böyle bir ayrıcalık yapılması uygun değildir.
  • Arkadaslar ulkemizde de ayni islem var CIP nicin var fazla parasi olan ordan faydalansin CIP yolcusu acaba nasil karsilaniyor . bizde ki tek fark 25 tl fark odemek
  • sadece yalakalık için mi burdasın sanırım topçuynan kotil seni burdan takip ediyor ama daha çok yalvar yalakalık yap sanki biraz az buldum ben
  • bu yalakalıkla biyere varamazsın:)))
  • CİN ALİ İŞİ GÖTÜRDÜ OHOOOO
  • Eğer Temel Kotil ve Hamdi Topçu başkanlarım olsa böyle bir şey olmazdı. Bu yüzden bu hükümet iktidar. AKP geldi işsizlik bitti. Hükümetimizle, übyüyen THY'mizle İnşallah çok ilerlere gidicez.
  • sonu yakın onunda
  • Olmaz bu kadar! THY ve TGS yine işbaşında! Bu torpilliler haddini aşıyor. Havalimanı full torpilli. THY zarar ede ede zaten batacak. Sonu yakındır.
  • süper fikir.parası olana transit hizmet;parasızlar sürünsün.tam bir emperyalist mantığı.türkiye de uygulasınlar iyi de para kırarlar.ama "döner sermayeden" pay verirlerse.bak o zaman artis gibi dolanan o polisler nasıl işin her tarafından sarılır.hele bir de performans primi de verilirse.
ABD'de 11 Eylül saldırılarından sonra havaalanlarında aşırı derecede artırılan güvenlik önlemleri yolcuları bunaltıyor. Ancak şimdi Amerikan havaalanlarında başlatılan yeni bir uygulamayla 100 Dolar ödeyen yolculara öncelik tanınıyor ve kuyrukta beklemelerine gerek kalmadan uçaklarına biniyorlar.

'Wall Street Journal'in verdiği habere göre, bir tür resmi rüşvet gibi 100 Dolar harç ödeyenler 'Prechek' ismi verilen bir aramayla 30 saniyede kontrol edildikten sonra, metrelerce kuyrukta bekleyen yolcuların yanından geçerek uçaklarına alınıyorlar.

Güvenlik görevlileri tarafından şüpheli görülmedikleri takdirde para ödeyen özel yolcuların ayakkabılarını ve kemerlerini de çıkarmalarına gerek kalmıyor. Örneğin New York'taki John F. Kennedy havaalanında para ödemeyen yolcular yaklaşık bir saat kuyrukta beklemek zorunda kalıyorlar. Bazı yolcular para ödeyenlerin güvenlik görevlileri tarafından da güler yüzle karşılandığını ve ayrımcılık yapıldığını söylüyor.

Seçkin yolcular, bilet aldıkları havayolu şirketi tarafından güvenlik yetkililerine tavsiye ediliyor. Havaalanı polisleri kimin konforlu geçişten yararlanabileceğine board kartlarını gördükten sonra karar veriyorlar. Güvenlik yetkilileri hangi kriterlerle bunu belirlediklerini açıklamadılar. Amerika'nın 9 havaalanında bedelli özel kontrol pilot projesi uygulanıyor. Ulaşım güvenliği kurumu yetkilisi John Pistole, bu uygulamayla bir milyarlık yolcu listesinden teröristleri rahatça bulmayı hedeflediklerini belirtti.
100 DOLAR ÖDE KUYRUKTA BEKLEME

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 12 yıl önce
sıkma canını kardeşim amerikaya günde ortalama 1300 civarında yolcu gidiyor AHL den bunun %20 kadarı bu uygulamaya alınsa günde 2600 ayda 78000$ yapar m.vekilin emekli maaşı zammı gibi bir gecede yeni bir kanun çıkarır o maddeyi iptal ederler takma kafana yeterki para gelsin ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
T.C. Anayasası md. 10 uyarınca Türkiye de böyle bir ayrıcalık yapılması uygun değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaslar ulkemizde de ayni islem var CIP nicin var fazla parasi olan ordan faydalansin CIP yolcusu acaba nasil karsilaniyor . bizde ki tek fark 25 tl fark odemek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sadece yalakalık için mi burdasın sanırım topçuynan kotil seni burdan takip ediyor ama daha çok yalvar yalakalık yap sanki biraz az buldum ben

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu yalakalıkla biyere varamazsın:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
CİN ALİ İŞİ GÖTÜRDÜ OHOOOO

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Eğer Temel Kotil ve Hamdi Topçu başkanlarım olsa böyle bir şey olmazdı. Bu yüzden bu hükümet iktidar. AKP geldi işsizlik bitti. Hükümetimizle, übyüyen THY'mizle İnşallah çok ilerlere gidicez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sonu yakın onunda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Olmaz bu kadar! THY ve TGS yine işbaşında! Bu torpilliler haddini aşıyor. Havalimanı full torpilli. THY zarar ede ede zaten batacak. Sonu yakındır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
süper fikir.parası olana transit hizmet;parasızlar sürünsün.tam bir emperyalist mantığı.türkiye de uygulasınlar iyi de para kırarlar.ama "döner sermayeden" pay verirlerse.bak o zaman artis gibi dolanan o polisler nasıl işin her tarafından sarılır.hele bir de performans primi de verilirse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000