29 Haziran 2014, Pazar 10:14:15

10 ADET SUKHOI IRAK'A TESLİM EDİLDİ

Irak'ın Rusya'dan sipariş ettiği Sukhoi tarzı savaş uçaklarının ilk teslimatının gerçekleştirildiği bildirildi.
  • işte uçak bu ama ırakın elinde bunları kullanacak yeterli miktarda pilotu varmı orası meçhul suhoı ler hareket kabiliyeti en üst düzeydeki bir uçak mükemmel f35 lere boşu boşuna ödenecek 16 milyar dolar nato üyesi olmamız bizi abd nin birmüstemleke devleti gibi yapıyor f35 abd nin istemedigi hiç bir uçaga ateş edemiyor ülkemizin heba edilen bunca parası yazıksavaş uçaklarında rus uçakları abd uçaklarından birkaç gömlek üstünler
  • Sukhoi'nin hangi modeli?
  • Rus silahlari burnumuzun dibine gelmis hayirlisi olsun. Oralarin neden karistigi ISIS in nasil bir haftada ulkeyi ele gecirdigi anlasildi simdi.
  • Amerikan mali yerli mali..!!! F-35 aldatmacasina ve kazigina devam....Dünyanin en iyi ucaklarindan Sukhoi..Acaba Amerikan in Yeni eyaleti !! Irak, amerikan tepkisine ragmen Sukhoi secti ??

Irak Parlamentosu Savunma ve Güvenlik Komitesi üyesi Abbas el-Beyati yaptığı açıklamada, "Bugün 10 adet Sukhoi uçağı Irak'a ulaştı, geri kalan kısmı da en yakın zamanda elimizde olacak" dedi.

Beyati, gelişmiş teknolojiye sahip uçaklarla Irak'ın hava gücünde kayda değer bir ilerleme sağlanacağını söyledi. Beyati, satın alınan uçakların Musul'daki savaşta ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün çöldeki askeri kamplarını hedef almada kullanılacağını kaydetti.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, IŞİD ve bazı aşiret güçleri, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerini kontrolü altına almıştı.

Bölgedeki Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçeleri de IŞİD ile yerel silahlı militanların eline geçmişti. Irak, 2003 yılında gerçekleşen Amerikan işgali nedeniyle hava gücünün büyük kısmını kaybetmişti.

10 ADET SUKHOI IRAK'A TESLİM EDİLDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

hobi ~ 10 yıl önce
işte uçak bu ama ırakın elinde bunları kullanacak yeterli miktarda pilotu varmı orası meçhul suhoı ler hareket kabiliyeti en üst düzeydeki bir uçak mükemmel f35 lere boşu boşuna ödenecek 16 milyar dolar nato üyesi olmamız bizi abd nin birmüstemleke devleti gibi yapıyor f35 abd nin istemedigi hiç bir uçaga ateş edemiyor ülkemizin heba edilen bunca parası yazıksavaş uçaklarında rus uçakları abd uçaklarından birkaç gömlek üstünler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sukhoi? ~ 10 yıl önce
Sukhoi'nin hangi modeli?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sukhoi Su-25 ~ 10 yıl önce
(Frogfoot) Close-Support Ground Attack Aircraft
hayirli olsun ~ 10 yıl önce
Rus silahlari burnumuzun dibine gelmis hayirlisi olsun. Oralarin neden karistigi ISIS in nasil bir haftada ulkeyi ele gecirdigi anlasildi simdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sinan akerman ~ 10 yıl önce
Amerikan mali yerli mali..!!! F-35 aldatmacasina ve kazigina devam....Dünyanin en iyi ucaklarindan Sukhoi..Acaba Amerikan in Yeni eyaleti !! Irak, amerikan tepkisine ragmen Sukhoi secti ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatansever ~ 10 yıl önce
BU ARADA F-35 İN TEST UÇUŞLARINA DÜN TEKRAR ARA VERİLMİS. BU KAÇINCI KESİNTİ ANLAYAMADIM.
FL ~ 10 yıl önce
Ukraynada hep rus uçakları kullanıyordu. Sonra ne olduğunu gördük.
F16 ~ 10 yıl önce
Akerman Bey, Irak ayrica 36 tane F-16 ismarladi, onumuzdeki aylardan itibaren o F16 larda Irak hava kuvvetleri envanterine girmeye basliyacak.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000