04 Ocak 2010, Pazartesi 06:43:49

1 yılda kaç kere it dalaşı yapılır?

Yunanistan’a ait savaş uçakları, Ege Denizi’nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yapan Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16’lara 2009 yılında 452 kez önleme yaparak “it dalaşı” yaşanmasına sebep oldu.
  • sana katılıyorum arkadaşım ama turksh air forca ait 260 fazla f16 var envantere bakabilirsiniz bunlar sadece f16 daha neler var yunanistanda ise tolam uçak sayısı yüzü geçmiyo hepsi dahil yane it dalaşlarını kimin kazandığı ortada :)
  • Belçikalı bir F-16 pilotu ile tanışmıştım. Adam 3000 saat üzerinde F-16 uçuşu olduunu ama hiç gerçek bir angajmana girmediini söylemişti. Bu iştede bir hayır var bizimkiler için acayip bir tecrübe olmuştur. Merak ettiim ise bu 452 karşılaşmanın kaçında galip çıktığımız....
  • aamiinnnnnnnnnn..
  • Zamanında, yaptıkları andlaşmalarla, burnumuzun dibindeki adaları, Yunan gavuruna kaptıranların, kemikleri sızlasın.

Müdahaleler, Türk F-16’larının Midilli, Sakız, İpsara, Limni, Batnoz, Kelemez, Sisam, Ahikerya, Rodos, İstanköy, Bozbaba, İstanbulya, İleriye, Lipso, Kerpe, İleki, Skiros, Gökçeada ve Semadirek adaları civarlarında uçuş yaptığı sırada gerçekleşti.

Kasım ayında Yunanistan’a ait iki F-16 uçağı Ege Denizi’nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yapan Türk F-16’larına Sakız Adası güneyinde, tehlikeli bir şekilde yakından geçerek tacizde bulundu.

2006’da 60, 2007’de 386, 2008’de ise 382 kez it dalaşı yaşandı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, müdahalelerdeki artışın dostluk ve iyi komşuluk ilişkilerine sığmadığını belirterek, “İt dalaşları bizim görmek istediğimiz komşuluk ilişkileriyle bağdaşmıyor” dedi.

Türk ve Yunan savaş uçaklarının it dalaşına girmesi, Yunanistan’ın Ege’deki hava sahasının 10 mil olduğunu iddia etmesinden kaynaklanıyor. Uluslararası kurallara göre Yunanistan’ın hava sahasının kara sularında olduğu gibi 6 mil olması gerekiyor. Yunanistan’ın 10 millik hava sahası iddiasını reddeden Türkiye 6-10 mil arasındaki alanda eğitim uçuşları yapıyor. Türkiye 10 millik sahaya girdiğinde de Yunanistan, kendi savaş uçaklarını bölgeye göndererek it dalaşının yaşanmasına yol açıyor.

(Hürriyet)

1 yılda kaç kere it dalaşı yapılır?

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
sana katılıyorum arkadaşım ama turksh air forca ait 260 fazla f16 var envantere bakabilirsiniz bunlar sadece f16 daha neler var yunanistanda ise tolam uçak sayısı yüzü geçmiyo hepsi dahil yane it dalaşlarını kimin kazandığı ortada :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Belçikalı bir F-16 pilotu ile tanışmıştım. Adam 3000 saat üzerinde F-16 uçuşu olduunu ama hiç gerçek bir angajmana girmediini söylemişti. Bu iştede bir hayır var bizimkiler için acayip bir tecrübe olmuştur. Merak ettiim ise bu 452 karşılaşmanın kaçında galip çıktığımız....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
aamiinnnnnnnnnn..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Zamanında, yaptıkları andlaşmalarla, burnumuzun dibindeki adaları, Yunan gavuruna kaptıranların, kemikleri sızlasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000