24 Eylül 2010, Cuma 08:06:51

1 YILDA HAYAT VEREN 247 UÇUŞ YAPILDI

Afyonkarahisar'da İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Servis Başhekimliği'ne bağlı olarak görev yapan helikopter ambulans, bir yılda 247 vaka için uçuş gerçekleştirdi.
  • Helikopter Pilot doktor teknisyen dispec tum personel ucus bakim medikal vs Kocoglu Hava Ambulans Sirketinin, Kocoglu Havaciliga ait 17 helikopter saglik bakanligina hizmet veriyor. Saglik Bakanligi firmadan komple hizmet aliyor, vatandasa bedava hizmet vermis oluyor. medeniyet ve insana verilen deger seviyesini yukarilara cikaran ulvi bir hizmet.. saglik bakanligina da kocoglu havaciliga da tesekkurler...
  • Helicopterler sağlık bakanlığına ait değil ancak sağlık bakanlığı emrinde çalışıyorlar hava ambülan uçaklarda öyle. İhale yapıldı ona göre ihaleyi alan firma sağlık bakanlığı emrinde çalışıyor Pilotlar ve helicopterler ve uçaklar duruma ve ihtiyaca göre.. Yurt dışında defalarca gördüğüm ve insan hayatı için inanılmaz bir önemi olan zamanı ekarta edip hastayı en hızlı şekilde ve en güvenli şekilde hastaneye ulaşması sağlanıyor.. Bence insanlaık için inanılmaz bir hizmet ..
  • Türkiye'de kaç adet helikopter ambulans var? Bunlara Sağlık Bakanlığına mı ait?

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, geçen eylül ayında Afyonkarahisar'da faaliyet vermeye başlayan helikopter ambulans birinci yılını tamamladı.

Helikopter ambulans, geride kalan bir yıl 247 vaka için uçuş gerçekleştirirken, helikopter ambulans tarafından 15 primer vaka, 232 sekonder vaka (hasta nakli) yapıldı.

Helikopter ambulans, Sağlık Bakanlığı Kriz Merkezi'nin yönlendirmesiyle Afyonkarahisar'ın dışında Denizli, Eskişehir, Kütahya, Uşak, Isparta illerine de hizmet verdi. Helikopter, yıl içinde Muğla'nın Fethiye, Aydın'ın Didim, Manisa'nın Soma, Demirci ve Kula ilçelerinden hasta alarak ileri sağlık kuruluşlarına götürdü. Hasta nakilleri Afyonkarahisar'daki hastanelerin yanı sıra İzmir, Ankara, Eskişehir hastaneleri başta olmak üzere Isparta, Antalya, Konya, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Kayseri ve Kırıkkale'deki hastanelere de yapıldı.

Helikopter ambulansla yıl içinde 15 vaka için direkt olay yerine iniş yapılarak, yaralılara olay yerinde yapıldı. Helikopterle Afyonkarahisar'a getirilen hastaların kara ambulansları ile hastanelere nakilleri sağlandı. Kavşak noktası konumunda olan Afyon'un farklı karayollarında meydana gelen 10 trafik kazasında yaralananlar için helikopter ambulansı olay yerine inerek, ağır yaralıları alıp çeşitli hastanelere sevk etti. Ayrıca, farklı köylerden alınan 3 medikal vaka ile Murat Dağları'nda kış tatbikatında hipotermiye girerek rahatsızlanan bir sağlık personelinin de hava ambulansı ile nakilleri sağlandı.

Helikopter ambulansının yapmış olduğu 247 uçuşun 42'si yeni doğan bebekler için kuvöz ile gerçekleştirildi. Karaciğer yetmezliği olan ve organ nakli operasyonu için İzmir'e çağrılan 8 yaşındaki hasta, eksi 38 derecede ki hava şartlarında Kayseri'den Afyonkarahisar'a getirilerek, ambulans ekibi tarafından İzmir'e ulaştırıldı. Gündoğumu, günbatımı saatleri arasında hizmet veren helikopter ambulans, kış aylarında günlük ortalama 1 ile 1,5 saat uçarken, bu süre yaz aylarında 2,5 saate kadar çıktı.

1 YILDA HAYAT VEREN 247 UÇUŞ YAPILDI

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Helikopter Pilot doktor teknisyen dispec tum personel ucus bakim medikal vs Kocoglu Hava Ambulans Sirketinin, Kocoglu Havaciliga ait 17 helikopter saglik bakanligina hizmet veriyor. Saglik Bakanligi firmadan komple hizmet aliyor, vatandasa bedava hizmet vermis oluyor. medeniyet ve insana verilen deger seviyesini yukarilara cikaran ulvi bir hizmet.. saglik bakanligina da kocoglu havaciliga da tesekkurler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Helicopterler sağlık bakanlığına ait değil ancak sağlık bakanlığı emrinde çalışıyorlar hava ambülan uçaklarda öyle. İhale yapıldı ona göre ihaleyi alan firma sağlık bakanlığı emrinde çalışıyor Pilotlar ve helicopterler ve uçaklar duruma ve ihtiyaca göre.. Yurt dışında defalarca gördüğüm ve insan hayatı için inanılmaz bir önemi olan zamanı ekarta edip hastayı en hızlı şekilde ve en güvenli şekilde hastaneye ulaşması sağlanıyor.. Bence insanlaık için inanılmaz bir hizmet ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiye'de kaç adet helikopter ambulans var? Bunlara Sağlık Bakanlığına mı ait?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000