02 Mayıs 2010, Pazar 17:25:21

"1. Ulusal Tasarla-Yap-Uçur Yarışması" düzenlendi

Hava Harp Okulu'nun düzenlediği "1. Ulusal Tasarla-Yap-Uçur Yarışması" Hezarfen Havaalanı'nda bir heyecan rüzgârı estirdi. Yarışmaya, havacılıkla ilgili üniversite, yüksek okul, kurum ve kuruluşlardan amatör takımlar model uçaklarıyla katıldı. Toplam 24 ekibin başvurduğu yarışmada, 10 ekip yarıştı.

Hava Harp Okulu'nun düzenlediği "1. Ulusal Tasarla-Yap-Uçur Yarışması" Hezarfen Havaalanı'nda bir heyecan rüzgârı estirdi.
 
Yarışmaya, havacılıkla ilgili üniversite, yüksek okul, kurum ve kuruluşlardan amatör takımlar model uçaklarıyla katıldı. Toplam 24 ekibin başvurduğu yarışmada, 10 ekip yarıştı.

Sabahın erken saatlerinde Hezarfen Havaalanı'na gelen ekipler model uçaklarını yüksüz ve yüklü kategorilerinde uçururken, yarışmayı izlemeye gelenler de keyifli anlar yaşadı.
 
Bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Ulusal Tasarla Yap Uçur Yarışması'yla gittikçe önemi artan insansız hava araçlarının tasarlanıp geliştirilmesini teşvik etmek amaçlanıyor.
Ulusal düzeyde ilk olma özelliğini taşıyan yarışmanın; gelecek yıllarda gelenek haline getirilmesi ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın 100. kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde de uluslararası düzeyde tertip olunması hedefleniyor.

(Haberjet.com)

"1. Ulusal Tasarla-Yap-Uçur Yarışması" düzenlendi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000