14 Haziran 2010, Pazartesi 08:51:23

"1. Hava Ambulans Sempozyumu" Bursa'da yapılacak

Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen ve hava ambulanslarının kullanım ilkeleri ile Türkiye'ye kazandırdıklarının ele alınacağı '1. Hava Ambulans Sempozyumu' Bursa'da gerçekleştirilecek.
  • Hava Ambulans Helikopterleri, kişi ayırt etmeksizin kara ambulansının ulaşmasının imkansız olduğu veya uzun zaman alacağı durumlarda, durumu aciliyet gösteren hastaları hiçbir ücret talep etmeden taşımaktadır. Yapılması gereken tek şey 112 yi aramaktır. Endişenizi anlamakla beraber söylemek isterim ki 112 komuta merkezine gelen çağrılarda kimseye siyasi görüşü sorulmamaktadır =)
  • bu helikopter AKP'li olmayani tasir mi?
  • Padişahım Çok Yaşa!

Türkiye'de hizmete girdiğinden bu güne, acil olaylara anında başarıyla müdahale eden hava ambulansları, artı ve eksileri ile Bursa'da tartışılacak. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seracettin Çom'un başkanlığında gerçekleştirilecek sempozyum, 14-16 Haziran tarihleri arasında Uludağ Karinna Hotel'de düzenlenecek.

Üç gün sürecek sempozyumda alanlarında uzmanlaşmış konuşmacılar ile sektör temsilcilerinin bir araya gelerek bilgilerini paylaşacağını söyleyen İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hakan Baş, hava ambulansının kullanım ilkeleri, hasta nakilleri sırasında karşılaşılan sorunlar ve çözüm yollarının konuşulacağını belirtti.

1. Hava Ambulans Sempozyumu'nun Bursa'da yapılmasının son derece önemli olduğunu ifade eden Baş, "Halihazırda 15 ilde konuşlanmış bulunan helikopter hava ambulansını en aktif ve etkin kullanan illerden biriyiz. Eylül 2009 tarihinde Bursa'da başlayan ambulans helikopter uçuşlarımız bugün itibariyle 222 vakaya ulaştık. Son 3 ayda ise aylık ortalamamız 50-60 uçuş. Ayrıca 16 Nisan 2010 da ambulans uçakların da devreye girmiş olup, biri organ naklinde olmak üzere de toplam 4 kez kullanıldı. Gerçekleştirilecek olan sempozyumun hem İlimize, hem de Ülkemize faydalı olacağına inanıyorum." dedi.
 

"1. Hava Ambulans Sempozyumu" Bursa'da yapılacak

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Hava Ambulans Helikopterleri, kişi ayırt etmeksizin kara ambulansının ulaşmasının imkansız olduğu veya uzun zaman alacağı durumlarda, durumu aciliyet gösteren hastaları hiçbir ücret talep etmeden taşımaktadır. Yapılması gereken tek şey 112 yi aramaktır. Endişenizi anlamakla beraber söylemek isterim ki 112 komuta merkezine gelen çağrılarda kimseye siyasi görüşü sorulmamaktadır =)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu helikopter AKP'li olmayani tasir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Padişahım Çok Yaşa!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000