30 Eylül 2012, Pazar 08:40:15

1 AY İÇİNDE SÖZLEŞME

KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, Ercan Havalimanı'nın işletme hakkının 25 yıllığına devredilmesi için açılan ihalede verilen tekliflerin KKTC'nin geleceğine duyulan güvenin göstergesi olduğunu belirtti...
  • Kim güven duydu anlayamadım. Dünya devlerinden bir kişi girmedi ihaleye. Toplama şirketlerle yapılan ihaleden ne hayır beklersiniz.

Maliye Bakanı Ersin Tatar, Ercan Havalimanı'nın işletme hakkının 25 yıllığına devredilmesi için açılan ihalede verilen tekliflerin KKTC'nin geleceğine duyulan güvenin göstergesi olduğunu belirterek, ''Temennimiz, bu hava meydanımızın erken zamanda KKTC'ye kazandırılması'' dedi.

Bakan Tatar, Ercan Havalimanı'nın özelleştirilmesi ihalesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İhaleye 4 firmanın teklif verdiğini anımsatan Tatar, ''KKTC için gerçekten çok önemli bir ihale süreci yönetilmiştir. Açık, şeffaf ve herkesin gözleri önünde'' dedi.

İhaleyi, yüzde 47,80 ciro paylaşım oranı veren ''Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ-Terminal Yapı ve Tic. Ltd. Şti ortaklığı''nın kazandığını hatırlatan Tatar, ''Taşyapı İnş. gerçekten de beklentinin üzerinde, çok iyi bir oran verdi. Ciro paylaşımı noktasında rekabet ortamı yaratıldı'' diye konuştu.

İhalenin, beklentilerine paralel olarak güzel bir teklifle ve başarılı şekilde sonuçlandırıldığını belirten Tatar, ''İhale sonucu KKTC'nin geleceğine duyulan güvenin göstergesi. Temennimiz, bu hava meydanımızın erken zamanda KKTC'ye kazandırılması'' ifadesini kullandı.

1 AY İÇİNDE SÖZLEŞME YAPILACAK

İhale sonucuyla ilgili 1 ay içinde sözleşme yapılacağını, sözleşmeden sonra işin başlayacağını bildiren Tatar, ''Hava meydanı inşaatı başlayacak. Yeni bir pist yapılacak. Bunun direkt olarak KKTC ekonomisine bir katkısı olacak'' dedi.

Tatar, 350 milyon avro yatırım öngörülen ihalenin KKTC ekonomisine hareketlilik getireceğini, çeşitli sektörlere katkı sağlayacağını söyledi.

Projenin başarıyla uygulanacağına inandığını ifade eden Tatar, ''Şartnameye göre 4 yıl içerisinde bu hava meydanı tamamlanacak. Temennim bunun daha erken bir zamanda tamamlanması. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti'nde örnekleri var'' diye konuştu.

Projenin Türkiye'yi de ilgilendiren bir proje olduğunu belirten Tatar, ''Birlikte yürüttüğümüz ekonomik bir program var. Bütün bu projeler, bu programın dahilinde. Türk hükümetine, bize duydukları güven ve destek için teşekkür etmek istiyorum. Biz, bu yatırımla beraber, turizm ve başka alanlarda da yatırımlar bekliyoruz'' dedi.

''KKTC DAHA DA GELİŞECEK''

Projenin başarılı olacağına inandığını vurgulayan Tatar, KKTC'nin daha da gelişeceğine, turizmdeki faaliyetlerin daha da başarılı olacağına ve yolcu kapasitesinin artacağına olan inancını da dile getirdi.

Türk hükümetinin destek verdiğini ve güven duyduğunu da kaydeden Tatar, ''Türk hükümetinin buraya duyduğu güven ve istikrar ortamının yakalanması ile demek ki KKTC doğru yoldadır. Çünkü burada teklif veren, uluslararası iş yapan büyük firmalar bütün bunları değerlendirmektedir'' diye konuştu.

Tatar, KKTC'de artık mali disiplin ve bütçe disiplini olduğunu, ülkenin istikrara kavuştuğunu, önlerinin ''parlak'' olduğunu anlattı.

MUHALEFETİN ELEŞTİRİSİ

Ülkede ağır bir muhalefet ve çeşitli tepkiler olduğunu kaydeden Tatar, şöyle konuştu:

''Doğruları yaparken, doğru tedbir alırken, buranın geleceğini kurtarma adına yapılan birtakım mali düzenlemeler doğal olarak tepki görür. Tepki görürken, özellikle basının da birtakım abartılı yayınlarıyla dönem dönem karamsarlık ortaya çıkar ama belli ki büyük projelerin değerlendirme aşamasında ülkenin geleceği masaya yatırılıyor ve ona göre bazı oranlar ortaya çıkıyor. Bu oranın ortaya çıkması, ülkenin geleceği bakımından fevkalade önemli ve yol göstericidir. Demek ki buraya güven duyuluyor, demek ki buranın geleceği parlaktır.''

Bakan Tatar, ihaleye katılan firmalara da KKTC'ye duydukları güven dolayısıyla teşekkür etti.

1 AY İÇİNDE SÖZLEŞME

Yorumlar

Güven ~ 12 yıl önce
Kim güven duydu anlayamadım. Dünya devlerinden bir kişi girmedi ihaleye. Toplama şirketlerle yapılan ihaleden ne hayır beklersiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000