26 Haziran 2014, Perşembe 17:28:20

TÜRK İŞ'TEN HAVA İŞ'E TAM DESTEK

Hava İş Sendikası, Ankara'da Türk İş Sendikası'nı ziyaret etti. Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Hava İş'in mücadelesini desteklediklerini belirtti.
  • Öncelikle tgs deki paralelci üst yönetim gitmesi lazim.Neyi bekliyorlar hala.
  • Öz taşima bizim sendikamiz havaişa güvenmiyoruz
  • Öz taşıma iş gelirse vay halimize duy sesimizi hava iş çalışanların çoğu hava is sendikasına istiyor.Baskı var yardımcı olun.
  • Tgs calisanlari buyuk tehdit altinda yardimlarinizi bekliyoruz
  • Sonuna kadar Hava işi desteklemeye devam edeceğiz...
  • Habom olarak işveren lehine bir anlaşma yapan bir sendika istemiyoruz.Hava-iş e hayır
  • tgs çalışanları olarak baskı altındayız.Öztaşıma iş sendikasına üye olmazsak işten atılacağımız söyleniyor.Herkez işinden olmamak için mecburen üye oluyoruz.Bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz.
  • Duyun bizleri tgs baskılar yöneticiler tarafından devam ediyor.Yeter özgürlük istiyoruz.
  • HAVACILIĞIN TEK SENDIKASI HAVA IS DESTEĞİ DEVAM.
  • Habomdaki teknisyenlere işe gelmeyin çağrısı var. Gelmeyin ki yapilan haksızlıkları haykıramayın diyorlar resmen. Kendi yandaşlarını getirip alkış tutturacaklar, kimsenin teknisyenlerin çektiği haksızlardan haberi olmayacak. Lütfen oyuna gelmeyelim, cuma günü işe gelelim.

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava İş), bugün başkent Ankara'da Türk İş Sendikası'nı ziyaret etti. 

Türk İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, Hava İş Sendikası ve üye işçilerin mücadelesinin destekçisi olacaklarını ifade etti.

Türk İş Genel Başkanı Atalay konuşmasında şunları söyledi;

Türk İş’in kurulduğundan bu yana 62 yıl geçmiştir. Türk çalışma hayatının ulu çınarıdır. Konfederasyonumuz kurulduğu günden bu yana, temsil ettiği kesimin ve emeği ile geçinen herkesin hak ve özgürlüklerini korumak ve geliştirmek için mücadele vermektedir. Hava-İş Sendikamız yarım asra ulaşan tarihiyle ve çalışmalarıyla buna olumlu katkı sağlamıştır.

Dünyada 1980’lerden bu yana bir küreselleşme rüzgarı esmektedir. Ülkemizde de bunun yansımalarını ekonomik ve sosyal alanda görüyoruz. Bu esen liberal politikalar sonucu çalışma hayatının birçok dinamiği de değişime uğramıştır. Bu değişim işçi hak ve menfaatlerini budayan, özelleştirmeleri, işsizliği, yoksulluğu, kayıtdışı ve taşeron istihdamını yaygın hale getiren bir nitelik taşımaktadır.

İşçi sendikaları olarak varlığımızın teminatı demokrasidir, örgütlü toplumdur. Sendikal örgütlenmenin olduğu yerde işçi ekmeğini büyütür.

Sendikalaşma konusundaki sıkıntılarımız devam etmektedir. Günümüzde kayıtlı istihdam edilen toplam işçi sayısı içerisinde sendikalı olan işçi sayısı 1 milyona ancak ulaşmaktadır. Yasalardan ve uygulamalardan kaynaklanan sorunlarımıza, ayrıca her türlü etik dışı yollarla yapılan müdahaleler eklenmektedir.

Konfederasyonumuz üyesi sendikaların örgütlü olduğu bazı işyerlerinde, bazı siyasiler ve devletin bazı bürokratları ile işverenler aracılığıyla tehdit ve baskı uygulanmak istenmektedir.

Geçmişten bugüne adeta bir alışkanlık haline gelen bu anlayışın son örneği ise şu anda Hava-İş sendikasının örgütlü olduğu işyerlerinde de yaşanmaktadır. İşçiler üyesi olduğu Hava-İş sendikasından baskı ve tehditle istifa ettirilmeye, üye olacaklar da engellenmeye ve başka bir sendikaya üye olmaya zorlanmaktadır.

İşçinin hür iradesine yönelik bu baskı, anayasaya ve özgür sendikacılık anlayışına aykırıdır. Demokratik geleneklere uymamaktadır. Yasalarımıza göre suçtur.

Türk İş, geçmiş deneyim ve mücadele birikimiyle bu sorunları aşacak güçtedir. Konfederasyonumuz ve üye sendikalar birlik ve dayanışma içinde bu saldırıları boşa çıkaracaktır. Türk İş topluluğu Hava İş Sendikamız ve üyesi işçilerin sürdürdükleri haklı mücadelenin yanındadır ve destekçisi olmaya devam edecektir.

TÜRK İŞ'TEN HAVA İŞ'E TAM DESTEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Öncelikle tgs deki paralelci üst yönetim gitmesi lazim.Neyi bekliyorlar hala.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Öz taşima bizim sendikamiz havaişa güvenmiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Öz taşıma iş gelirse vay halimize duy sesimizi hava iş çalışanların çoğu hava is sendikasına istiyor.Baskı var yardımcı olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tgs calisanlari buyuk tehdit altinda yardimlarinizi bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sonuna kadar Hava işi desteklemeye devam edeceğiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Habom ~ 10 yıl önce
Habom olarak işveren lehine bir anlaşma yapan bir sendika istemiyoruz.Hava-iş e hayır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAW ~ 10 yıl önce
tgs çalışanları olarak baskı altındayız.Öztaşıma iş sendikasına üye olmazsak işten atılacağımız söyleniyor.Herkez işinden olmamak için mecburen üye oluyoruz.Bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Duyun bizleri tgs baskılar yöneticiler tarafından devam ediyor.Yeter özgürlük istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
HAVACILIĞIN TEK SENDIKASI HAVA IS DESTEĞİ DEVAM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Habomdaki teknisyenlere işe gelmeyin çağrısı var. Gelmeyin ki yapilan haksızlıkları haykıramayın diyorlar resmen. Kendi yandaşlarını getirip alkış tutturacaklar, kimsenin teknisyenlerin çektiği haksızlardan haberi olmayacak. Lütfen oyuna gelmeyelim, cuma günü işe gelelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UÇAK TEKNİSYENİ ~ 10 yıl önce
TÜRK SİYASİ HAYATINA DAMGA VURAN BAŞBAKAN.EKMEK OÇAGIMIZA HOŞ GELDİN.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000