03 Şubat 2010, Çarşamba 11:05:47

THY’DEN YASADIŞI EYLEM UYARISI

Tekel işçilerinin destek amaçlı olarak yarın yapılacak olan 1 günlük iş bırakma eylemi ile ilgili Türk Havayolları yönetimi personele bir uyarı metni yayınladı. İşte o metin.
  • THY istesede grev yapamaz.Pilotlar yok,harekat yok,yolcu hizmetler yok,apron zaten TGS.Hadi grev yap.Teknik zaten 10 parça.Kolay gelsin!
  • Şirketini tabii sev herkes ekmek yediği yeri sevmeli ona sözümüz yok ama kendi hakkın kadar diğer arkadaşlarının hakkınıda koru dayatmaları ve seni köle gibi kullananları işine gelince güle güle kapı orada diyenleri savunma yarın sıra sana gelecek buna inan hergün çalışma koşulları ağırlaşıyor farkındamısınızzzz....
  • işimiz olmaz işimize bakıyoruz şirketimizi seviyoruz
  • İnsanları sindirmeye çalışmayınız.ç.....
  • eylem filan yapılamaz zaten tgs geliyorr..
  • Yaşadığımız corafyada farklı isimler,farklı kökenden gelenler,dinlisi,ateisti,zengini ve fakiri,patronu,işçisi hep birlikte bir arada huzurlu barış içinde yaşamak vicdan sahibi tü insanların ortak umudu olmalı.70 milyon insanın açlığa mahkum edildiği,eğitim ve sağlık paylaşımının koşullu ve sınırlı olduğu,çalışan kesimlerin işyerlerinde uğradıkları baskı ve sindirmelerin bu güne kadar görülmamiş bir biçimde hayata geçirildiği.Bizlerinbizlere düşman edilmeye çalışıldığı günümüz Türkiyesinde;Yarın 4 Şubat 2010 da üretimden gelen gücümüzün ne derece önemli olduğunu Tüm Türkiye çalışanlarının 1 günlük iş bırakma eylemine Yürekli ve bilinçli sivil Havacılık çalışanları Sendikalrı Hava İş Önderliğinde Bir araya gelip kenetlenmeli...
  • THY teknikte hala toplu sözleşmeyi sekteye uğratıp masadan kaçıyonuz ve hak, hukuk, adaletten bahsediyonuz. Şirketi bu noktalara getiren personele hiç değer vermeyip tecrübeli personeli zorla emekli edip, personel yetersizliğinden saati 56 dolara ingilliz teknisyen getirip, barselonaya, manchestera milyon dolarlar akıtıyonuz. yetersiz tecrübesiz personelle dikkat ve bilgi gerektiren sektörde insanları hata yapmaya zorluyosunuz.

Değerli Çalışanlarımız;

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) tarafından,Tekel işçilerine destek amacıyla 04 Şubat Perşembe günü 08-17 saatleri arasında TÜRK-İŞ ve TÜRK-İŞ'e bağlı sendikaların üyelerinin çalışmama haklarını kullanacağı açıklaması yapılmıştır. Hava İş Sendikası da alınan bu karar sonrasında tüm üyelerini bu eyleme katılmaya davet etmiştir.

Tüm çalışanların yasal çerçevede hak ve taleplerini dile getirmeleri en doğal haklarıdır. Ancak yürürlükteki mevzuat çerçevesinde bu eylem yasa dışıdır.

2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu’nun 25’inci maddesinde; ‘‘Kanuni grev için aranan şartlar gerçekleşmeden yapılan greve kanun dışı grev denilir. Siyasi amaçlı grev, genel grev ve dayanışma grevi kanun dışı grevdir. İşyeri işgali, işi yavaşlatma, verimi düşürme ve diğer direnişler hakkında kanun dışı grevin müeyyideleri uygulanır.” hükmü yer almaktadır.

Ayrıca, 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu’nun 45’inci maddesinde ise “Kanun dışı grev yapılması halinde, işveren, böyle bir grevin yapılması kararına katılan, böyle bir grevin yapılmasını teşvik eden, böyle bir greve katılan veya böyle bir greve katılmaya veyahut devama teşvik eden işçilerin hizmet akitlerini, feshin ihbarına lüzum olmadan ve herhangi bir tazminat ödemeye mecbur bulunmaksızın feshedebilir.” denilmektedir.

Bu düzenlemeler çerçevesinde Şirketimizce yasadışı hiçbir eyleme müsamaha gösterilmeyecek olup, gerekli hukuki işlem tesis edilecektir.

Saygılarımızla.

 

TÜRK HAVA YOLLARI A.O.

 

THY’DEN YASADIŞI EYLEM UYARISI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
THY istesede grev yapamaz.Pilotlar yok,harekat yok,yolcu hizmetler yok,apron zaten TGS.Hadi grev yap.Teknik zaten 10 parça.Kolay gelsin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şirketini tabii sev herkes ekmek yediği yeri sevmeli ona sözümüz yok ama kendi hakkın kadar diğer arkadaşlarının hakkınıda koru dayatmaları ve seni köle gibi kullananları işine gelince güle güle kapı orada diyenleri savunma yarın sıra sana gelecek buna inan hergün çalışma koşulları ağırlaşıyor farkındamısınızzzz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
işimiz olmaz işimize bakıyoruz şirketimizi seviyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İnsanları sindirmeye çalışmayınız.ç.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
eylem filan yapılamaz zaten tgs geliyorr..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yaşadığımız corafyada farklı isimler,farklı kökenden gelenler,dinlisi,ateisti,zengini ve fakiri,patronu,işçisi hep birlikte bir arada huzurlu barış içinde yaşamak vicdan sahibi tü insanların ortak umudu olmalı.70 milyon insanın açlığa mahkum edildiği,eğitim ve sağlık paylaşımının koşullu ve sınırlı olduğu,çalışan kesimlerin işyerlerinde uğradıkları baskı ve sindirmelerin bu güne kadar görülmamiş bir biçimde hayata geçirildiği.Bizlerinbizlere düşman edilmeye çalışıldığı günümüz Türkiyesinde;Yarın 4 Şubat 2010 da üretimden gelen gücümüzün ne derece önemli olduğunu Tüm Türkiye çalışanlarının 1 günlük iş bırakma eylemine Yürekli ve bilinçli sivil Havacılık çalışanları Sendikalrı Hava İş Önderliğinde Bir araya gelip kenetlenmeli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY teknikte hala toplu sözleşmeyi sekteye uğratıp masadan kaçıyonuz ve hak, hukuk, adaletten bahsediyonuz. Şirketi bu noktalara getiren personele hiç değer vermeyip tecrübeli personeli zorla emekli edip, personel yetersizliğinden saati 56 dolara ingilliz teknisyen getirip, barselonaya, manchestera milyon dolarlar akıtıyonuz. yetersiz tecrübesiz personelle dikkat ve bilgi gerektiren sektörde insanları hata yapmaya zorluyosunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000