09 Temmuz 2012, Pazartesi 11:39:19

İHANET GİBİ MEKTUP!

THY’de işten atılan bir grup çalışanın kurduğu 29 Mayıs Birliği, Hava İş Sendikası’nı Uluslarlarası Taşımacılık İşçileri Federasyonu ITF’ye şikayet etti. Kritik süreçte Hava İş Sendikası’nı hedef alan mektubun ITF’ye gönderilmesinin perde arkasında neler var? İşte ayrıntılar...
  • 29 Mayıs Birliği böyle bir mektubun olmadığı açıkladı. Haberin gerçekleri yansıttığı konusunda şüphelerim var.
  • "SENDİKAMIZA GREV YASAĞI YASASI MECLİSE İNDİĞİ İÇİN TÜM ÜYELERİMİZDEN ÇOK BÜYÜK SAYIDA MORALLERİN BOZULDUĞU HASTALANILDIĞI MESAJI ALIYORUZ. BİLGİNİZE…” “UÇUCU EKİPLER… ÇOK ACİL… DİNLENME SÜRESİ KESİNTİSİZDİR. TELEFONLARIMIZI İŞVEREN TARAFINDAN RAHATSIZ EDENLER VARSA LÜTFEN KAPATIN…” asıl ihanet hava isin eylemden once yaptıgı bu acıklamadır.resmen eylem yapacak ıscıyı ısverene ıhbar etmısdır.siz daha ne konusuyorsunuz anlamıyorum.bu sendıka yonetımı bukadar acemı olamaz bu ısın ıcınde baska ıs var.
  • Hava iş sitesindeki haberi okuyunuz.THY işvereni yer işletmeden bir günde 200 kişi işten attı.İşten atılanlar sendika kanalı ile işvereni mahkemeye verdiler.İş mahkemeleri kazanıldı.Ancak yargıtay kararı bozdu gerekçesi ise çok ilginçti.''Sendikanın thy ile imzaladığı 2010 sözleşmesindeki 8. maddeyi örnek göstererek işvereni haklı buldu.''İşçilerin nasıl satıldığı yargıtayın kararı onaması ile ortaya çıktı.şimdi avrupa insan hakları mahkemesine gideceklermiş.Biraz daha sabır tüketecekler.Bu dava orda da kaybedilecek.İşciler 8.madde yüzünden haklı oldukları halde haksız duruma düşürüldüler.İşte size SARI SENDİKACILIĞIN danizkası.Bunlar işverenle açtıkları beyaz sayfaların işcilere ödetilen bedelidir.Bu yönetim bir daha sözlemeye oturursa THY AO ve TEKNİK AŞ de artık sendikal hakların tamamı gidecektir.
  • Ne zaman ? Lütfen bu tarihi gürültüye getirmesinler ..
  • Pişkinler emekçiler üzerinden prim toplamaya çalışıyor. Hava-İş ve Gökkuşağı sizden sendikacı çıkmaz, onun dışında her şey çıkar. 305 çalışanın vebalini şimdiki Hava-İş yönetimi taşıyacak. Hava-İş onların haklarının iadesini sağlayamayacak, hiç değilse hak etmediği üyelik aidatlarını faiziyle geri ödesin ve özür dilesin.
  • sendika yalan söylüyor bu insanlar 30 binlira için mi uğraşıyorlar, sayın bakanlar onun için mi görüştüler. yazıklar olsun sendikaya utanmadan yalan söylüyor. vebalı sizinde boynunuza olsun lütfen yayınla airport(hiç ümidim yok ama)!!!
  • bir yerde bir şey tartışılıyorsa orada sorun var demektir. sendika artık şirket çalışanları tarafından da istenmiyor,başarısız görüyor. istifa da bir hizmettir,LÜTFEN ARTIK GİDİN ATİLAY AYÇİN VE EKİBİ..
  • Sen her ay o kadar para aidat topla sonra üyelerin avukat ve dava ücretlerin iste. Ben verdiğim paraları helal etmiyorum. Madem böyle sendikacılık yapacaksınız ayda 2 lira aidatla da bu işi çevirebilirsiniz. O zaman kimse hesap falan sormaz. Az ama öz yersiniz pardon sendikacılık yaparsınız.
  • gokkarasi
  • ITF ye yazılan bu mektupla gökkuşağının bütün sahte renkleri dökülüp asıl rengi ortaya çıkmıştır. . 20 yılda Atilay ayçinle çok şeyler kazandık .. verdiğimiz oylar ona helal olsun .inadına HAVA İŞ inadına AYÇİN...

THY’de işten çıkartılan 13 kişinin kurduğu 29 Mayıs Birliği, kendileri ile birlikte işten çıkartılan 305 çalışan için yürütülen mücadelede Hava İş Sendikası’nı hedef alınca adeta kaş yapayım derken göz çıkardı.

Sendikanın mevcut yönetimine muhalif bir grup tarafından yönlendirilen  29 Mayıs Birliği, işten çıkartmaları uluslararası arenada protesto etme hazırlığındaki Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu ITF’ye mektup yazarak, Hava İş Sendikası’na yönelik ağır suçlamalarda bulundu, işten çıkarmaların sendikadan kaynaklandığını öne sürdü.

THY’deki işten çıkarmalara karşı uluslararası arenada girişimlerini sürdüren ve büyük bir eyleme hazırlanan ITF’ye gönderilen mektup 305 işçiye ihanet olarak nitelendirilirken birçok kesimden sözkonusu mektuba tepki geldi.

‘Sendika bizleri kandırdı, bu süreçte yalnız bıraktı, hukuk işleri için işten atılanlardan para istedi’ şeklinde suçlamaların yer aldığı mektubun ITF’ye ulaşmasından sonra Hava İş, konuya ilişkin ITF’ye bilgi verdi, suçlamaların yersiz  ve bu kritik süreçte farklı amaçlar güden çevrelerin girişimi olduğu vurgulandı.

Hava İş sendikasından bir yetkili, “ İşten atılan 305 çalışanın işe dönüşünü sağlayabilmek adına günlerdir bütün çabamızla mücadele ediyoruz. Böyle bir dönemde süreci baltalayan bu girişimleri kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Tarih onları asla affetmeyecek “ dedi.

Bilindiği gibi 29 Mayıs Birliği, işten çıkarmaların yaşandığı günden kısa süre sonra basın açıklaması ile kamuoyu karşısına çıkmış, açıklamalarında THY’den çok sendika yönetimini hedef almıştı. 29 Mayıs Birliği’nin basın açıklamasında Gökkuşağı Hareketi lideri Kaptan Pilot Bahadır Altan da hazır bulunmuş hatta toplantı sırasında işten çıkarılanlar Altan’ın bilgisayarını kullanarak açıklamalarını kamuoyu ile paylaşmıştı.

30’AR BİN TL İSTEDİLER

Öte yandan 29 Mayıs Birliği’ni kuran 13 kişilik grubun işten çıkarmalar yaşandıktan sonra Hava İş Sendikası’na giderek para talep ettiği öne sürüldü. İşten çıkarılan 13 kişinin sendikadan 30’ar bin TL istediği ancak sendikanın bu isteğe olumsuz cevap verdiği kaydedildi. Birliğin ayrıca, bağımsız hareket eden üyelerin avukatlık ücretlerinin de sendika tarafından ödenmesini istediği, her iki isteğin de gerçekleşmemesi üzerine 29 Mayıs Birliği’nin bazı muhalif isimlerinin de desteğiyle Hava İş Sendikası yönetimini hedef alan hareketlerde bulunduğu bildirildi. 

©AirportHaber

İHANET GİBİ MEKTUP!

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

BB ~ 12 yıl önce
29 Mayıs Birliği böyle bir mektubun olmadığı açıkladı. Haberin gerçekleri yansıttığı konusunda şüphelerim var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
"SENDİKAMIZA GREV YASAĞI YASASI MECLİSE İNDİĞİ İÇİN TÜM ÜYELERİMİZDEN ÇOK BÜYÜK SAYIDA MORALLERİN BOZULDUĞU HASTALANILDIĞI MESAJI ALIYORUZ. BİLGİNİZE…” “UÇUCU EKİPLER… ÇOK ACİL… DİNLENME SÜRESİ KESİNTİSİZDİR. TELEFONLARIMIZI İŞVEREN TARAFINDAN RAHATSIZ EDENLER VARSA LÜTFEN KAPATIN…” asıl ihanet hava isin eylemden once yaptıgı bu acıklamadır.resmen eylem yapacak ıscıyı ısverene ıhbar etmısdır.siz daha ne konusuyorsunuz anlamıyorum.bu sendıka yonetımı bukadar acemı olamaz bu ısın ıcınde baska ıs var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SUÇ ORTADA ~ 12 yıl önce
Hava iş sitesindeki haberi okuyunuz.THY işvereni yer işletmeden bir günde 200 kişi işten attı.İşten atılanlar sendika kanalı ile işvereni mahkemeye verdiler.İş mahkemeleri kazanıldı.Ancak yargıtay kararı bozdu gerekçesi ise çok ilginçti.''Sendikanın thy ile imzaladığı 2010 sözleşmesindeki 8. maddeyi örnek göstererek işvereni haklı buldu.''İşçilerin nasıl satıldığı yargıtayın kararı onaması ile ortaya çıktı.şimdi avrupa insan hakları mahkemesine gideceklermiş.Biraz daha sabır tüketecekler.Bu dava orda da kaybedilecek.İşciler 8.madde yüzünden haklı oldukları halde haksız duruma düşürüldüler.İşte size SARI SENDİKACILIĞIN danizkası.Bunlar işverenle açtıkları beyaz sayfaların işcilere ödetilen bedelidir.Bu yönetim bir daha sözlemeye oturursa THY AO ve TEKNİK AŞ de artık sendikal hakların tamamı gidecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika seçimi.. ~ 12 yıl önce
Ne zaman ? Lütfen bu tarihi gürültüye getirmesinler ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendikasız Çalışanlar ~ 12 yıl önce
Pişkinler emekçiler üzerinden prim toplamaya çalışıyor. Hava-İş ve Gökkuşağı sizden sendikacı çıkmaz, onun dışında her şey çıkar. 305 çalışanın vebalini şimdiki Hava-İş yönetimi taşıyacak. Hava-İş onların haklarının iadesini sağlayamayacak, hiç değilse hak etmediği üyelik aidatlarını faiziyle geri ödesin ve özür dilesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sendikaaaaaaaa ~ 12 yıl önce
sendika yalan söylüyor bu insanlar 30 binlira için mi uğraşıyorlar, sayın bakanlar onun için mi görüştüler. yazıklar olsun sendikaya utanmadan yalan söylüyor. vebalı sizinde boynunuza olsun lütfen yayınla airport(hiç ümidim yok ama)!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İSTİFA DA BİR HİZMETTİR ~ 12 yıl önce
bir yerde bir şey tartışılıyorsa orada sorun var demektir. sendika artık şirket çalışanları tarafından da istenmiyor,başarısız görüyor. istifa da bir hizmettir,LÜTFEN ARTIK GİDİN ATİLAY AYÇİN VE EKİBİ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Sen her ay o kadar para aidat topla sonra üyelerin avukat ve dava ücretlerin iste. Ben verdiğim paraları helal etmiyorum. Madem böyle sendikacılık yapacaksınız ayda 2 lira aidatla da bu işi çevirebilirsiniz. O zaman kimse hesap falan sormaz. Az ama öz yersiniz pardon sendikacılık yaparsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gokkusagi degil ~ 12 yıl önce
gokkarasi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
grev ~ 12 yıl önce
ITF ye yazılan bu mektupla gökkuşağının bütün sahte renkleri dökülüp asıl rengi ortaya çıkmıştır. . 20 yılda Atilay ayçinle çok şeyler kazandık .. verdiğimiz oylar ona helal olsun .inadına HAVA İŞ inadına AYÇİN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000