24 Aralık 2011, Cumartesi 12:30:41

HAVA-İŞ'TE SKANDAL: ATİLAY AYÇİN'E 5 YIL HAPİS İSTENİYOR!

Danışmana mobbing yaptıkları iddiasıyla 5 yıla kadar hapisleri isteniyor...
  • Tacize iftira, komplo demeyi daha ne kadar sürdüreceksiniz? artık kimsenin inanmadığı bu gerekçelerle kimi kandıracağınızı sanıyorsunuz? NÖ'nün davasının destekçisiyiz, sonuna kadar yanındayız. erkek egemen zihniyeti sendikalardan silene kadar, sendikaları kadınlar için özgür bir mücadele alanı haline getirene kadar yola devam. iyi ki NÖ gibi cesur kadınlar var!
  • Bu yapılan sarkıntılığa göz yunman kişiliğini ortaya koymuştur.Kaya denen ahlaksız herifin ilk olayı değil hepsini kapata kapata buralara geldiniz şimdi bakalım ne yapacaksınız.Eğer biraz şerefiniz varsa olağan üsüt kongreye gidersiniz ama o cesaret yok ki iszde onuru olan istifa eder.....hele o kaya yı hala orda tutabiliyorsan yazıklar olsun sana
  • Böyle bir ahlaksızlığı ancak senin gibi birisi sümen altı yapabilir.Yeter artık yakışmıyorsunuz oralara kaya ,olsun sen ve ekibin bir an önce bırakın gidin.Her türlü sahtekarlığınız dökülüyor hala utanmadan orda oturabiliyorsunuz haram olsun tüm aidatlar.......Defolunnnnnn istemiyoruz böyle bir sendika.......
  • bir sendikada bir kadinin basina bu geliyorsa ve sonraki surecte mobbing yapanlari cezalandiracak yaptirimlar yoksa ve kadina bu surecte ikinci kez magduriyet yasatiliyorsa, bu hava-is'te ve disinda tum kadinlarin tehdit altinda oldugu anlamina gelir. o nedenle biz kadinlar olarak bu olayda tarafiz ve n.ö. ile birlikte davranacagiz.
  • Suçlular cezalandırılana kadar bu davanın takipçisi olacağız ve mobbinge uğrayan arkadaşın sonuna kadar yanındayız. Emek örgütlerindeki, erkek egemen yapılara ve güçlünün güçsüzü ezmesine dayalı ilişki biçimlerine son verene kadar mücadelemiz sürecek
  • emekçilerin haklarını savunmaya kalkanlara bakın hele...Söz konusu kadın olunca mobbing yapmaktan imtina etmemişler...Gücü yeten yetene...Adalet sözünü hiç ağızlarına almasınlar...Pes yani, yazıklar olsun...
  • Bu adam bile demeye dilimizin varmadıklarını savunuyorlar ya rezaletin son perdesi...
  • Mücadeleyi yıllarca çalıştığı bir yerde sessiz kalmayarak başlatan, tacize, mobbinge direnen, karşı duran N.Ö. ile yanyanayım, mücadelesini destekliyorum.
  • kadınlar tacize uğradığında niyeyse adı hep komplo oluyor. kadın arkadaşımın yanındayım. tacize karşı mücadelesini destekliyorum.
  • kol kırılır yen içinde kalır.-dı. ama artık kalmasın, kendimizden, evlerimizden, ailelerimizden başlayarak sendikalarımızda da işyerlerimizde de; bana ne demeden, gözlerimizi kapamadan ve korkmadan baskı ve sindirme politikalarının karşısına dikilelim. çünkü yen içinde kalırken, birileri çok acı çekiyor. bu tip taciz ve şiddet ve taciz olaylarının her yerde olduğunu görelim (şapkayı önümüze koyalım) ve arkadaşımızın yanında olalım.
Sendika Genel Başkanı Atilay Ayçin, Genel Sekreteri Mustafa Yağcı ve Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Kaya Sayın hakkında sendikada danışman olarak görev yapan N.Ö.’ye mobbing (psikolojik baskı-taciz-yıldırma) yaptıkları iddiasıyla 5 yıla kadar hapis isteniyor.
 
Vatan Gazetesi'nin haberine göre; Türk Hava Yolları’ndan 2003 yılında emekli olan ve Hava İş Sendikası’nda danışman olarak görev yapan N.Ö. (52), çalıştığı süre içinde işi bırakması için mobbing yapıldığı gerekçesiyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Soruşturmanın ardından Hava İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, Sendika Genel Sekreteri Mustafa Yağcı ve Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Kaya Sayın hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle “eziyet” (mobbing) suçundan Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. 
 
Savcı iddianamesinde yapılan mobbingi şöyle anlattı; "Şüphelilerin N.Ö.’nün sendikada çalıştığı dönemde işi bırakması için sistematik olarak psikolojik baskı uyguladıkları, psikolojik olarak işyerinden dışladıkları, dinlenen tanıkların şüphelilerin atılı suçu işlediklerini doğruladıkları ve böylece suçu işledikleri anlaşılmıştır" 
 
N.Ö., 25 Ekim 2010’daki ifadesinde, "Atilay Ayçin, seçildikten sonra beni sendikanın merkezine aldılar. Merkezde 3 ay bana görev dahi verilmedi. Arşiv görevlisi, evrak dağıtıcısı gibi işlerde kullandılar" dedi. N.Ö.’ye yapılan mobbing’i tanık ifadeleri, bilirkişi raporu ve İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı raporu doğruladı. 
 
Genel sekreter personelden tavır almalarını istedi
 
2001’den 2011’e kadar Hava İş Sendikası’nda hizmetli olarak çalışan Ayşe Kaya, "Personelden sorumlu genel sekreter Mustafa bey bizzat bana ve diğer personele işyerinde N.Ö. ile konuşmamazı ve tavır almamız gerektiğini söyledi. İşten kendi isteğiyle ayrılması için sürekli baskı altında tuttular" dedi.

Diğer tanık Eylem Ateş de, ifadesinde, “N.Ö., 2007 yılında sendika yöneticisi Kaya Sayın’ın birlikte otelde konaklamayı teklif ettiğini bana söylemesi üzerine ben de konuyu Genel Başkan Atilay bey ile paylaştım. Kendisi bana Kaya beyin daha önceden bayan personele tacizde bulunması nedeniyle ‘yine mi Kaya bey, yine mi bu adam’ dedi.

Sendika seçiminden sonra N.Ö., Kaya Sayın ile ilgili şikayeti üzerine merkeze alındı. Üç ay boyunca kendisine oturacağı masa bile verilmedi" dedi. Bilirkişi olarak dosyayı inceleyen Kadir Has Üniversitesi Ceza Hukuku Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeynel Kangal ise raporunda, "Şüpheliler fiillerini kasten gerçekleştirdiklerinden eziyet suçu oluşmuştur. Fiillerin sistematik olarak gerçekleştirilmesi nedeniyle eziyete suçunun oluştuğu sonucuna varırlmıştır" ifadelerini kullandı.

Adli Tıp Kurumu da N.Ö. hakkında "Travma sonrası stres bozukluğu ve majör depresyon" tanısı raporu verdi. uzmanlar, N.Ö.’nün sağlığının ve algılama yeteneğinin basit tıbbi bir müdahale ile giderilemeyecek ölçüde bozuk olduğunu saptadı.
HAVA-İŞ'TE SKANDAL: ATİLAY AYÇİN'E 5 YIL HAPİS İSTENİYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (88)

Misafir ~ 12 yıl önce
Tacize iftira, komplo demeyi daha ne kadar sürdüreceksiniz? artık kimsenin inanmadığı bu gerekçelerle kimi kandıracağınızı sanıyorsunuz? NÖ'nün davasının destekçisiyiz, sonuna kadar yanındayız. erkek egemen zihniyeti sendikalardan silene kadar, sendikaları kadınlar için özgür bir mücadele alanı haline getirene kadar yola devam. iyi ki NÖ gibi cesur kadınlar var!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu yapılan sarkıntılığa göz yunman kişiliğini ortaya koymuştur.Kaya denen ahlaksız herifin ilk olayı değil hepsini kapata kapata buralara geldiniz şimdi bakalım ne yapacaksınız.Eğer biraz şerefiniz varsa olağan üsüt kongreye gidersiniz ama o cesaret yok ki iszde onuru olan istifa eder.....hele o kaya yı hala orda tutabiliyorsan yazıklar olsun sana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Böyle bir ahlaksızlığı ancak senin gibi birisi sümen altı yapabilir.Yeter artık yakışmıyorsunuz oralara kaya ,olsun sen ve ekibin bir an önce bırakın gidin.Her türlü sahtekarlığınız dökülüyor hala utanmadan orda oturabiliyorsunuz haram olsun tüm aidatlar.......Defolunnnnnn istemiyoruz böyle bir sendika.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bir sendikada bir kadinin basina bu geliyorsa ve sonraki surecte mobbing yapanlari cezalandiracak yaptirimlar yoksa ve kadina bu surecte ikinci kez magduriyet yasatiliyorsa, bu hava-is'te ve disinda tum kadinlarin tehdit altinda oldugu anlamina gelir. o nedenle biz kadinlar olarak bu olayda tarafiz ve n.ö. ile birlikte davranacagiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Suçlular cezalandırılana kadar bu davanın takipçisi olacağız ve mobbinge uğrayan arkadaşın sonuna kadar yanındayız. Emek örgütlerindeki, erkek egemen yapılara ve güçlünün güçsüzü ezmesine dayalı ilişki biçimlerine son verene kadar mücadelemiz sürecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
emekçilerin haklarını savunmaya kalkanlara bakın hele...Söz konusu kadın olunca mobbing yapmaktan imtina etmemişler...Gücü yeten yetene...Adalet sözünü hiç ağızlarına almasınlar...Pes yani, yazıklar olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu adam bile demeye dilimizin varmadıklarını savunuyorlar ya rezaletin son perdesi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Mücadeleyi yıllarca çalıştığı bir yerde sessiz kalmayarak başlatan, tacize, mobbinge direnen, karşı duran N.Ö. ile yanyanayım, mücadelesini destekliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kadınlar tacize uğradığında niyeyse adı hep komplo oluyor. kadın arkadaşımın yanındayım. tacize karşı mücadelesini destekliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kol kırılır yen içinde kalır.-dı. ama artık kalmasın, kendimizden, evlerimizden, ailelerimizden başlayarak sendikalarımızda da işyerlerimizde de; bana ne demeden, gözlerimizi kapamadan ve korkmadan baskı ve sindirme politikalarının karşısına dikilelim. çünkü yen içinde kalırken, birileri çok acı çekiyor. bu tip taciz ve şiddet ve taciz olaylarının her yerde olduğunu görelim (şapkayı önümüze koyalım) ve arkadaşımızın yanında olalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000