31 Ekim 2013, Perşembe 10:53:21

HAVA-İŞ’TE GÖZLER DİĞER BİRİMLERDE

Hava-İş Genel Kurulu için tarih yaklaşırken delege seçimleri de son hız devam ediyor. Uçuş işletmedeki sürpriz sonuçtan sonra gözler diğer birimlere çevrildi. Hangi noktada delege seçimleri ne zaman yapılacak?
  • Uçuş işletmeden nasıl sadece 97 delege çıkar hala aklım almıyor. Bu da bize pahalıya patlayacak. Ah Atilay yaktın yine bizi.!!
  • Uçucular, delegeler!! Reform gümbür gümbür geliyor!!! Ayçin'i samdığa gömücaz İnşallah! Hülooooğğğğ
  • Turuncu liste en kısa zamanda maviyle birleşmeli.. Sadece uçuş işletmeden kazandığı delegelerle başa geçemez. Mavi listenin de tek başına birşey yapamayacağı artık belli. Eğer çalışanları gerçekten düşünüyorlarsa REFORMa KARŞI birlik olmalılar..aralarında makul bir anlaşmayla bu birleşme sağlanmalı. Tecrübe artı yeni yüzler ve fikirlerle sendika daha güçlenir. Ama.. ilk başta her iki tarafın da birbirlerinin fikirlerine saygı göstermesi ve iktidar kavgasına son vermesi şart. İlk iki sene biri diğer iki sene diğeri başkan olabilir belki? Başlangıçta Bahadır kaptanın başkan olması değişiklik bakımından makul olacaktır. Reformun eline geçerse bu sendika biter arkadaşlar. Net.
  • Bahadır Altan ve ekibinin işverenci olmakla itham ettiği Emek Meclisi delegelerinin hemen hepsi işverenin çok ciddi baskısı altında. Bakalım bugünden sonra şimdiye kadar attıkları çamurdan yüzleri kızaracak mı? Genel Kurulda 95 delege ile Ayçin veya Reform ile birleşmeden ne yapacaklarını dikkatle izliyor olacağız. Hayırlısı olsun.
  • http://celik-is.org/index.php/haberler1/642-genel-baskan-m-z-cengiz-guel-thy-habom-iscileri-ile-bulustu
  • kaptan 97 delegeyi aldı. 100 ayçin alır, 100de reformcular. herşey olabilir bu tabloda. delegeler kendi liderlerine oy verecek diye bir kanun yok. her an herşey olabilir. yani bence kişisel tahminim Money talks.
  • 31 EKİM Anadolu istasyonlarda yapılan delege seçimlerinde 38 Reform Hareketi delege adayları kazanmıştır.Şirketimize hayırlı olsun.
  • Greve katilmayan tisten faydalanmayacak mi? Eeee tis 100 tane yarim akilli icin mi imzalanacak?
  • Emek zaten yok oldu. Kac delegesi var ki :)
  • İşveren tüm birimlerde Emek Meclisi delege adaylarına baskı yapıyor.Teknik seçimlerinde yaptığı gibi işten atarım diye tehditler savuruyorlar.Tek doğru seçenek olan Emek meclisi yok edilmeye çalışılıyor.Bilgilerinize.

THY’nin yetkisi sendikası Hava-İş’te genel kurul için geri sayım sürerken delege seçimleri de farklı noktalarda devam ediyor. Şu ana kadar Teknik A.Ş, Anadolu yakası şube, Ankara ve uçuş işletme gibi birçok önemli noktada seçimler tamamlanırken gözler diğer seçim noktalarına çevrildi.

Hava-İş mevcut yönetiminin yanı sıra Reform Hareketi, Emek Meclisi ve İşçi Birliği’nin yarıştığı seçimlerde uçuş işletmede blok halinde 97 delege çıkaran İşçi Birliği, diğer noktalarda liste çıkarmamasına rağmen önemli avantaj sağlamıştı.

Toplamda 300 delegenin belirleneceği seçimlerde diğer noktaların seçim takvimi de belli oldu. Buna göre 5 Kasım günü,  KGBT Kurumsal Gelişim ve Bilgi Teknolojileri Başkanlığı, Yer İşletme, EBİ (KGBT), İkram, Call Center ve ERP’de çalışanlar sandık başına gidecek.

6 Kasım’da ise hat bakım, genel müdürlük, genel satış ve GİSAD satışları delege seçimleri için oy kullanacak.

©AirportHaber.com

HAVA-İŞ’TE GÖZLER DİĞER BİRİMLERDE

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

97? ~ 10 yıl önce
Uçuş işletmeden nasıl sadece 97 delege çıkar hala aklım almıyor. Bu da bize pahalıya patlayacak. Ah Atilay yaktın yine bizi.!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hülooğğ ~ 10 yıl önce
Uçucular, delegeler!! Reform gümbür gümbür geliyor!!! Ayçin'i samdığa gömücaz İnşallah! Hülooooğğğğ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kontrol ka ~ 10 yıl önce
Turuncu liste en kısa zamanda maviyle birleşmeli.. Sadece uçuş işletmeden kazandığı delegelerle başa geçemez. Mavi listenin de tek başına birşey yapamayacağı artık belli. Eğer çalışanları gerçekten düşünüyorlarsa REFORMa KARŞI birlik olmalılar..aralarında makul bir anlaşmayla bu birleşme sağlanmalı. Tecrübe artı yeni yüzler ve fikirlerle sendika daha güçlenir. Ama.. ilk başta her iki tarafın da birbirlerinin fikirlerine saygı göstermesi ve iktidar kavgasına son vermesi şart. İlk iki sene biri diğer iki sene diğeri başkan olabilir belki? Başlangıçta Bahadır kaptanın başkan olması değişiklik bakımından makul olacaktır. Reformun eline geçerse bu sendika biter arkadaşlar. Net.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçuş ~ 10 yıl önce
Bahadır Altan ve ekibinin işverenci olmakla itham ettiği Emek Meclisi delegelerinin hemen hepsi işverenin çok ciddi baskısı altında. Bakalım bugünden sonra şimdiye kadar attıkları çamurdan yüzleri kızaracak mı? Genel Kurulda 95 delege ile Ayçin veya Reform ile birleşmeden ne yapacaklarını dikkatle izliyor olacağız. Hayırlısı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HABOM - Çelik-İş ~ 10 yıl önce
http://celik-is.org/index.php/haberler1/642-genel-baskan-m-z-cengiz-guel-thy-habom-iscileri-ile-bulustu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
delegeler ~ 10 yıl önce
kaptan 97 delegeyi aldı. 100 ayçin alır, 100de reformcular. herşey olabilir bu tabloda. delegeler kendi liderlerine oy verecek diye bir kanun yok. her an herşey olabilir. yani bence kişisel tahminim Money talks.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reform ~ 10 yıl önce
31 EKİM Anadolu istasyonlarda yapılan delege seçimlerinde 38 Reform Hareketi delege adayları kazanmıştır.Şirketimize hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yarim akillilar ~ 10 yıl önce
Greve katilmayan tisten faydalanmayacak mi? Eeee tis 100 tane yarim akilli icin mi imzalanacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yarım akıl ~ 10 yıl önce
100 yarım akıllı olmasaydı tis diye birşeyde olmayacak borçlar kanununa tabi olacaktın eyy tam akıllı
emek the end ~ 10 yıl önce
Emek zaten yok oldu. Kac delegesi var ki :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baskı ~ 10 yıl önce
İşveren tüm birimlerde Emek Meclisi delege adaylarına baskı yapıyor.Teknik seçimlerinde yaptığı gibi işten atarım diye tehditler savuruyorlar.Tek doğru seçenek olan Emek meclisi yok edilmeye çalışılıyor.Bilgilerinize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000