11 Mayıs 2013, Cumartesi 16:05:42

HAVA-İŞ GREV ÖNCESİ SON KEZ MEYDANA İNDİ

Hava-İş üyeleri THY’de 15 Mayıs’taki grev öncesinde son cumartesi eylemi için İstanbul’daki Galatasaray Lisesi önünde bir araya geldi.
  • Olayın içinde olan biri değilim benimkisi sadece havacılık sevgisi.Sendika veya THY haklı diyemem çünkü olayın içinde değilim ancak anlayamadığım nokta şu..Neden bu bölünme ? Ben grev olsun veya olmasın demiyorum ama olucaksada toplu olarak greve katınılmalı olmayacaksa da toplu olarak katınılmamalı.Keşke LH'yı bu konuda örnek alabilseniz.1 gün grev arkasından hemen sözleşme imzalandı.Sizleri anlamakta güçlük çekiyorum.Grev olsun veya olmasın ama önce birlik olunmalı.
  • Biz enflasyon oranında bir zam ve eski haklarımızla uçmaya razıyız.305 yüzünden başka 1305 lerin çıkmasına fırsat veriyorsun.Greve gittin tazminatını verip atar bunun önüne nasıl geçeceksin...Türkiyede her şey hak hukuk demokrasi çerçevesinde yapılsaydı silivri şu an dolup taşmazdı...305 işe girse çok mu mutlu çalışacak şirketten ve bizden nefret ediyorlar neden gelmek istiyorlar anlamıyorum.Gecenin yarısı yaptığın hatanın bedelini biz ödemek zorunda değiliz.Kendi egonuzu 16bin çalışan üzerinden tatmin etmeye çalışmayın artık ve anlaşın lütfen....
  • YORUM SINIRLARINI AŞAN, THY İLE DERDİ OLDUĞU HALDE KENDİNİ ÇOK BEĞENİP YOLCULARI AŞAĞILAYAN 2 ARKADAŞ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTUR... BİLGİNİZE...
  • Ayçin ağa gidecek,dertler bitecek.Hayır!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Halaya devam.Greve HAYIR,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  • Grev hakkında yorum yapmak için Havacılıktan anlamaya gerek var mı sizce? Eğer THY'nin binlerce sendikalı çalışanı, hak aramak için greve gidecekse, gitmeli. Ve bu ülkede halen organize olmuş kalabalıkların, haklarını alabileceklerini göstermeli. Fakat "grev=thy çalışanının şımarıklığı" algısı yaratılırsa, hem elinizdeki son merminizi boşa atmış olursunuz hem de halk desteği de bulamazsınız. Bu konu çok nettir. Öncelikle profesyonel sendika yöneticilerinizin halka ve basına bunu bir şekilde izah etmesi, insanların kafasındaki yüksek gelire rağmen şımarıklık ediyorlar algısını silmesi gerekir. Büyük çoğunluğun asgari ücretle çalıştığı bir ülkede, profesyonellik budur. Yoksa, siz gidersiniz yerinize yarı maaşa çalışacak yeni mezunlar gelir, gibi bir anlayış doğar, (yanlıştır, tecrübeyi hiçe sayar) fakat populist bir anlayışla kazanır. Siz de buradan yorum yapmak için daha fazla zaman bulmuş olursunuz.
  • moralsiz, uykusuz ucmak daha nereye kadar? Esimizle cocugumuzla geciremedigimiz hayatta kazandigimiz parayi mezara mi goturecegiz? Sorumlu kaptan karari uykusuz gozlerle 4. bacagi 2 saat uzatmaktan ibaret degildir. Sorumlu kaptan 15 mayista ucmayan kaptandir. Kokpitten greve katilim aksini bekleyenlerin yuzune samar olucak.
  • Şirketimize sahip çıkalim arkadaşlar.Greve hayır,çalışmaya devam inşallah.
  • Tetikçi akbaba tayfası çok fazla belli etmişsiniz kendinizi. İlk grev haberlerinde ortada olmayan ancak bir anda bu kadar çok ling (:)) falan yazan. Ne kadar maaş veriliyor daha doğrusu rüşvet merak ettim doğrusu... Varsa öyle bir iş tüm THY çalışanları olarak katılalım
  • Mudur sayende ne gam kaldi ne tasa.oyle guldum eglendim.karsimizda panikten gittikce komiklesen senin gibiler oldukca 15 mayis sabahi gunes daha parlak ve sicak dogacak biz emeginin hakkinin hukukunun pesinde bu yola bas koyanlarin uzerinde. Aman dikkatli bak o linge sen. Mazallah o gunes ekranda oyle bir parlayacak ki kor olur goremezsin % de kac olmus hahaha :-) ilahi komedyanin figurani seni be....

Hava-İş üyeleri THY’de 15 Mayıs’taki grev öncesinde son cumartesi eylemi için İstanbul’daki Galatasaray Lisesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Hava-İş üyelerine DİSK, KESK, TMMOB, TTB başta olmak üzere muhalefet bileşenleri destek verdi.

Hava-İş Sendikası Yönetimi ve sendika üyeleri15 Mayıs günü greve gideceklerini belirterek ‘Ya şalter inecek ya 305 işe girecek’ dedi.

Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin'in de katıldığı eylemde polis, basın açıklamasının yapılmasına izin verirken grubun Taksim Meydanı'na yürüyüyüşüne izin vermedi.

HAVA-İŞ GREV ÖNCESİ SON KEZ MEYDANA İNDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (223)

As a passenger ~ 11 yıl önce
Olayın içinde olan biri değilim benimkisi sadece havacılık sevgisi.Sendika veya THY haklı diyemem çünkü olayın içinde değilim ancak anlayamadığım nokta şu..Neden bu bölünme ? Ben grev olsun veya olmasın demiyorum ama olucaksada toplu olarak greve katınılmalı olmayacaksa da toplu olarak katınılmamalı.Keşke LH'yı bu konuda örnek alabilseniz.1 gün grev arkasından hemen sözleşme imzalandı.Sizleri anlamakta güçlük çekiyorum.Grev olsun veya olmasın ama önce birlik olunmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sendikaya... ~ 11 yıl önce
Biz enflasyon oranında bir zam ve eski haklarımızla uçmaya razıyız.305 yüzünden başka 1305 lerin çıkmasına fırsat veriyorsun.Greve gittin tazminatını verip atar bunun önüne nasıl geçeceksin...Türkiyede her şey hak hukuk demokrasi çerçevesinde yapılsaydı silivri şu an dolup taşmazdı...305 işe girse çok mu mutlu çalışacak şirketten ve bizden nefret ediyorlar neden gelmek istiyorlar anlamıyorum.Gecenin yarısı yaptığın hatanın bedelini biz ödemek zorunda değiliz.Kendi egonuzu 16bin çalışan üzerinden tatmin etmeye çalışmayın artık ve anlaşın lütfen....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sendikaya mı ~ 11 yıl önce
sen olayı yanlış anladın. 305 bahane. sendika 305ten vazgeçse yine bu sözleşme imzalanmaz. gereve götürürdü şirket. amaç tisi imzalamayarak greve mecbur etmek çalışanı ve içlerinden gerevi kıranları tis dışı bırakarak istedikleri gibi at koşturmak. yoksa 305in alınmasının önünde hiçbir engel yok. yargıtay onaylamış varmı daha ötesi????????????????? OYUN BÜYÜK.
yanlış bilgi ~ 11 yıl önce
hayır az önce H.TOÇU açıkladı. 305 hariç her şey kabul diye. Sallama
yanlış bılgıye ~ 11 yıl önce
sende inandın mı gercekten?
İHBAR ~ 11 yıl önce
YORUM SINIRLARINI AŞAN, THY İLE DERDİ OLDUĞU HALDE KENDİNİ ÇOK BEĞENİP YOLCULARI AŞAĞILAYAN 2 ARKADAŞ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTUR... BİLGİNİZE...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:))) ~ 11 yıl önce
her suç duyurusunda bulunana savcılar dava açmazlar. eğer suç unsuru yoksa birde üstüne fırça yersin. hangi yorumlarmış bunlar? merak ettim.
HAKAN YILMAZ ~ 11 yıl önce
Ayçin ağa gidecek,dertler bitecek.Hayır!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dış hatlar õnü ~ 11 yıl önce
Halaya devam.Greve HAYIR,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dışarıdan. ~ 11 yıl önce
Grev hakkında yorum yapmak için Havacılıktan anlamaya gerek var mı sizce? Eğer THY'nin binlerce sendikalı çalışanı, hak aramak için greve gidecekse, gitmeli. Ve bu ülkede halen organize olmuş kalabalıkların, haklarını alabileceklerini göstermeli. Fakat "grev=thy çalışanının şımarıklığı" algısı yaratılırsa, hem elinizdeki son merminizi boşa atmış olursunuz hem de halk desteği de bulamazsınız. Bu konu çok nettir. Öncelikle profesyonel sendika yöneticilerinizin halka ve basına bunu bir şekilde izah etmesi, insanların kafasındaki yüksek gelire rağmen şımarıklık ediyorlar algısını silmesi gerekir. Büyük çoğunluğun asgari ücretle çalıştığı bir ülkede, profesyonellik budur. Yoksa, siz gidersiniz yerinize yarı maaşa çalışacak yeni mezunlar gelir, gibi bir anlayış doğar, (yanlıştır, tecrübeyi hiçe sayar) fakat populist bir anlayışla kazanır. Siz de buradan yorum yapmak için daha fazla zaman bulmuş olursunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilginc ~ 11 yıl önce
taksım meydanında bıle eylem yaptı sendıka, bır senedır bas bas bagırıyor. kac tane eylem yaptı, ama hangı tv kanalında yayınlandı, hangı haber bultenınde bahsedıldı. cok ılgınc. medyanın gormezden gelmesı, haber bıle yapmaması, gercekten cok ılgınc.
737 kaptan ~ 11 yıl önce
moralsiz, uykusuz ucmak daha nereye kadar? Esimizle cocugumuzla geciremedigimiz hayatta kazandigimiz parayi mezara mi goturecegiz? Sorumlu kaptan karari uykusuz gozlerle 4. bacagi 2 saat uzatmaktan ibaret degildir. Sorumlu kaptan 15 mayista ucmayan kaptandir. Kokpitten greve katilim aksini bekleyenlerin yuzune samar olucak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 kaptanım ~ 11 yıl önce
25 bin lira maaş seni bayağı şımartmış gelen ay 1/3 maaşa diğer line larda iş ararsın aslanım
destek ~ 11 yıl önce
Şirketimize sahip çıkalim arkadaşlar.Greve hayır,çalışmaya devam inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maşallah ~ 11 yıl önce
maşallah.inşallah hocam inşallah
kedicik ~ 11 yıl önce
kedi canını senin..
belli etme ~ 11 yıl önce
Tetikçi akbaba tayfası çok fazla belli etmişsiniz kendinizi. İlk grev haberlerinde ortada olmayan ancak bir anda bu kadar çok ling (:)) falan yazan. Ne kadar maaş veriliyor daha doğrusu rüşvet merak ettim doğrusu... Varsa öyle bir iş tüm THY çalışanları olarak katılalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
"ayni kisi(!)"ye ~ 11 yıl önce
Mudur sayende ne gam kaldi ne tasa.oyle guldum eglendim.karsimizda panikten gittikce komiklesen senin gibiler oldukca 15 mayis sabahi gunes daha parlak ve sicak dogacak biz emeginin hakkinin hukukunun pesinde bu yola bas koyanlarin uzerinde. Aman dikkatli bak o linge sen. Mazallah o gunes ekranda oyle bir parlayacak ki kor olur goremezsin % de kac olmus hahaha :-) ilahi komedyanin figurani seni be....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000