28 Mayıs 2011, Cumartesi 09:10:23

HAVA-İŞ: GÖKKUŞAĞI YENİLGİYİ HAZMEDEMEDİ

Hava-İş Sendikası, muhalif Gökkuşağı hareketinin polis muhbirliği suçlamasına sert cevap verdi. Sendikadan yapılan açıklamada, ‘ Gökkuşağı hareketi genel kurul yenilgisini hazmedemedi, travma içinde. Suç duyurusunda bulunduk” denildi...
  • sonuna kadar hava iş...
  • THY yönetimini eleştirenler, THY kıyım yapıyor diyenler, işverenin karşısında öyle bir sendika var ki pamuk gibi... İstediğini yapar tabi. İşveren diyor ki "sıkıldım seni görmekten" ve önünüze bir yazı koyuyor "hizmetinizden faydalanılamıyor" diye, hoop kapının önündesin. Ey sendika beni işten attılar diye gidiyorsun ve müthiş sendikacılık anlayışıyla sana avukat öneriyorlar. Adamın sempatizanı buraya yazıyor adını bile bilmeden, yazıklar olsun. Gökkuşağı samimi ise sağlam bir hukukçu ile sendikanın peşini bırakmasın
  • TSK dan emeklisin,15-20 milyar maaş'lar alacaksın.THY seni işten atacak Başkan yönetim ve tüm kurullar gece gündüz eylem örecek,Başkan’a diyeceksin bu kurumda ve senin gibi bir başkanın yanında olmaktan onur duyuyorum.Sonra direnişi yaptırmayacaksın.Karavan kurup,yiyerek içerek kalın paltolarınla THY genel müd.önunde çadır kurmayacaksın.Adam gibi adama KIŞ GÜNÜ BASKINA GELECEKSIN,KIŞ GÜNÜ AKP ELİYLE SARAY BASACAKSIN…THY Çalışanlarının ekmeğine göz koymuş AKP Yandaşı HAK iş e Bağlı Öz-Çelik İş Avukatını da içinize sindirebildikten sonra sizi kamuoyuna havale ediyoruz.Emekçi ve önderlerine hak getire,vuran vurana 1 vursan anında 1000 olacak.Afferin size ve sizler gibi A.E.Bahadır Kullanıcı adı‘Sosyalist Mezapotamya’ve
  • TEKEL ve Diirenişçi Türkan Albayrak arkasından konuşmak;Bir sorun hele Sabancı ailesinde Böyle meydanda gezecek kaç sendikacı istihdam edilmiş.Diğer sabancılar duysa Ali Sabancı ya plaket takarlar.THY işten attıgında gece gunduz direndik.Örgütledik direnişi tam eylem günü iptal ettirdi bahadır altan ve küüüt Pegasus gelsin milyarlar.Servetinde gözümüz yok ama Bir Türkan hanım aç,yoksul tek başına çadır kurup direnmişse onun arkasına saklanmayacaksın.TEKEL 78 gün Ankarada ölüm,dayak,işgence yaşamışssa açıkta,çadırda İMECE yaparak direnmişse onun arkasına saklanmayacaksın.
  • 'SOSYALİST MEZAPOTAMYA' BAŞLIĞI ALTINDA A.E.BAHADIR KULLANICI ADI ve MUNZUR GÜLAPUŞAĞI İSMİ İLE(bu kullandığı kaçıncı adı)2007 yılında grev dönemi oylama yapıldığı tarihlerde THY çalışanlarının (A.harfinin sahibi 22 yıllık müzmin muhalif ile) altını oyan,kendilerine oy vermeyen yer işletme çalışanına 'GÖBEK ATMA' gibi etik dışı SÖZ EDEN.6 ay sendika ya uğramadan maaş,yemek,tazminat alarak HAVA İŞ ÜYESİ DIŞINDA NEREYE HİZMET ETTİKLERİ YAZDIKLARI YAZININ BAŞLIĞINDA YATAN.THY DEN İŞ AKDİ FESİH EDİLİNCE ÖRGÜTLENEN EYLEMİ SON DAKİKA DA İPTAL ETTİREN PEGASUS’UN TEK SENDİKA ÜYESİNİN VE 3-5 İHTİRAS TRAVMASI YAŞAYANLARIN SÖYLEYECEĞİ SÖZDEN KİME FAYDA GELİR.
  • yahu ben kı 4 senedir hava_iş sendikasına üye bir insanım, sendikanın bana fazla maaştan başka bir faydasını görmedim, kabin memuru arkadaşım atıldı hiç yere avukata yönlendirdiler, sosyal haklarımız girdiğimde neyse şimdi de o, yapılan zamlar sürekli enflasyon engeline takılı, şirketin karından hakkımızı herhalde atila başkan yiyor, sunexpress te olan haklarımızın hiçbiri yoki ortalığı yabancı kaptanla doldurdular sendika ense yapıyor.... cidden biri cevaplasın yahu sendikalı olmakla olmamak arasında paradan başka ne fark var, mazaret iznini yiyosa kullanın bakalım, sendikaymış .....çımın sendikası, artık gidin de gelenlere bir şans tanıyın yüzsüzce koltuklarınızda oturup duruyorsunuz size olan haklarımı helal etmıyorum başta başkan.......
  • Ya baskan son 3 senede sendika nin kasasina ne kadar para girmis, bankalardan ne kadar faiz almis, bu faizleri nerelerde kullanmis, ne masraflar yapmis, masraflar belgeli mi degil mi, otellere,ocakbaslarina,arabalara,tatillere ne kadar para harcanmis, maasin ne kadar, yanindakilerin maaslari ne kadar, onlarin kisisel masraflarini sendika oduyor mu odemiyor mu, sendika nin aylik masraflari ne kadar,kime,ne icin,ne kadar para odeniyor?? bu sorularin cevaplarini aciklasana, niye kaciyorsun??? niye soranlara sendikaya gelin soyleyeyim diyorsun?? neden korkuyorsun?? karin agrisi olmayan insan seffafca her ay duzenli sekilde internet sitesinde yayinlar,uyelerine her ay maille gonderir..niye yapamiyorsun bunlari? gokkusagindan niye korkuyorsun??
  • Sen baskanina bir sorsana niye hapis yatmis??? niye hergun terorist destekcisi gazetelere roportaj veriyor??? niye o gazetelere maddi yardimda bulunuyor??? niye onlarin yemeklerine,gecelerine katiliyor??? Bir de baskaninin adini ogrenirsen daha iyi olur,daha inandirici olursun belki....
  • sen daha usagi oldugun, kerameti kendinden menkul ,raki sofralarinin vazgecilmez ismi, sanli ordumuzun terorle savasina laf ettigi icin hapis yatan, aidat paralarini otellerde,makam arabalarinda,surda burda yiyen,kimse ses cikarmasin diye de yediren ,tacizcilere goz yuman,koruyan aganin adini dogru duzgun yaz ondan sonra yalakalik,yagcilik yap....
  • azıcık adam olanın dönüp kendisine bir bakması gerekmezmi?be utanmaz ve ahlaksız,kendini ve geçmişte olanları neden hiç anımsamıyorsun.unutma hapımı yutttun?bak anımsa!yuttuğun haplar ve alkolden uyuşturduğun beynini günü geldiğinde tedavi ettirip anımsamana yarıdımcı olunacak!herşeyin bir bedeli var elbette.bu bedel ödenmeden ve gerçek ortaya çıkmadan bitmeyecek bir süreç.hazırlıklı ol ve bir daha bildiri bülten yazarken,2007 yılı bilgi işlem odasında yediğin'' naneyi'' ve sonra o ''yüce ''makamına kaçarak sıvışmanı,aynı kumaştan yoldaşını örgütlenmenin başına bela ederek al gülüm ver gülüm sendikacılığınla şike yaparak ''kazandın''.Şimdilik bu kadar ipucu yetermi?ellerini sabunla yıkamakla temizlenmiş olduğuna inanıyorsun ama

Hava-İş Sendikası ile Gökkuşağı Hareketi arasında ipler bir kez daha gerildi. Gökkuşağı Hareketi’nin Hava-İş Sendikası’nın polis muhbirliği yapmakla itham etmesi üzerine sendikadan cevap gecikmedi.

İşte Hava-İş’ten yapılan o açıklama:

“Hava-İş Sendikası Gökkuşağı Hareketi adlı web sitesinde yayınlanan ve hiçbir doğruluğu olmayan beyanla ilgili aşağıdaki bilgilendirme bültenini kamuoyu ile paylaşmak zorunda kalmıştır.

Değerli Üyelerimiz ve Kamuoyuna;

2009 Aralık ayında yapılan Hava-İş 26. Olağan Genel Kurulunda demokratik delege iradesi ile oluşan seçim sonucunu bir türlü hazmedemeyen Gökkuşağı Hareketi adlı grubun sözcüsü olduklarını belirten bazı şahıslar, koltuk hırslarını bir türlü dizginleyemeyerek, Hava-İş sendikasının tüzelliğine yönelik husumetlerini, artık kışkırtma amaçlı fiili, sözlü saldırılar ile kamuoyunu ve işçileri yanıltmaya yönelik doğru olmayan beyanlarla, tehlikeli boyutlara taşımaya başlamışlardır.

Yönetimimiz hiçbir tüzelliği olamayan bu kişileri Genel Kuruldan buyana hiçbir şekilde muhatap almamış, Hava-İş’in tüzelliğine zarar vermemek ve asıl gündemimizi meşgul etmemek amacıyla onları kendi küçük hesaplara dayalı  kısır anlayışları ile başbaşa bırakmıştır.

Bu gruba mensup bazı kişiler demokratik seçim sonucunu, seçimden bir yıl sonra Olağanüstü Genel Kurul için Hava-İş sendikası yöneticilerini işten el çektirme ve sendikayı kayyuma teslim etme istemiyle Mahkemeye taşımış, ancak görülen davada bu talepleri reddedilmiştir.

 Ancak kendi kendilerine Olağanüstü Genel Kurul konusunda aldıkları yanlış hukuki bilgi sonucu koltuk umudu içine düşen bu kişiler, Mahkemenin RED Kararı sonucunda içine düştükleri travma sonucu iyice saldırganlaşmışlardır.

24.05.2011 tarihinde Uçuş İşletme Başkanlığı sendika temsilci odasında görev yapan sendikamız çalışanı Sayın Çiğdem Yetkin’e tehdit ve hakaret girişiminde bulunmuşlar, ayrıca Genel Başkanımıza kendisinin olmadığı bir ortamda  fakat herkesin duyacağı şekilde açık hakaretamiz, ağza alınmayacak küfürler etmişlerdir. Hem de bu küfürleri bir kadın çalışanın yüzüne gerçekleştirmişlerdir.

Bunun üzerine sendika çalışanımız Sayın Çiğdem Yetkin kendisine yapılan bu fiili saldırı ile ilgili Havalimanı Emniyetine bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmuştur.

26.05.2011 tarihinde, bu kişilerden bazılarının yine aynı çalışanımızın yanına gelerek aynı tehditlerde bulunması üzerine, sendika çalışanımız 2. kez yine emniyete suç duyurusunda bulunmak zorunda kalmıştır.

Her zaman yaptıkları gibi kendi suçluluklarını gizleme ve kamuoyunu yanıltma yönünde 27 Mayıs 2011 tarihinde web sitelerinde yaptıkları açıklama ile “sendikanın bildiri dağıtmalarını polise şikâyet ettiği yönünde” yine hakaret dolu ve doğru olmayan açıklamalarda bulunmuşlardır. Sendikamız tüzelliği bu kişilerle ilgili en küçük şikâyette bulunmamış veya saldırıya uğrayan çalışanımız bu kişilerle ilgili suç duyurularında hiçbir şekilde bildiri dağıtılmasını şikâyet etmemiştir.

Sendikamız bu doğru olmayan beyan ile ilgili de gerekli hukuki işlemleri en kısa zamanda yapacaktır.

Hava-İş sendikası mevcut yönetiminin sendikanın iç işleyişi ile ilgili anlayışı, yıllardır muhalefet çalışması yapanların, yıllardır bildikleri gibi sonuna kadar demokratiktir. Hava-İş sendikasının kendi üyelerinin sağduyusu ve güveni dışında hiçbir gücün icazetine, desteğine, yardımına ihtiyacı olmamış, bundan sonra da olmayacaktır.

Hava-İş sendikasını polis muhbirliği ile suçlayan bu hareketin, Olağanüstü Genel Kurul davasında avukatları olarak Teknik A.Ş işçilerini 25 ay hak mahrumiyetine mahkûm eden işkolu itirazında, işverenle ortak olarak itirazda bulunan Çelik İş sendikasının aynı avukatını görevlendirmesi onların hangi ilişkiler içinde olduğunu zaten kanıtlamaktadır.

Bu nedenle kamuoyumuzun ve üyelerimizin bu kişilerin Hava-İş tüzelliğine ve işçi sınıfına verebilecekleri zararları dikkatle izlemelerini ve duyarlı olmalarını dileriz. Saygılarımızla”

Hava-İş Genel Merkez Yönetim Kurulu

HAVA-İŞ: GÖKKUŞAĞI YENİLGİYİ HAZMEDEMEDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 13 yıl önce
sonuna kadar hava iş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY yönetimini eleştirenler, THY kıyım yapıyor diyenler, işverenin karşısında öyle bir sendika var ki pamuk gibi... İstediğini yapar tabi. İşveren diyor ki "sıkıldım seni görmekten" ve önünüze bir yazı koyuyor "hizmetinizden faydalanılamıyor" diye, hoop kapının önündesin. Ey sendika beni işten attılar diye gidiyorsun ve müthiş sendikacılık anlayışıyla sana avukat öneriyorlar. Adamın sempatizanı buraya yazıyor adını bile bilmeden, yazıklar olsun. Gökkuşağı samimi ise sağlam bir hukukçu ile sendikanın peşini bırakmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TSK dan emeklisin,15-20 milyar maaş'lar alacaksın.THY seni işten atacak Başkan yönetim ve tüm kurullar gece gündüz eylem örecek,Başkan’a diyeceksin bu kurumda ve senin gibi bir başkanın yanında olmaktan onur duyuyorum.Sonra direnişi yaptırmayacaksın.Karavan kurup,yiyerek içerek kalın paltolarınla THY genel müd.önunde çadır kurmayacaksın.Adam gibi adama KIŞ GÜNÜ BASKINA GELECEKSIN,KIŞ GÜNÜ AKP ELİYLE SARAY BASACAKSIN…THY Çalışanlarının ekmeğine göz koymuş AKP Yandaşı HAK iş e Bağlı Öz-Çelik İş Avukatını da içinize sindirebildikten sonra sizi kamuoyuna havale ediyoruz.Emekçi ve önderlerine hak getire,vuran vurana 1 vursan anında 1000 olacak.Afferin size ve sizler gibi A.E.Bahadır Kullanıcı adı‘Sosyalist Mezapotamya’ve

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TEKEL ve Diirenişçi Türkan Albayrak arkasından konuşmak;Bir sorun hele Sabancı ailesinde Böyle meydanda gezecek kaç sendikacı istihdam edilmiş.Diğer sabancılar duysa Ali Sabancı ya plaket takarlar.THY işten attıgında gece gunduz direndik.Örgütledik direnişi tam eylem günü iptal ettirdi bahadır altan ve küüüt Pegasus gelsin milyarlar.Servetinde gözümüz yok ama Bir Türkan hanım aç,yoksul tek başına çadır kurup direnmişse onun arkasına saklanmayacaksın.TEKEL 78 gün Ankarada ölüm,dayak,işgence yaşamışssa açıkta,çadırda İMECE yaparak direnmişse onun arkasına saklanmayacaksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
'SOSYALİST MEZAPOTAMYA' BAŞLIĞI ALTINDA A.E.BAHADIR KULLANICI ADI ve MUNZUR GÜLAPUŞAĞI İSMİ İLE(bu kullandığı kaçıncı adı)2007 yılında grev dönemi oylama yapıldığı tarihlerde THY çalışanlarının (A.harfinin sahibi 22 yıllık müzmin muhalif ile) altını oyan,kendilerine oy vermeyen yer işletme çalışanına 'GÖBEK ATMA' gibi etik dışı SÖZ EDEN.6 ay sendika ya uğramadan maaş,yemek,tazminat alarak HAVA İŞ ÜYESİ DIŞINDA NEREYE HİZMET ETTİKLERİ YAZDIKLARI YAZININ BAŞLIĞINDA YATAN.THY DEN İŞ AKDİ FESİH EDİLİNCE ÖRGÜTLENEN EYLEMİ SON DAKİKA DA İPTAL ETTİREN PEGASUS’UN TEK SENDİKA ÜYESİNİN VE 3-5 İHTİRAS TRAVMASI YAŞAYANLARIN SÖYLEYECEĞİ SÖZDEN KİME FAYDA GELİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yahu ben kı 4 senedir hava_iş sendikasına üye bir insanım, sendikanın bana fazla maaştan başka bir faydasını görmedim, kabin memuru arkadaşım atıldı hiç yere avukata yönlendirdiler, sosyal haklarımız girdiğimde neyse şimdi de o, yapılan zamlar sürekli enflasyon engeline takılı, şirketin karından hakkımızı herhalde atila başkan yiyor, sunexpress te olan haklarımızın hiçbiri yoki ortalığı yabancı kaptanla doldurdular sendika ense yapıyor.... cidden biri cevaplasın yahu sendikalı olmakla olmamak arasında paradan başka ne fark var, mazaret iznini yiyosa kullanın bakalım, sendikaymış .....çımın sendikası, artık gidin de gelenlere bir şans tanıyın yüzsüzce koltuklarınızda oturup duruyorsunuz size olan haklarımı helal etmıyorum başta başkan.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ya baskan son 3 senede sendika nin kasasina ne kadar para girmis, bankalardan ne kadar faiz almis, bu faizleri nerelerde kullanmis, ne masraflar yapmis, masraflar belgeli mi degil mi, otellere,ocakbaslarina,arabalara,tatillere ne kadar para harcanmis, maasin ne kadar, yanindakilerin maaslari ne kadar, onlarin kisisel masraflarini sendika oduyor mu odemiyor mu, sendika nin aylik masraflari ne kadar,kime,ne icin,ne kadar para odeniyor?? bu sorularin cevaplarini aciklasana, niye kaciyorsun??? niye soranlara sendikaya gelin soyleyeyim diyorsun?? neden korkuyorsun?? karin agrisi olmayan insan seffafca her ay duzenli sekilde internet sitesinde yayinlar,uyelerine her ay maille gonderir..niye yapamiyorsun bunlari? gokkusagindan niye korkuyorsun??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sen baskanina bir sorsana niye hapis yatmis??? niye hergun terorist destekcisi gazetelere roportaj veriyor??? niye o gazetelere maddi yardimda bulunuyor??? niye onlarin yemeklerine,gecelerine katiliyor??? Bir de baskaninin adini ogrenirsen daha iyi olur,daha inandirici olursun belki....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sen daha usagi oldugun, kerameti kendinden menkul ,raki sofralarinin vazgecilmez ismi, sanli ordumuzun terorle savasina laf ettigi icin hapis yatan, aidat paralarini otellerde,makam arabalarinda,surda burda yiyen,kimse ses cikarmasin diye de yediren ,tacizcilere goz yuman,koruyan aganin adini dogru duzgun yaz ondan sonra yalakalik,yagcilik yap....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
azıcık adam olanın dönüp kendisine bir bakması gerekmezmi?be utanmaz ve ahlaksız,kendini ve geçmişte olanları neden hiç anımsamıyorsun.unutma hapımı yutttun?bak anımsa!yuttuğun haplar ve alkolden uyuşturduğun beynini günü geldiğinde tedavi ettirip anımsamana yarıdımcı olunacak!herşeyin bir bedeli var elbette.bu bedel ödenmeden ve gerçek ortaya çıkmadan bitmeyecek bir süreç.hazırlıklı ol ve bir daha bildiri bülten yazarken,2007 yılı bilgi işlem odasında yediğin'' naneyi'' ve sonra o ''yüce ''makamına kaçarak sıvışmanı,aynı kumaştan yoldaşını örgütlenmenin başına bela ederek al gülüm ver gülüm sendikacılığınla şike yaparak ''kazandın''.Şimdilik bu kadar ipucu yetermi?ellerini sabunla yıkamakla temizlenmiş olduğuna inanıyorsun ama

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000