17 Nisan 2013, Çarşamba 15:32:47

HAVA İŞ'TEN KABİN MEMURLARINA SHT6A-50 DUYURUSU

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava İş) Kabin Ekibi El Kitabı'nın revizyonu sonrası bir açıklama yaptı. Hava İş yaptığı açıklama revizyonun şirketin oyunu olduğunu ve alınan grev kararının arkasında durulması gerektiğini belirtti. İşte Hava İş'in yaptığı açıklama;
  • Sht 6a 50 ccm e girmis. Sendika uyesi ucus ekiplerini baglayacak mi bu? Yani tis e gore kazanilmis haklar var.ucus g suresi dinlenme sureleri vs. Hangisini uygulayacagiz!
  • Yönetilen der ki "mevzuat hazretleri böyle diyor" yöneten de derki "mevzuatı yazan biziz, gerekirse değiştiririz" hukuk ta derki "değiştir ve ona göre hareket et o zaman" İyi de ya hukuk hık mık olmuşsa? Başarılaaaarrrr....
  • Çok can yakmıştır, başınıza gelince ne demek olduğunu anlayacaksınız. Modern köleliği getiren o talimatı hazırlayanlara kocaman bir tebrik plaketi göndermek lazım.
  • Kabin ekibi olmak için dışarıda milyonlarca genç var haberiniz olsun.ayrıca hiç bir vasfı omayan biride olabilir kabin ekibi.az buçuk ingilizce bilmesi yeterli.ortalama 6 bin tl maaşla greve katılmakta komik olur,kabin ekibi sürekli işlerinin zorlugundan bahsediyorlar.1000 tl ye ben çalışırım.
  • BİR FİRMAYI BATIRMAK MI İSTİYORSUNUZ HEMEN BU SENDİKAYI GÖNDERİN İCRAATLARİYLA HEMEN BATIRSIN
  • bu arkadaşlara dil uzatanlara söylicek çok agır şeyler varda yayınlamazlar burda... off gününde olup atılanlar var hatta bir gün önce iş yeri doktorunun verdigi rapor yüzünden atılan arkadaşlar var aralarında... özellikle çalışanlar içinden bu arkadaşlara laf söylendigini görünce bunlar içinmi ugraşacagız diyorum, biz halimizden memmunuz diye yazanların çogu genel müdürlük çalışanıdir zaten onlarında kim oldugu belli.... bu kadar direnme olmasaydı bugun grev hakkı falan olmazdı. sonrada şirketin verdigi yüzde 3 ve aldıgı haklarla mutlu olurdunuz...
  • Nedir kardeşim ikide bir grev.Uyanın artık sendika sizleri sömürüyor ,kafanızı karıştırıyor. En yüksek geliri olan kurumların başında geliyor THY.Bunun kıymetini bilin ve bu gururu yaşayın
  • Bu sendika ile greve gitmek ateşle oynamak demektir işten atılanlara bakın sendika ne yapmış koca bir HİC bu durumda calışanlar aklını kullanıp ona göre hareket etmeli devir ekmek kazanma karın doyurma devri boş vaadleri dinleme degil...Unutulmasın ki dışarıda binlerce üniversite mezunu işşiz var THY yönetimide bunu biliyor takriben 3 ay icinde kabin elemanı yetişir....
  • 305 kadar başınıza taş düşsün..
  • Eee sendika korkmaya başladı. Grev oylamasında hayır çıkarsa biliyorlarki artık bir itibarları kalmayaca. Bundan sonra sıkı durun. Sendika hepimizi mail ve broşür bombardımanına tutabilir. Ama şu gerçekki sendikanın ipiyle kesinlikle kuyuya inilmez. 305'in halini gördük. Sendikanın yüzünden işten atıldı hepsi. Şimdi sendika bu olayı temizlemeye çalışıyor ama yemeyecek. Büyük ihtimalle 305 kişi işe geri dönemeyecek. Sendikada çuvallayacak tabiiki.....

 

Değerli Üyelerimiz;
 
Değerli Kabin Memurları
 
İşveren Kabin Ekiplerine Yönelik Yeni Oyunlar Peşinde
 
Sizlerin uçuş operasyonu ile ilgili görev sorumluluk ve uygulama esaslarını belirleyen Kabin Ekibi El Kitabı (CCM) 3. Revizyonunun yayınlandığı işverence duyurulmuştur.
 
Bu revizyonda gördüğümüz kadarı ile işveren bu 3. Revizyonda Uçucu ekiplerin uçuş görev ve uçuş saatleri ile ilgili 7. Bölümündeki ortaklık 01.07.007 prosedürünü tümden çıkararak, kazanılmış hakları ortadan kaldırmanın zemini yaratmak için, haklarımıza göre çok geride olan SHGM’nin SHT 6A-50 talimatını bunun yerine koymuştur.
 
Her ne kadar bu revizyonunun bölüm 7 kısmında, genel anlamda ortaklık 01.07.007 prosedürüne atıfda bulunulmuş ise de bu değişikliğin kazanılmış haklara yönelik bir adım olduğu açıktır.
 
Büyük bir ihtimalle part-time personele direkt olarak SHT 6A-50 uygulanarak, bu uygulamalara tüm kabin ekiplerinin  alınması için girişimlerde bulunulacaktır.
 
Bu duyuru sendikamızın tamda grev uygulaması aşamasına geldiği bir noktada sürekli vurguladığı kazanılmış haklarımızın toplu iş sözleşmesi ile garanti altına alınması talebinin ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkarmıştır.
 
Sendikamız bu dönem hem uçuş görev ve uçuş saatleri ile ilgili bilimsel görüşlere dayalı kapsamlı bir belge düzenleyip bunu EK-7 olarak toplu iş sözleşmesinin eki olarak önermiş, hem de kredili uçuş ücretlerini garanti altına almak için bununla ilgili prosedürü yeniden düzenleyerek EK-8 olarak toplu iş sözleşmesinin eki yapmıştır.
 
Ayrıca sendikamız personelin özlük haklarını ilgilendiren prosedürlerin değiştirilmesi ve yeni prosedürlerin uygulamaya konulabilmesi için sendikanın onayının alınmasını talep eden yeni teklifte getirmiştir. Ayrıca hukuki boşluk yaratılmaması için yetki boşluğu döneminde tüm prosedürlerin iş sözleşmesi hükmünde geçerli olacağı ayrıca önerilmiştir.
 
Tüm kabin ekipleri bu dönemki toplu iş sözleşmesinin ne kadar hayati bir noktada olduğunu bu son gelişme ile iyi değerlendirmelidir.
 
Sendikamız kazanılmış hakların yok edilmesini amaçlayan bu tehlikeleri bertaraf edebilmek için sizlerden aldığı güçle bu talepleri masaya getirmiştir. Şimdi bu talepleri savunmak ve geleceğimizi garanti altına almak zamanıdır.
 
PartTime arkadaşlarımız dahil tüm kabin ekiplerine diyoruz ki;
 
İşveren prosedürlerle oynayarak yarın ekip planlamanın da üstünde baskı oluşturarak “bakın CCM’de böyle yazıyor” baskısını tüm ekipler üzerinde yoğunlaştıracaktır. Bilim dışı SHT 6A-50 Talimatının hayatınızı iyice karartmasını istemiyorsanız hep birlikte grev kararımızın arkasında olalım ve haklarımızı garanti altına alalım.
 
Saygılarımızla
HAVA İŞ'TEN KABİN MEMURLARINA SHT6A-50 DUYURUSU

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Sht 6a 50 ccm e girmis. Sendika uyesi ucus ekiplerini baglayacak mi bu? Yani tis e gore kazanilmis haklar var.ucus g suresi dinlenme sureleri vs. Hangisini uygulayacagiz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mevzuat ~ 11 yıl önce
Yönetilen der ki "mevzuat hazretleri böyle diyor" yöneten de derki "mevzuatı yazan biziz, gerekirse değiştiririz" hukuk ta derki "değiştir ve ona göre hareket et o zaman" İyi de ya hukuk hık mık olmuşsa? Başarılaaaarrrr....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O talimat can yakar ~ 11 yıl önce
Çok can yakmıştır, başınıza gelince ne demek olduğunu anlayacaksınız. Modern köleliği getiren o talimatı hazırlayanlara kocaman bir tebrik plaketi göndermek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kemal kaan ~ 11 yıl önce
Kabin ekibi olmak için dışarıda milyonlarca genç var haberiniz olsun.ayrıca hiç bir vasfı omayan biride olabilir kabin ekibi.az buçuk ingilizce bilmesi yeterli.ortalama 6 bin tl maaşla greve katılmakta komik olur,kabin ekibi sürekli işlerinin zorlugundan bahsediyorlar.1000 tl ye ben çalışırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kemal kaan'a ~ 11 yıl önce
1000 tl ye calışırsın öylemi? içinde kaldı galiba basvurupta yeterli görülmeyenlerdensin herhalde... sen hele bi nitelikle ol başvurunu yap da işe kabul edilirsen daha fazlasını alırısın 1600 tl hemde part time olursun... yarım yamalak ingilizcenle de öyle aval aval bakarsın uzaktan ben nereye geldim diye.
galley ~ 11 yıl önce
o zaman sen git kamil koç 'a başvur...1000 lira verirler işte orda sana...buralarda anlamadığın işlere takılma...
selim ~ 11 yıl önce
BİR FİRMAYI BATIRMAK MI İSTİYORSUNUZ HEMEN BU SENDİKAYI GÖNDERİN İCRAATLARİYLA HEMEN BATIRSIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 ~ 11 yıl önce
bu arkadaşlara dil uzatanlara söylicek çok agır şeyler varda yayınlamazlar burda... off gününde olup atılanlar var hatta bir gün önce iş yeri doktorunun verdigi rapor yüzünden atılan arkadaşlar var aralarında... özellikle çalışanlar içinden bu arkadaşlara laf söylendigini görünce bunlar içinmi ugraşacagız diyorum, biz halimizden memmunuz diye yazanların çogu genel müdürlük çalışanıdir zaten onlarında kim oldugu belli.... bu kadar direnme olmasaydı bugun grev hakkı falan olmazdı. sonrada şirketin verdigi yüzde 3 ve aldıgı haklarla mutlu olurdunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim ~ 11 yıl önce
senin bu yorumunu beğenmeyenlerde bu gerçekleri bilip susanlar işte kardeşim! haksızlığa çanak tutanlar! vicdanı olmayanlar!
ayıp yaaa. ~ 11 yıl önce
Nedir kardeşim ikide bir grev.Uyanın artık sendika sizleri sömürüyor ,kafanızı karıştırıyor. En yüksek geliri olan kurumların başında geliyor THY.Bunun kıymetini bilin ve bu gururu yaşayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trend ~ 11 yıl önce
Bu sendika ile greve gitmek ateşle oynamak demektir işten atılanlara bakın sendika ne yapmış koca bir HİC bu durumda calışanlar aklını kullanıp ona göre hareket etmeli devir ekmek kazanma karın doyurma devri boş vaadleri dinleme degil...Unutulmasın ki dışarıda binlerce üniversite mezunu işşiz var THY yönetimide bunu biliyor takriben 3 ay icinde kabin elemanı yetişir....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3yüz5 ~ 11 yıl önce
305 kadar başınıza taş düşsün..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Personel ~ 11 yıl önce
Eee sendika korkmaya başladı. Grev oylamasında hayır çıkarsa biliyorlarki artık bir itibarları kalmayaca. Bundan sonra sıkı durun. Sendika hepimizi mail ve broşür bombardımanına tutabilir. Ama şu gerçekki sendikanın ipiyle kesinlikle kuyuya inilmez. 305'in halini gördük. Sendikanın yüzünden işten atıldı hepsi. Şimdi sendika bu olayı temizlemeye çalışıyor ama yemeyecek. Büyük ihtimalle 305 kişi işe geri dönemeyecek. Sendikada çuvallayacak tabiiki.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
direniş ~ 11 yıl önce
...tescilli provokatörde burdaymış ...
rest ~ 11 yıl önce
Genel Müdürlüğün hangi bölümünden nemalanıyosunuz acaba? Komiksiniz paralı uşaklar.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000