10 Ocak 2016, Pazar 16:55:48

Hava İş Sendikası'ndan sert açıklama

Geçtiğimiz günlerde yaşana kar yağışı nedeniyle yaşananlar ilgili Hava İş Sendikası tarafından bir açıklama yayınlandı. Açıklamada resmi TİS görüşmelerine kadar ön görüşmelerin alındığı belirtildi.
  • ESB YANIYOR AGALAR NERDESINIZ... BASI BOS BIRAKILDIK HAVA IS NERDESIN YASIN ABI NERDESIN...!! TUTTURMUSLAR BIR HAK-IS. 2 SENEDIR NE BIR GOREVLI GELDI NEDE BIR YETKILI ULAN GEREKSIZLER BIR KERE GELINDE BIZE ANLATIN NASIL BIR SENDIKASIN NELER YAPABILIRSIN. KIMIN UMRUNDA BUNLAR... KISACA ESB YANIYOR AGALAR.. KORUNMASIZ SENDIKASIZ..
  • 1-2 ocak kar operasyonu sonucunu 31 araliktaki ankete gore belirle..pehh..Epb kapisindan ayrilmyan sahsi menfaatleri icin calisan sozde temsilci EK ne diyo acaba bu ise..
  • Sanduka filan bilmem geçen kar yağdığındada aynı şey olmuştu eski İstanbul valisi hazırlıksız yakalandık dedi sonra bir kar daha yağdı o kadar para döküp kar araçları aldılar noldu barboros bulvarı tuzlanmamış metrobüs lerde kar lastiği yok zincir takoz hak getire bu sefer açıklama bile yok zaten eski valide çoktan toz oldu yolsuzluğa bulaşmış.Geçmiş zaman kızılaydan verilen kan ile bir çocuk aids oldu sağlık bakanı kızımızın başına bir mısibet geldi dedi.Şimdi yine kar ve havaalanında yaşananlar öyle olmuş böyle olmuş kardeşim ülkeyi şehri yönetemiyorlar kamuoyuna açıklama yapamıyorlar saçmalıyorlar sorumluluk almıyorlar demek oluyorki yapamıyorlar artık istifa etmeleri şart oldu bugünleri yaşamamış olmak isterdim yazıklar olsun %50 ne aptalmışsın sen trol ne salakmışsın ayaklar baş olmuş.
  • Siz yine. Aycini getirin. Aycin de erdogan balci gibi cok iyi bir sendikacidir Ancak O. Isinize yarar Ben bir mesele icin sendikaya gittim. Defalarca kapisina gitti. Kapida. Laf ebesi cok olan Eskilarden. Baskan su anda yoktur. Su anda toplantisi var su and. Genel muudurle gorusuyor Ankaraya gitti ne buyuk adam. Bu adamin isi bitmezmi lahnet olsun bir daha gitmadim . Ayci. Toplanti olsun gene lmudurle gorusun. Ne olursa olsun Adamin kapisi sonuna kadar acikti .
  • Eleştiriye açık olmayan başarıya ulaşamaz.
  • bu açıklamadan anlayacağımız;Toplu İş Sözleşme Görüşmelerinden çay,çorba muhabbet yapılıyor.Tahmin edemezsiniz Toplu Sözleşme imzalandıktan sonra nasıl çalışacağımızı ve koşullarımızı.Maaş mı dedi biri?Geçen Günlere Yazık Ettik,Vesselam..Bahadır Altan Sen Sadece THY çalışanlarına zarar vermekle kalmadın.Bu yönetimin yerinde olsam seni DANIŞMAN Yapar Bir de ömür boyu Maaş bağlarım sEN,Ali,Munzur ve Engin'e.
  • sonradan cikip konusmakla olmuyor bu isler.madem oyle o zaman inecektin meydana,thy ekip odalarina vs.tepkini koyacak ucusa göndertmeyecektin kimseyi.9 saat ucakta yolcularla bekleyip bir ton kufur yedikten sonra tutmayan ucuslara göndertmeyecektin ekipleri.o zaman sendika varmis arkamizda derdik biz de.sonradan cikip göz boyama
  • Ne yapsaydık bizde ekip planlama olarak bizimde mesaimiz doldu eve gidiyoruz mu deseydik sendika kar operasyonunda gelip eplmaya gelip durumunuz ne nasıl gidiyor diye sordu mu üç gün evine gidemedi insanlar .Hiç ortada gözükmeyen sendika ortalık durulunca bi anda ortaya çıkıp hesap soruyor bırakın bu işleri siz zamdan haber verin sözleşme ne oldu ne aşamada ondan haber verin de insanların morali düzelsin
  • Sayın sendika yöneticileri; Sendika dediğimiz sadece çalışanlarını düşünüp mevcut şartları daima daha iyiye götüren, çıtayı sürekli çalışanların lehine yükselten bir unsurdur. %55 tazminata imza atarken acaba şirket menfaatini mi yoksa çalışan menfaatini mi düşündünüz? Mevcut şartları iyileştirmeyi düşünüceğinize, sendikanıza üye olan ekip planlama çalışanlarını suçluyorsunuz hemde kulaktan dolma bilgilerle dolduruşa gelerek elinizde hiç bir veri olmadan istatistik sallıyorsunuz.Şimdi kar operasyonunda tam mesai almayıp sabah 5 lere kadar çalışan sabah tekrar 8 de gelen tüm ekip planlama personelinin emeğine gölge düşürdünüz. Not: Sabahlara kadar çalışan personele %55 dahildir. Emeğe saygı göstermiyorsunuz, peki sendika temsilcisi diye atadığınız şahsiyetler EPB ye kendi menfaatleri için uçuş görevleri istediğini unutmayınız.Tabi buna pazar uçuşları ve yüksek uçuş saati görevleri dahildir. Bu ayıp sizlere yeter!!! Yazıklar Olsun sizlereee!!! Özür dileyin!!!
  • Yorumunuz

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) resmi internet sitesi üzerinden geçtiğimiz günlerde kar nedeniyle yaşananlar ile ilgili açıklama yaptı.

Hava İş Sendikası, kar yağışının olduğu günlerde yaşanan krizin iyi yönetilmediği, yöneticilerin basiretsizliği olduğu belirtilen açıklamada personele karşı yapılanların hukuk dışı ve TİS anlaşmalarına aykırı olduğu belirtildi.

İşte Hava İş Sendikası'nın açıklaması;

Değerli Üyelerimiz,

31 Aralık ve 3 Ocak tarihleri arasında İstanbul’da yaşanan kar yağışının ardından uçuş operasyonlarında yaşanan sayısız olumsuzluk ve aksaklıklarla ilgili olarak siz değerli üyelerimizden gelen şikayet ve geri bildirimler sonucunda elde ettiğimiz sonuçları sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Değerlendirmelerimiz sonucunda yaşanan aksaklıkların bir çok nedeni olmakla beraber bu aksaklıkların adeta içinden çıkılmaz bir krize dönüşmesinde doğrudan katkısı olan birimlerin varlığını ve etkilerini tespit ettik. Her birinin krizdeki paylarını oranlayacak olursak sırasıyla % 55 Ekip Planlama, % 20 DHMİ, %15 IOCC, % 10 TGS ve diğerleri şeklinde özetleyebiliriz.

Kar’ın yağacağı günler öncesinden tüm Ulusal TV ve Radyo kanallarından defalarca yayınlanmasına rağmen hiçbir tedbir almayan basiretsiz yöneticiler ve yaptıkları ile yapmadıkları denetlenmeyen, sorgulanmayan ekip planlama kaos ve krizin temel kaynağı olmuştur.

Henüz THY A.O.’nı yeterince tanıma fırsatı bulamamış yeni üst yönetimin ortaya çıkan krizi iyi yönetemedikleri ise yadsınamaz bir gerçektir. Tüm iyi niyetimize rağmen 25. Dönem TİS görüşmeleri öncesi karşılaşılan problemlerle ilgili olarak yürütmeye başladığımız ön görüşmelerde yaptığımız uyarılar dikkate alınmamış bu sebeple de görüşmeleri resmi sürece kadar askıya aldığımızı sizlerle daha önce paylaşmıştık.

Daha önceki yıllarda yaşanan olağandışı durumlardan Kurumsal Hafızanın ve sorumlu ünitelerin hiçbir ders almadığı veya alamadığını bu küçücük kar yağışı bir kez daha doğrulamıştır. Hiçbir hazırlık yapılmadığı için kriz haline dönüştürülen bu tür kar yağışları kıyamet, üyelerimize yapılan haksızlık ve hukuksuzluklar  Takdir-i İlahi , hakkını arayanların ise vatan haini ilan edilmesi kurumsal kültür haline getirilmiştir.

Birçok ülkede havacılık şirketlerinde olağan kabul edilen kar yağışı yine her zaman olduğu gibi bir kaos ve kriz haline dönüştürülmüş, her zaman olduğu gibi bu olayda da her türlü havacılık kuralları ile altına bu bizim sözümüz, namusumuz diyerek imza atılan TİS hükümleri dışına çıkılmış, onlarca kural ihlali yapılmıştır.

Kurallara uyan ve uygulayan birçok kabin ve kokpit ekibine, özellikle görev süresi aşımı, istirahat süreleri, görev tebliğ süreleri  gibi konularda, direkt veya üstü örtülü baskı, dayatma yapılmaya çalışılmış yağan bir karış kar kıyamet gibi gösterilmekle kalmadığı gibi usulsüzlüklere karşı çıkan üyelerimiz ekmeğini kazandığı ve yöneticilerinden daha fazla sevip sahip çıktığı şirketine ihanet ediyor ima ve ithamları, o da yeterli olmadığında aksaklık ile korkutularak ikilemde bırakılmıştır.

Bu süreçte usulsüz IVR tebliğleri ve kuraldışı mesai uygulamaları ile ilgili olarak Sendikamıza iletilen tüm aksaklık raporları şirket yetkilileri ile görüşülerek düzelttirilmiştir.

TGS ise uygun olmayan eksik ekipman ve personelle beraberinde kürek bile olmayan push back’leri kullanamayarak, gelen uçakları karşılayamayarak, yolcu alımlarını ve boşaltmalarını her zaman olduğu gibi zamanında yapamayarak, ayrıca bazı uçaklara da hasar vererek bu krizin büyümesinde katkı sağlamıştır.

Değerli Üyelerimiz,

Hava-İş Sendikası olarak THY A.O.’ nın daha fazla zarar görmemesi adına sizlerin olağanüstü özveri ve katkılarınız olduğunu bizzat gördük ve biliyoruz. Ayrıca Sendikanız olarak THY A.O. yönetimine konuyla ilgili olarak eğer isterlerse uygun çözüm önerilerimizi sunmaya hazır olduğumuzu da bildirdik. Bundan sonra yaşanması muhtemel bu ve buna benzer olağanüstü durumlarda özellikle ekip planlama, call center ve ekip tahsiste Sendikamız yöneticileri ile temsilcilerimiz bizzat olayları yakından takip etmek üzere görev yapacak olup her türlü olumsuzluk ve kural dışılık karşılığında sorumluları hakkında gerekli tüm yasal yollara başvuracak, haklarınızın savunucusu olmaya devam edecektir.

Özellikle Ocak ayı içerisinde resmi sürecini başlatacağımız 25. Dönem TİS görüşmelerinde bu güne dek yapılan tüm usulsüzlüklerin hesabını soracağımızı, altına imza atılan her maddenin Hak ve Adalet kavramlarıyla bizce anlam bulacağını, bunun yanında namus ve şeref sözü olduğunun bilinmesini, muhataplarımızın da aynı ciddiyetle TİS masasında yerlerini almaları gerektiğini hatırlatır,

siz değerli üyelerimize saygı ile duyururuz.

Hava İş Sendikası'ndan sert açıklama

Yorumlar Tüm Yorumlar (64)

esb ~ 8 yıl önce
ESB YANIYOR AGALAR NERDESINIZ... BASI BOS BIRAKILDIK HAVA IS NERDESIN YASIN ABI NERDESIN...!! TUTTURMUSLAR BIR HAK-IS. 2 SENEDIR NE BIR GOREVLI GELDI NEDE BIR YETKILI ULAN GEREKSIZLER BIR KERE GELINDE BIZE ANLATIN NASIL BIR SENDIKASIN NELER YAPABILIRSIN. KIMIN UMRUNDA BUNLAR... KISACA ESB YANIYOR AGALAR.. KORUNMASIZ SENDIKASIZ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nasi yani.. ~ 8 yıl önce
1-2 ocak kar operasyonu sonucunu 31 araliktaki ankete gore belirle..pehh..Epb kapisindan ayrilmyan sahsi menfaatleri icin calisan sozde temsilci EK ne diyo acaba bu ise..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanduka manduka ~ 8 yıl önce
Sanduka filan bilmem geçen kar yağdığındada aynı şey olmuştu eski İstanbul valisi hazırlıksız yakalandık dedi sonra bir kar daha yağdı o kadar para döküp kar araçları aldılar noldu barboros bulvarı tuzlanmamış metrobüs lerde kar lastiği yok zincir takoz hak getire bu sefer açıklama bile yok zaten eski valide çoktan toz oldu yolsuzluğa bulaşmış.Geçmiş zaman kızılaydan verilen kan ile bir çocuk aids oldu sağlık bakanı kızımızın başına bir mısibet geldi dedi.Şimdi yine kar ve havaalanında yaşananlar öyle olmuş böyle olmuş kardeşim ülkeyi şehri yönetemiyorlar kamuoyuna açıklama yapamıyorlar saçmalıyorlar sorumluluk almıyorlar demek oluyorki yapamıyorlar artık istifa etmeleri şart oldu bugünleri yaşamamış olmak isterdim yazıklar olsun %50 ne aptalmışsın sen trol ne salakmışsın ayaklar baş olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyaset ~ 8 yıl önce
Siz yine. Aycini getirin. Aycin de erdogan balci gibi cok iyi bir sendikacidir Ancak O. Isinize yarar Ben bir mesele icin sendikaya gittim. Defalarca kapisina gitti. Kapida. Laf ebesi cok olan Eskilarden. Baskan su anda yoktur. Su anda toplantisi var su and. Genel muudurle gorusuyor Ankaraya gitti ne buyuk adam. Bu adamin isi bitmezmi lahnet olsun bir daha gitmadim . Ayci. Toplanti olsun gene lmudurle gorusun. Ne olursa olsun Adamin kapisi sonuna kadar acikti .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arbeitslos ~ 8 yıl önce
Eleştiriye açık olmayan başarıya ulaşamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1978'Li ~ 8 yıl önce
bu açıklamadan anlayacağımız;Toplu İş Sözleşme Görüşmelerinden çay,çorba muhabbet yapılıyor.Tahmin edemezsiniz Toplu Sözleşme imzalandıktan sonra nasıl çalışacağımızı ve koşullarımızı.Maaş mı dedi biri?Geçen Günlere Yazık Ettik,Vesselam..Bahadır Altan Sen Sadece THY çalışanlarına zarar vermekle kalmadın.Bu yönetimin yerinde olsam seni DANIŞMAN Yapar Bir de ömür boyu Maaş bağlarım sEN,Ali,Munzur ve Engin'e.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir havaci ~ 8 yıl önce
sonradan cikip konusmakla olmuyor bu isler.madem oyle o zaman inecektin meydana,thy ekip odalarina vs.tepkini koyacak ucusa göndertmeyecektin kimseyi.9 saat ucakta yolcularla bekleyip bir ton kufur yedikten sonra tutmayan ucuslara göndertmeyecektin ekipleri.o zaman sendika varmis arkamizda derdik biz de.sonradan cikip göz boyama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sendika ~ 8 yıl önce
Ne yapsaydık bizde ekip planlama olarak bizimde mesaimiz doldu eve gidiyoruz mu deseydik sendika kar operasyonunda gelip eplmaya gelip durumunuz ne nasıl gidiyor diye sordu mu üç gün evine gidemedi insanlar .Hiç ortada gözükmeyen sendika ortalık durulunca bi anda ortaya çıkıp hesap soruyor bırakın bu işleri siz zamdan haber verin sözleşme ne oldu ne aşamada ondan haber verin de insanların morali düzelsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖZÜR DİLE!!!! ~ 8 yıl önce
Sayın sendika yöneticileri; Sendika dediğimiz sadece çalışanlarını düşünüp mevcut şartları daima daha iyiye götüren, çıtayı sürekli çalışanların lehine yükselten bir unsurdur. %55 tazminata imza atarken acaba şirket menfaatini mi yoksa çalışan menfaatini mi düşündünüz? Mevcut şartları iyileştirmeyi düşünüceğinize, sendikanıza üye olan ekip planlama çalışanlarını suçluyorsunuz hemde kulaktan dolma bilgilerle dolduruşa gelerek elinizde hiç bir veri olmadan istatistik sallıyorsunuz.Şimdi kar operasyonunda tam mesai almayıp sabah 5 lere kadar çalışan sabah tekrar 8 de gelen tüm ekip planlama personelinin emeğine gölge düşürdünüz. Not: Sabahlara kadar çalışan personele %55 dahildir. Emeğe saygı göstermiyorsunuz, peki sendika temsilcisi diye atadığınız şahsiyetler EPB ye kendi menfaatleri için uçuş görevleri istediğini unutmayınız.Tabi buna pazar uçuşları ve yüksek uçuş saati görevleri dahildir. Bu ayıp sizlere yeter!!! Yazıklar Olsun sizlereee!!! Özür dileyin!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airbus driver ~ 8 yıl önce
Yorumunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000