01 Kasım 2013, Cuma 12:32:31

HAVA İŞ GENEL KURULU ÖNCESİNDE ŞOK GELİŞME!

Hava İş Genel Kurulu öncesi flaş bir gelişme yaşandı. Yönetime aday gruplardan Emek Meclisi seçimlerden çekildi...
  • Grevdekilere sen para vermiyorsun haddini bil lutfen grevdekiler 5 aydir aidat odemiyor sendikaya yillarca calistik aidat odedik . Siz zaten paranin esiri oldugunuzdan greve cikmadiniz ama artik birbirimizi kirmanin degil birlik olma zamanimiz sari sendika basa gelirse ben sen hepimiz yanariz grevde yanimizda degildiniz lutfen artik bu oyunu bozalim yaninizda olun hepimiz icin haklarimiz icin
  • Bu iş Ayçinin işi olmalı. Galiba koltuk sıkıntıya girince en büyük lider rakibini yemek için bu defa Ayçin thy yönetimiyle uzlaştı. Kimin eli kimin cebinde belli değil.
  • esenboğa iyi bilir bu ayak oyunlarını, işçisi ile, işvereni ile. ne de olsa geçmişten gelen deneyimleri vardır.
  • Mücadele sadece delege olmak veya delege seçilmek değildir.Kirli oyunlara alet olmamak gerekir.Emek Meclisinin yaptığı budur.Şimdi sahne kaos tan,yalandan ve işverenin eteğinden beslenenlere kaldı.Toplum bunu yaşıyarak görecektir.Özellikle uçuş personeli hazır olun.
  • ankaradaki yurtdışı çalışan 32 personel görev pasıyla gelip kendilerine söylenen yere oy verdiginde yani size oy verdiginde iyiydi.sabahın sekizinde esb deki sefler emirle gelip oylarını size verip şefliklerini kurtarırkende iyiydi.hiç sesiniz çıkmadı.niye öyle oldu çünki esb personeli belki reforma tepki gösterir kızıp oy vermezdi bu yüzden sizi vitrine koyup delege seçimini hakim güce bıraktınız.eeee ne olacaktı yani adamların sizle işi bitti bölmeyse böldünüz delegeyse delegeyi reform yazdı şimdi çıkmış yalandan bagırıyorsunuz.millette size inanacak öylemi????? yüce ankara personelinin degerlendirmesine sunuyorum şimdi bu olayı bunlar posbıyıgın tek teli olamazlar ama personelede olan olur işveren bu bölünmeyi hiç affetmez yapacagını rahatlıkla yapar.
  • Bu nasıl iş seçim 4 yıldan 4 yıla olur çekilmek ne demek kimin namına çekiliyorsun bu kadar basitmi yoksa satıyormusun ? insanlar size inandı oy verdi hesapları bozdun oyları etkiledin ve bazı yerleride kazandın.insan kazanamasada inandıgı degerlerin başa gelmesi için oy kullanır hiç degilse yani ;siz şimdi size verilen oyları çöpe atıyorsunuz öylemi. bu hareketiniz ayçinin kekligi keklikle avlarlar lafını dogru çıkarmıyormu? bide kalkmısınız sendikal mücadelemiz devam edecek diyorsunuz hangi yüzle yanımıza geleceksiniz bir daha?
  • Ne kadar çok biliyorsunuz. Yazık ya genel kurulda kimin kiminle kol kola olduğu gözükecek o zaman bu söylediklerinizin altında kalacaksınız
  • Başından beri ne olduğunu anlayamadığımız bu oluşum çekildik diyerek ne olduklarını anlamamıza yardımcı oldular.eğer çekildilerse delege adayları neden reformdan aday oluyorlar acaba?
  • Turuncu listedeki insanları kendi listenize yazmak için kim bilir hangiyollara başvurdunuz?asıl baskıya yenilmeyenler onlardır.dua edin onlar yaptığınız pislikleri açıklamıyorlar.. Boşu boşuna oyları böldünüz..buna komik bir yorumda sendika yetkilisi bir zavallıdan gelmiş(havaiş fb sayfası)neymiş emek meclisi girmeseymiş fazladan 610oy alıp seçileceklermiş!!bu vatandaşa birisi şunu söylesin artık ilk fırsatta tekmeleyecekler seni!sendika yerkilileri söz veriyor seni göndereceğine dair.herkes nefret ediyor senden.çalışanda,grevdekide,sendikada...
  • Emek meclisi üyelerinin hepsi değil tabi ama demirbaşları işverene hizmet etmiştir ve etmektedir.bu emekliler meclisine hizmet eden eski tassa başkanı utanmadan sıkılmadan seçim günü aralıksız mail attı.yok işverenle görüşmüş ama baskıya yenilmemişmiş.sen bu maili atacaksın işverende seni rahat bırakacak!!biz bu oyuna gelmeyiz arkadaş!khbnin yazdığı delegeler sizin listenizdeydi.

Hava İş Genel Kurulu öncesi flaş bir gelişme yaşandı. Yönetime aday gruplardan Emek Meclisi seçimlerden çekildi...

Hava İş Sendikası'nın 7-8 Aralık'taki seçimli Genel Kurulu'ndaki öncesinde büyük bir sürpriz yaşandı. Seçimin iddialı gruplarından Emek Meclisi sürpriz bir kararla seçimden çekilme kararı aldı. Kararda Emek Meclisi'ne yönelik baskıların etkili olduğu öne sürüldü.

İşte Emek Meclisi'nden yapılan açıklama:

Emek Meclisi bugünden itibaren işyerlerinde yapılacak işyeri delege seçimlerinden çekilme kararı almıştır.

Bizler seçim süreci başladığından bu yana tüm birimlerde çalışanlara ulaşıp sendikal politikamızı anlattık. Hava-İş Sendikamızda 25 yıldır yaşananları hatırlattık, grev yapmayı bile beceremeyen sendikal anlayışın sorgulanması gerektiğini, haklarımız ve geleceğimiz için bu anlayışın artık Hava-İş Sendikamızda olmamasının doğru olduğunu söyledik.

Sendikal bürokrasinin 30 yıldır işçilerin kanı üzerinden beslendiğini, işçiler kaybederken sendikacılar koltuklarını koruyorlarsa bu işte bir terslik var bu yanlış dedik ve sizlerle paylaştık.

Hava-İş Sendikasına üye yaklaşık yedi bin arkadaşımızın son on yılda işten atıldığını, Yer İşletme, Call-Center, Teknik AŞ birimlerinde özelleştirmeler yaşandığını ve sendika yönetiminin  bu konuda çaresiz çoğu zaman umursamaz bir tavır içinde olduğunu herkes gibi bizde gördük ve anlattık.

İktidarın işçiler aleyhine çalışma yasalarında yaptığı değişikliklere karşı, başta konfederasyonlar olmak üzere tüm sendikaların sessiz kaldığını, sesi çıkanlarında yasak savmak niyetinden öteye gitmediklerini sendikal bir anlayış ve görüş olarak tespit ettik.

İş kolumuzda sarı sendikal anlayışlara karşı durduk, bu yapılan ahlaksız örgütlenmeler işçiler için değil sendikal bürokrasinin pastadan pay kapma yarışıdır dedik.

Greve  çıkan işçiler arasında bile benden olan ve olmayan diye üyelerini  düşman gören ve gösteren, işçileri birbirine düşmanlaştıran ve kırdıran  mafya sendikacılığı bizi temsil edemez ve etmemelidir dedik ve sizlerle paylaştık.

Teknik  AŞ seçimlerinden başlamak üzere işveren ve vekilleri tarafından işten atılma ve sürgünler ile tehdit edildik. Muhalif olduğunu söyleyen ama her türlü  kumpas yalan ve  iftiralarla üstümüze saldıran gruplara işçilerin birliği ve geleceği adına “Yunus” sabrı gösterdik.

Artık sözün bittiği, tuzun koktuğu yerdeyiz. Son olarak başta Genel Müdürlük binası olmak üzere, Yer  İşletme, Eğitim Başkanlığı, Müşteri Hizmetleri, Gisad, Güneşli  yerleşkelerinde Emek Meclisi delege adaylarına işverence yapılan baskı ve tehditler akıl almaz boyutlara ulaşmıştır.

Sendika Yönetiminin, Emek Meclisi Başkan adayını kendi çalıştığı  işyeri  dışında, başka bir birimde çalışıyor olarak göstermesi ve itiraza rağmen bunu düzeltmemesi  işçiler adına nasıl bir sendikal iktidar yapısı ile mücadele ettiğimizin fotoğrafıdır.

Emek Meclisinin, kavga yerine iş barışı talebi, kaos ve belirsizlik yerine ne yaptığını bilen tavrı, Havacılık büyüyor örgütlülük de büyüyecek diyerek ortaya koyduğu hedef , birilerini çok korkutmuş ve rahatsız etmiştir.

Değerli Arkadaşlar,

Bu bir sendika seçimi değildir. Bu  bizim geleceğimizi  sendikal ufuk ve öngörüden yoksun kişi ve grupların egemenliğine sokmaya çalışanların yarışıdır. Biz böyle bir yarışta olmayacağız. Bu seçimin sonucundan bir işçi temsilciliği çıkmayacaktır. 24 yıllık harami saltanatını devam ettirmeye çalışanlarla, onların yerini almaya çalışanların yarışı olacaktır.

Buradan bütünleşmiş bir Hava-İş değil, daha da parçalanarak ve işverenlerin istediği  mevcut  yönetimin devamı,  yada tam uydusu bir yapı çıkacaktır.

Emek Meclisi Sendikal mücadele alanındaki  onurlu , sabırlı, ahlaklı ve aklı öne alan  yürüyüşüne işçilerin içerisinde devam edecektir. Bizler devam eden delege seçimlerinde şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada hiçbir grubu desteklemeyeceğiz ve listelerinde yer almayacağız.

Bu karar, bu seçim sürecinde aldığımız geri çekilme kararıdır. Sendikal mücadele ve örgütlenme çalışmalarımız tüm hızıyla ve kararlılıkla devam edecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.      

Saygılarımızla.    

HAVA İŞ GENEL KURULU ÖNCESİNDE ŞOK GELİŞME!

Yorumlar Tüm Yorumlar (63)

Hey 106! ~ 10 yıl önce
Grevdekilere sen para vermiyorsun haddini bil lutfen grevdekiler 5 aydir aidat odemiyor sendikaya yillarca calistik aidat odedik . Siz zaten paranin esiri oldugunuzdan greve cikmadiniz ama artik birbirimizi kirmanin degil birlik olma zamanimiz sari sendika basa gelirse ben sen hepimiz yanariz grevde yanimizda degildiniz lutfen artik bu oyunu bozalim yaninizda olun hepimiz icin haklarimiz icin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tahlilci ~ 10 yıl önce
Bu iş Ayçinin işi olmalı. Galiba koltuk sıkıntıya girince en büyük lider rakibini yemek için bu defa Ayçin thy yönetimiyle uzlaştı. Kimin eli kimin cebinde belli değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi canım ~ 10 yıl önce
arkadaşım inanamıyorum ya başına tuğla düşse atilay başkandan bileceksin işverenin ayçin grubuna da baskı uyguladığı ve sarı sendika yaratmaya çalıştığı ortadayken sen kalkmış atilayı işverenle anlaşmıştır diyorsun ya bu yazdığına sen inanıyormusun işverenci olsaydı ne grev olurdu nede işler bu aşamaya gelirdi ayçin işçisin,i biran bile yanlız bırakmadı onlarla eylem yerinde beraber bugüne kadar o koltukta kalmasının tek sebebi onun mücadeleciliği ve işçiye kazandırdığı sözleşmelerde kıyasıya mücadele ederek aldığı haklardır bu ülkede işverenle birlik olacak en son sendikacı ayçindir.onun gbi yürekli sendikacı kaldımı kalmadı ,iğrençoyunlarla onuda yok etmeye çalışıyorlar, acırım ayçin kaybederse bundan zarar görecek olan yine işçidir sarı sendika olunca ne yaparlar bilmem yorumlarınınzı daha gerçekçi yapın arkadaşım
esb. ~ 10 yıl önce
esenboğa iyi bilir bu ayak oyunlarını, işçisi ile, işvereni ile. ne de olsa geçmişten gelen deneyimleri vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaos'culara ~ 10 yıl önce
Mücadele sadece delege olmak veya delege seçilmek değildir.Kirli oyunlara alet olmamak gerekir.Emek Meclisinin yaptığı budur.Şimdi sahne kaos tan,yalandan ve işverenin eteğinden beslenenlere kaldı.Toplum bunu yaşıyarak görecektir.Özellikle uçuş personeli hazır olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
esb personel ~ 10 yıl önce
ankaradaki yurtdışı çalışan 32 personel görev pasıyla gelip kendilerine söylenen yere oy verdiginde yani size oy verdiginde iyiydi.sabahın sekizinde esb deki sefler emirle gelip oylarını size verip şefliklerini kurtarırkende iyiydi.hiç sesiniz çıkmadı.niye öyle oldu çünki esb personeli belki reforma tepki gösterir kızıp oy vermezdi bu yüzden sizi vitrine koyup delege seçimini hakim güce bıraktınız.eeee ne olacaktı yani adamların sizle işi bitti bölmeyse böldünüz delegeyse delegeyi reform yazdı şimdi çıkmış yalandan bagırıyorsunuz.millette size inanacak öylemi????? yüce ankara personelinin degerlendirmesine sunuyorum şimdi bu olayı bunlar posbıyıgın tek teli olamazlar ama personelede olan olur işveren bu bölünmeyi hiç affetmez yapacagını rahatlıkla yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALDATILANPERSONEL ~ 10 yıl önce
Bu nasıl iş seçim 4 yıldan 4 yıla olur çekilmek ne demek kimin namına çekiliyorsun bu kadar basitmi yoksa satıyormusun ? insanlar size inandı oy verdi hesapları bozdun oyları etkiledin ve bazı yerleride kazandın.insan kazanamasada inandıgı degerlerin başa gelmesi için oy kullanır hiç degilse yani ;siz şimdi size verilen oyları çöpe atıyorsunuz öylemi. bu hareketiniz ayçinin kekligi keklikle avlarlar lafını dogru çıkarmıyormu? bide kalkmısınız sendikal mücadelemiz devam edecek diyorsunuz hangi yüzle yanımıza geleceksiniz bir daha?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ne kadar çok biliyorsunuz. Yazık ya genel kurulda kimin kiminle kol kola olduğu gözükecek o zaman bu söylediklerinizin altında kalacaksınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aldatılan personel ~ 10 yıl önce
inşallah söylediklerimin altıda ben kalırımda bu personel işveren zulmünün altında kalıpta atılmaz ama sen bi rumuz bile yazamamıssın aynı emek meclisinin truva atı gibisinı your phone uygulaması once bı rumuz yaz yazılım programı olmadıgın anlasılsın
Emek yemek ~ 10 yıl önce
Başından beri ne olduğunu anlayamadığımız bu oluşum çekildik diyerek ne olduklarını anlamamıza yardımcı oldular.eğer çekildilerse delege adayları neden reformdan aday oluyorlar acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ANGARALI ~ 10 yıl önce
Başından beri siz anlayamadınız ama bizim leb demeden leblebiyi anlayan ank personeli hemen anladı hatta seçimdede onu seçtiler siz kendi derdinize yanın
106 ~ 10 yıl önce
Turuncu listedeki insanları kendi listenize yazmak için kim bilir hangiyollara başvurdunuz?asıl baskıya yenilmeyenler onlardır.dua edin onlar yaptığınız pislikleri açıklamıyorlar.. Boşu boşuna oyları böldünüz..buna komik bir yorumda sendika yetkilisi bir zavallıdan gelmiş(havaiş fb sayfası)neymiş emek meclisi girmeseymiş fazladan 610oy alıp seçileceklermiş!!bu vatandaşa birisi şunu söylesin artık ilk fırsatta tekmeleyecekler seni!sendika yerkilileri söz veriyor seni göndereceğine dair.herkes nefret ediyor senden.çalışanda,grevdekide,sendikada...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
106 ~ 10 yıl önce
Emek meclisi üyelerinin hepsi değil tabi ama demirbaşları işverene hizmet etmiştir ve etmektedir.bu emekliler meclisine hizmet eden eski tassa başkanı utanmadan sıkılmadan seçim günü aralıksız mail attı.yok işverenle görüşmüş ama baskıya yenilmemişmiş.sen bu maili atacaksın işverende seni rahat bırakacak!!biz bu oyuna gelmeyiz arkadaş!khbnin yazdığı delegeler sizin listenizdeydi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000