03 Şubat 2010, Çarşamba 17:56:01

GÖKKUŞAĞI HAREKETİ'NDEN DESTEK MESAJI

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) Genel Kurulu’nda mevcut yönetime alternatif olarak ortaya çıkan Gökkuşağı Hareketi, Tekel işçilerinin verdiği mücadeleyi desteklediğini duyurdu.
  • Hava İş Sendikamız en son genel kuruluna katılarak bizlerle beraber olan TEKEL çalışanlarının öz evladı Tek Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Sayın Mustafa Türkel ve Yönetimlerine mücadelelerinde başarı dilerken Söz de Değil Özde ve Her direnişte birlikte ve birlikle olduğunuz HAVA iŞ Sendikamız Genel Başkanımız Sayın Atilay Ayçin ve Yönetimlerinin ve Tüm Hava çalışanlarının sonuna kadar sizlerle olduğunu bildiğinizi biliyoruz.Yolumuz açık olsun.

İşte Gökkuşağı Hareketi tarafından yayınlanan o destek mesajı:

YİĞİT TEKEL İŞÇİSİ KARDEŞLERİMİZ

Bizler Sivil Havacılık işçileri olarak yanınızda olduğumuzu bildirmek üzere Ankara’dayız. Hostesler, Kaptanlar, Teknisyenler Yer İşletme işçileri olarak bütün havacıların selamlarını, desteğini iletmeye geldik. Hükümet, sizlerin direnişini istismar eden marjinal gruplardan söz ediyor. Amaçlarının “ideolojik” olduğunu söylüyor. Yani bu yoruma göre bizler de sizi “istismar etmeye” geldik!
 
Tekeli 292 milyon dolara satan ve sonra 900 milyona devredilmesini sağlayan iktidar esas istismarın bu olduğunu aslında çok iyi biliyor. Bizler halkın yarattığı değerleri sermayeye peşkeş çeken iktidarların, emekçileri ekmek teknelerinden eden, onları açlığa mahkum eden istismarlarını da ideolojilerini de iyi biliyoruz. Kuşkusuz buna karşı bir ideolojimiz olacaktır.. Yanıldıkları şey ise bizlerin değil onların marjinal olduğudur. Emeğine, ekmeğine sahip çıkan sizlerin aydınlattığı bu yolda kardeşleriyle kenetlenen halkı marjinal ilan eden bir avuç mutlu azınlık olarak kendileri “marjinaldir.”

Bildiğiniz gibi Başbakan ancak genel grev kararının açıklanmasından sonra Türk İş’e randevu verdi. Şimdi çözüm umuduyla direnişiniz sürüyor. Sizler, iktidarın “merhametini” eylemin ilk günlerinden tanıyorsunuz. Aslında “Genel Grev” kararını o gün, boyun eğmeyerek siz aldınız. Bunu 17 ocak mitinginde kürsüden ilan ettiniz. Kararlılığınızı açlık greviyle perçinleyip gösterdiniz. Türk İş yönetimini Genel Grev kararına getiren şey kuşkusuz sizin bu kararlılığınızdır. Yurttaş bilincine sahip esnaf, memur, köylü bütün halkın desteğiyle artık Tekel İşçilerinin direnişi Türkiye’nin Direnişi olmuştur.

Değerli arkadaşlar özelleştirmelerin başladığı ilk günlerde sendikal bürokrasinin boyun eğen, hatta yer yer işbirliği yapan tutumu iktidarları yüreklendiren en büyük etken olmuştur. Sendikalı olmak örgütlü toplum yolunda çok önemli ve vazgeçilmez bir araçtır. Tekel direnişinin örgütlenmesinde de sendikaların işlevi büyüktür. Ancak sizler mücadelenin sadece sendikacılığı meslek edinmiş kişilerin insiyatifine bırakılamayacak kadar önemli olduğunu da gösterdiniz. Üretenler olarak sendikal politikayı da fiilen yönetmeniz bütün oyunları bozmuştur. Mücadelenin yükselmesi ve bütün emek dünyasını kapsayarak Genel Grev aşamasına gelmesinin sırrı buradadır. 

Direnişiniz, bizlerin kendi sendikamızda, tabanın sesi olarak yaşama geçirmeye çalıştığımız, şeffaf, demokratik işçi yönetiminin gerçeklik bulduğu noktadır. Bizler buna “Alın Aklığı Kardeşliği” diyoruz. Yarattığınız rüzgar haklarını arayan bütün emekçilerin yolunu açmaktadır bu nedenle sizlere çok şey borçluyuz.  Şimdi yapılacak iş bu rüzgarı diğer bütün sektörlere ulaştırmaktır. Bu amaçla yanınızdayız. Hepinizi sevgiyle saygıyla kucaklıyoruz.
 
Yaşasın Sınıf Kardeşliği. Yaşasın Alın Aklığı Kardeşliği...

SİVİL HAVACILIK İŞÇİLERİ
(GÖKKUŞAĞI HAREKETİ)

GÖKKUŞAĞI HAREKETİ'NDEN DESTEK MESAJI

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Hava İş Sendikamız en son genel kuruluna katılarak bizlerle beraber olan TEKEL çalışanlarının öz evladı Tek Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Sayın Mustafa Türkel ve Yönetimlerine mücadelelerinde başarı dilerken Söz de Değil Özde ve Her direnişte birlikte ve birlikle olduğunuz HAVA iŞ Sendikamız Genel Başkanımız Sayın Atilay Ayçin ve Yönetimlerinin ve Tüm Hava çalışanlarının sonuna kadar sizlerle olduğunu bildiğinizi biliyoruz.Yolumuz açık olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000