14 Aralık 2009, Pazartesi 00:32:06

GÖKKUŞAĞI HAREKETİ'NDEN AÇIKLAMA VAR

Gökkuşağı Hareketi, Hava-İş Sendikası seçimleri ile ilgili saat 00.30 sıralarında bir açıklama gönderdi. İşte o açıklama
  • Sendikamızın genel kuruluna katılan misafir konfederasyon ve sendika başkanları devrimcilik, demokratlık,sınıf sendikacılığı konusunda kendilerini şahin sendikacılar olarak nitelerken Ayçin'i de kendi yanlarına alarak Türk-İş içindeki en demokrat ve işçi haklarını en iyi savunan bşk ilan ederek desteklerini sunmuşlardı. Keşke genel kurulumuzu sonuna dek izleyip destekledikleri \\\'\\\'örnek yöneticinin\\\'\\\'İşçilerin yönetime katılma talepleri olan işçi meclisi kurulması talebini,mali şeffaflık talebini ve benzer ileri kararları nasıl engellediğini görselerdi. ama her zaman söylediğim gibi korkunun ecele faydası yok,hepiniz için sonun başlangıcı olan gökkuşağı hareketi tüm Türkiye işçil
  • hala anlamamakta direnenlere... gökkuşağı hareketi başkanlık sistemine tek adamlığa karşıdır. onun için b. altan özellikle yönetimde yer almamıştır, çoklu sistem kurulabilsin, yeni ayçinler yaratıklandırılmasın diye. bunu alkışlamak gerek, çünkü iktidardan vazgeçmek hele de bizim gibi ülkelerde zordur.
  • başkan kim sorusuna cevaben... bir tarafın başkanı ayçin diğer tarafın başkanı işçidir harekatçıdır kaptandır kabin memurudur teknisyendir.. eş başkanlık diye bir tarafını yırttı durdu insanlar madem bu kadar merak ediyordunuz hepsinin adı sanı belli ulaşmakta kolay neden bu sorunun muhattabı olan kişilere sormadınız bu soruyu... 9 eş başkan olacak her birinin temsil ettiği birimler olacak hepsi eşit oranda söz sahibi olacak tabandan kopmadan üyenin gerçekten ne istediğini dinleyerek araştırarak sorup sorgulayacak başkanlar olacaklar.. temsilciyi de üyeler seçecek işçilerin oluşturduğu bir meclis sendika ve işveren arasındaki her türlü sürecin bizzat içinde bulunacak.. işte buna ihanet dedi mevcut yönetim... soruyorum asıl hain kim?
  • Sandıktan esitlik cıkar Aycinle Mustafa gozgoze gelir. Baskan saskınlık icinde doner sorar; "Mustafa ne olacak simdi? Bu kadar hazirlik yaptik. Kaybetseydik huzunden icecektik, kazansaydik sevincten. Bize tez bir sebep bul." Bunun uzerine Mustafa doner elemanlara;" Yapacak birsey yok , o gecersiz oyuda sayin simdilik bari bu geceyi kurtaralim." der. Sandik baskani bil eanlayis gosterir cunku durum vahim tamam bir gecelik olsun bakalim der. Sayin gokkusagi hareketi savunuculari lutfen biraz anlayis gosterin sizde.
  • Sayın Atilay Ayçin Beyin Listesinde İsmi Duyulmamış-Vizyonu Olmayan-Odalarda Gerektigi zamanlarda bulunmayan-Başkanla olan ikili samimiyetiyle,Başkan Yardımcısı olarak listeye sokmulmuş Simay isimli bir hanımefendi bulunmaktadır.Bu isim Listeye girmiş olması Hava-İş delegeleri üzerinde soguk duş etkisi yaratmış ve delegeler tepkilerini Gökkuşagı hareketine oy vererek göstermişlerdir.Tüm delegeleri çıkardıgı-sırtını yasladıgı Teknik bölümün temsilcisi Ayhan isimli arkadaşımız layık olmadıgı bir pozisyon verilmiştirŞimdi sizlere soruyorum bu hısım-akraba-aman işten atılmasın diyerek koruma altına alınan insanlarla bu Sendika nereye gider!Bence hiçbir cacık olmaz.Aynı Tas Aynı Hamam...Allah sonumuzu Hayır Etsin bu yönetimle..
  • Bir tarafın başkanı belli AYÇİN, peki ya diğer taraf..? Başkan kim? Bahadır kaptan başkan adayı mı? o değilse kim? Yoksa kaptanlar maaşlarından feragat edemeyecekleri için başkan adayı çıkaramıyorlar mı? Durum böyle ise neden kitleleri peşlerinden sürüklediler? İşte olay budur arkadaşlar, para tatlıdır... Bahadır kaptan ben başkanım diyemez çünkü kaptan maaşı iyidir. Başkanlık için isim çıkaramadıkları için oylar Ayçin'e kaymıştır. Yazıklar olsun...
  • Bugün sandıktan çıkan kişilere verilen iki adet listeden bahadır altana ait olanı birilerine gösterip sanırım yazılıyorlardı. Yönetim kimin nereye oy attığınımı takip ediyordu yoksa bu arkadaşlara teşekkürmü ediyordu bilinmez ama ben o manzarayı gördüm ve oyumu o bayanın başını çektiği listeye atıverdim. Gökkuşağı o bayan arkadaşla bile Ayçini geçtiya pes yani
  • Yaşasın bimnene kardeşliği diye çığırtkanlık yapana kadar sana bugüne kadar sorulan soruya neden sessiz kaldığını açıkla Bahadır..sendikalı olmak sadece THY na mı mahsustur? Özel şirket çalışanları neden sendikalı olamaz? Bu konuda bugüne kadar somut ne yaptın? Özel şirketler arasında bir tek sen sendikalısın bu seni hiç rahatsız etmiyor mu? Bir gak de guk de..ama bişey de be birader !! Airporthaber e konuşmuyorum onların TV sine çıkmıyorum diyorsun iyi hoş da bari kendi yazı yazdığın internet sitesinde iki kelam et..GIK ın bile çıkmıyor bu konuda..nedir seni rahatsız eden !! Bu konuda Pegasus dan mı tembihlisin !!
  • yandaşlarını dıvan kuruluna sectıren atılay aycın para destegı ıle götürmek istiyor.secım kurulu gereken cevabı yarın verecek hiç kimse merat etmesin.
  • Sayın Altan 2821 sayılı kanun sandık kurulu oluşumunda kesinlikle delege olamaz der. Siz bu arkadaşın ismi ve delege olduğuna dair belgeyi verdiğinizde iş zaten hukuken bitmiş oluyor.Anında bu kozu kullanın şimdiden hayırlı olsun.

Hava-İş 26. olağan genel kurulu 13 Aralık Pazar günü yapılan seçimlerle sona ermiştir. Seçimlerin sonucunda İlçe Seçim Kurulu Müdürü sonucu 146-146 eşitlik şeklinde duyurmuştur. Bundan sonra yapılan itirazlara sandık kurulunun verdiği karar çok yalın bir gerçeği ortaya çıkarmıştır. Sandık kurulu üç kişiden ibarettir. Başkan, İlçe Seçim Kurulu memuru, diğer iki üye ise tek taraflı olarak sendika yönetimince Seçim Kurulu’na bildirilip atanan sendika üyeleridir. Bu arkadaşlar taraftır ve hatta birisi yönetimin delegesidir.

Demokratik gelenekler iki grubun aday olduğu bir seçimde sandık kurulunda birer temsilci bulundurmasını gerektirirken Hava-İş yönetimi sandık kurulunda muhalefetten bir kişinin olmasına dahi olanak sunmamıştır. Bütün görevliler sendika yönetiminin belirlediği kişiler olmasına rağmen sadece gözlemci olarak bir delegenin salonda bulunmasına imkan verilmiştir. Genel kurulca belirlenen bu sandık görevlilerinin ise oy hakkı bile yoktur.

Seçimlerin bu koşullarda yapılmasının, kanunlara uydurulmuş olsa bile hukuka da, demokratik geleneklere de aykırı olduğu çok açıktır. İşte sandık başkanının geçersiz saydığı işaretli oy pusulasına yapılan itiraz İlçe Seçim Kurulu müdürünün de uyarılarına rağmen taraf olan iki üyenin kararıyla “geçerli” kılınmıştır. Böylece bir ara kararla mavi liste 147 ilan edilmiştir. İlçe Seçim Kurulunun yapacağımız itirazları karara bağlayıp sonucu en kısa sürede belirleyeceğine ve bu kararı düzelteceğine inanıyoruz.

Oyların kullanılış biçimi bile gizli oy ilkesini zedelemekte ve adeta delegelerin üzerinde oylarını belli edecek bir baskı oluşturmaktadır. Bu yöntemlere itiraz etsek de söz hakkı her zaman sendika iktidarının olmaktadır.

İşte demokratik sendikal işleyişin ne kadar önemli olduğu bu olayla çok net ortaya çıkmıştır. Bizleri harekete geçiren temel neden tam da budur. Gökkuşağı Hareketinin mücadelesi ve ilan ettiği temel ilkeler artık bir iktidar odağı haline gelen bu antidemokratik yapıyı dönüştürmeyi hedeflemektedir.

Gökkuşağı Hareketi Genel Kurulda sendika yönetiminin bütün olanaklarını sonuna kadar kullanarak delegeler üzerinde baskı oluşturması ve büyük bir çoğunluğa sahipmiş gibi bir manzara yaratmasının aslında nasıl bir yanılsama olduğunu aldığı oyla göstermiştir. Delegeler Genel Kurulun ilk günü konuklar ve delege olmayan görevlilerle yönetim lehine estirilen rüzgarın aksine verdikleri oylaruyla mevcut yönetime “Hayır” demiştir.

Bunun için “Kollektif Liderlik,” bunun için “Şeffaf Sendika,” bunun için “Doğrudan Demokrasi” diyoruz.

 

Genel Kurul’a büyük bir disiplinle katılan, yapılan her türlü taşkınlık, sataşma ve düzeyi düşüren davranışlara karşı sabır ve olgunlukla cevap veren delegelerimize sonsuz teşekkür ediyoruz.

 

 

Seçim sonuçları ütopyaların nasıl gerçek olabileceğini göstermiştir.

Bu seçimin galibi her koşulda Gökkuşağı Hareketidir.

YAŞASIN ALIN AKLIĞI KARDEŞLİĞİMİZ....

GÖKKUŞAĞI HAREKETİ

 

GÖKKUŞAĞI HAREKETİ'NDEN AÇIKLAMA VAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
Sendikamızın genel kuruluna katılan misafir konfederasyon ve sendika başkanları devrimcilik, demokratlık,sınıf sendikacılığı konusunda kendilerini şahin sendikacılar olarak nitelerken Ayçin'i de kendi yanlarına alarak Türk-İş içindeki en demokrat ve işçi haklarını en iyi savunan bşk ilan ederek desteklerini sunmuşlardı. Keşke genel kurulumuzu sonuna dek izleyip destekledikleri \\\'\\\'örnek yöneticinin\\\'\\\'İşçilerin yönetime katılma talepleri olan işçi meclisi kurulması talebini,mali şeffaflık talebini ve benzer ileri kararları nasıl engellediğini görselerdi. ama her zaman söylediğim gibi korkunun ecele faydası yok,hepiniz için sonun başlangıcı olan gökkuşağı hareketi tüm Türkiye işçil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hala anlamamakta direnenlere... gökkuşağı hareketi başkanlık sistemine tek adamlığa karşıdır. onun için b. altan özellikle yönetimde yer almamıştır, çoklu sistem kurulabilsin, yeni ayçinler yaratıklandırılmasın diye. bunu alkışlamak gerek, çünkü iktidardan vazgeçmek hele de bizim gibi ülkelerde zordur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
başkan kim sorusuna cevaben... bir tarafın başkanı ayçin diğer tarafın başkanı işçidir harekatçıdır kaptandır kabin memurudur teknisyendir.. eş başkanlık diye bir tarafını yırttı durdu insanlar madem bu kadar merak ediyordunuz hepsinin adı sanı belli ulaşmakta kolay neden bu sorunun muhattabı olan kişilere sormadınız bu soruyu... 9 eş başkan olacak her birinin temsil ettiği birimler olacak hepsi eşit oranda söz sahibi olacak tabandan kopmadan üyenin gerçekten ne istediğini dinleyerek araştırarak sorup sorgulayacak başkanlar olacaklar.. temsilciyi de üyeler seçecek işçilerin oluşturduğu bir meclis sendika ve işveren arasındaki her türlü sürecin bizzat içinde bulunacak.. işte buna ihanet dedi mevcut yönetim... soruyorum asıl hain kim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sandıktan esitlik cıkar Aycinle Mustafa gozgoze gelir. Baskan saskınlık icinde doner sorar; "Mustafa ne olacak simdi? Bu kadar hazirlik yaptik. Kaybetseydik huzunden icecektik, kazansaydik sevincten. Bize tez bir sebep bul." Bunun uzerine Mustafa doner elemanlara;" Yapacak birsey yok , o gecersiz oyuda sayin simdilik bari bu geceyi kurtaralim." der. Sandik baskani bil eanlayis gosterir cunku durum vahim tamam bir gecelik olsun bakalim der. Sayin gokkusagi hareketi savunuculari lutfen biraz anlayis gosterin sizde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın Atilay Ayçin Beyin Listesinde İsmi Duyulmamış-Vizyonu Olmayan-Odalarda Gerektigi zamanlarda bulunmayan-Başkanla olan ikili samimiyetiyle,Başkan Yardımcısı olarak listeye sokmulmuş Simay isimli bir hanımefendi bulunmaktadır.Bu isim Listeye girmiş olması Hava-İş delegeleri üzerinde soguk duş etkisi yaratmış ve delegeler tepkilerini Gökkuşagı hareketine oy vererek göstermişlerdir.Tüm delegeleri çıkardıgı-sırtını yasladıgı Teknik bölümün temsilcisi Ayhan isimli arkadaşımız layık olmadıgı bir pozisyon verilmiştirŞimdi sizlere soruyorum bu hısım-akraba-aman işten atılmasın diyerek koruma altına alınan insanlarla bu Sendika nereye gider!Bence hiçbir cacık olmaz.Aynı Tas Aynı Hamam...Allah sonumuzu Hayır Etsin bu yönetimle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir tarafın başkanı belli AYÇİN, peki ya diğer taraf..? Başkan kim? Bahadır kaptan başkan adayı mı? o değilse kim? Yoksa kaptanlar maaşlarından feragat edemeyecekleri için başkan adayı çıkaramıyorlar mı? Durum böyle ise neden kitleleri peşlerinden sürüklediler? İşte olay budur arkadaşlar, para tatlıdır... Bahadır kaptan ben başkanım diyemez çünkü kaptan maaşı iyidir. Başkanlık için isim çıkaramadıkları için oylar Ayçin'e kaymıştır. Yazıklar olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bugün sandıktan çıkan kişilere verilen iki adet listeden bahadır altana ait olanı birilerine gösterip sanırım yazılıyorlardı. Yönetim kimin nereye oy attığınımı takip ediyordu yoksa bu arkadaşlara teşekkürmü ediyordu bilinmez ama ben o manzarayı gördüm ve oyumu o bayanın başını çektiği listeye atıverdim. Gökkuşağı o bayan arkadaşla bile Ayçini geçtiya pes yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yaşasın bimnene kardeşliği diye çığırtkanlık yapana kadar sana bugüne kadar sorulan soruya neden sessiz kaldığını açıkla Bahadır..sendikalı olmak sadece THY na mı mahsustur? Özel şirket çalışanları neden sendikalı olamaz? Bu konuda bugüne kadar somut ne yaptın? Özel şirketler arasında bir tek sen sendikalısın bu seni hiç rahatsız etmiyor mu? Bir gak de guk de..ama bişey de be birader !! Airporthaber e konuşmuyorum onların TV sine çıkmıyorum diyorsun iyi hoş da bari kendi yazı yazdığın internet sitesinde iki kelam et..GIK ın bile çıkmıyor bu konuda..nedir seni rahatsız eden !! Bu konuda Pegasus dan mı tembihlisin !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yandaşlarını dıvan kuruluna sectıren atılay aycın para destegı ıle götürmek istiyor.secım kurulu gereken cevabı yarın verecek hiç kimse merat etmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın Altan 2821 sayılı kanun sandık kurulu oluşumunda kesinlikle delege olamaz der. Siz bu arkadaşın ismi ve delege olduğuna dair belgeyi verdiğinizde iş zaten hukuken bitmiş oluyor.Anında bu kozu kullanın şimdiden hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000