01 Ekim 2013, Salı 12:28:32

EMEK MECLİSİ İTİRAZ ETTİ

Emek Meclisi, Hava İş'in açıkladığı Genel Kurulu tarihleri ve seçim takviminin iş yerlerinde açıklanması ile ilgili hususlarda Bakırköy Nöbetçi Mahkemesi'ne ve İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu...
  • Atilay Ayçin seni tekrar sendikamızın başında göreceğiz inşallah Allahın izniyle.Yolun açık olsun.
  • bu ve benzeri detaylara önem veren nerede ne adım atacağını bilen tek aday grup emek meclisi geri kalanların hiç bir aktivitesi yok, reform hareketi de emek meclisinden görüp kopyalamış cümleleri değiştirip millete alelacele mail atmış uyarmış, komik olmayın emek meclisi uyandırmasa reformda uyuyordu aslında reform hareketi değil de kopy paste hareketi desek daha uygun olacak sanki.. bu işi bilenleri emek meclisini destekleyin seçim süreci adaylıklar başladığından beri sürekli duyuru yapıp çaba sarfeden herkesin gözden geçirdiği detayları en iyi irdeleyen bu insanlar.
  • nedense thy yönetiminin tüm itirazlarını kabul eden mahkemelerde nöbetçi mahkemeler.
  • BU SENDİKA YÖNETİNİNE AKLI BAŞINDA VE NE YAPTIĞINI BİLEN TEK MUHALEFET GURUBU EMEK MECLİSİ.TEBRİKLER.DAHA ÖNCEDE SANDIKLAR UÖUŞTA 3 GÜN AÇIK TUTULSUN DİYE DİLEKÇE VERMİŞLERDİ.EMEK MECLİSİ BU İŞİ BİLİYOR.DESTEKLİYORUM.
  • AYÇİN ağa bu kadar küçüleceğini düşünemezdik.yuh olsun sana . ama şunu unutma korkunun ecele faydası yok.Gİ DE CEK Sİ NİZ.BAŞKA YOLU YOOOOK.
  • Arkadaslar gelin su sendikadan hepberaber cikalim
  • Atilay koltuğu bırakmamak için her türlü oyuna başlamış. İşiniz zor muhalefet

Emek Meclisi, Hava İş'in açıkladığı Genel Kurulu tarihleri ve seçim takviminin iş yerlerinde açıklanması ile ilgili hususlarda Bakırköy Nöbetçi Mahkemesi'ne ve İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu... 

Yapılan itirazda şu ifade kullanıldı:

Hava-İş Sendikamızın Genel Kurulu’nun 7-8 Aralık 2013 tarihinde yapılacağı Hava-İş Sendikası  Yönetim Kurulu tarafından ilan edilmiştir.

Yapılan açıklamanın içeriğinde Şube Genel Kurul tarihleri  (Ankara, Antalya, İzmir, İstanbul Anadolu Şubesi) belirlenmiş ancak, diğer işyerleri delege tarihi ve sayısı açıklanmamıştır. 30 Eylül 2013 tarihinde 5 ayrı işyerinde (Adıyaman Satış Ofisi, Kütahya Satış Ofisi, Taksim Satış Ofisi, Harbiye Satış Ofisi ve Malzeme ve Depo Müdürlüğü) çıkarılacak delege sayıları ve seçim tarihi         2 Ekim 2013 olarak ilan edilmiştir. 

Hava-İş Sendikası Ana Tüzük, ikinci bölüm delege seçim tarifi aynen şöyledir, işyeri delege seçiminde uyulacak esaslar.  Madde 4 seçilecek delege sayısının tespiti.

 Genel  Merkez Genel Kurulu’nu oluşturacak delegeler, tanımlar bölümünde tarif edilen işyerleri esas alınarak tespiti yapılmıştır der, ancak:

Bu tespit Ana Tüzük Ek:3 cetvelindeki delege hesaplama yönteminde açıktır. Bu cetvelde (ek-1) işyerleri, delege sayı ve hesaplamalarının tüm işyerlerinde aynı şekil ve tarihte açıklanması gerektiğine işaret eder. Buradaki ana amaç tüm sendika üyelerinin; itiraz, katılım, seçme ve seçilme konularında asgari demokratik haklarının korunmasıdır. Bazı işyerlerinde tarihin ve sayının önceden açıklanması diğer işyerleri için kademeli ve ileri tarihlere işaret edilmesi,  sendika  genel merkez yönetiminin kendisi için delege  seçimlerinde avantaj sağlayacağı açıktır.

Hava-İş Sendikası Yönetim Kurulu’nun yasa ve tüzüğün kendilerine tanıdığı delege seçim, yöntem ve kurallarını asgari demokratik geleneklere bile aykırı şekilde kullanması doğru değildir.

Hava İş Sendikası üyelerinin bulunduğu tüm işyerlerinin ve işyerlerinde çıkacak delege sayıları açıklanmadan delege seçimlerinin  başlatılmasının seçimleri ve seçim sonuçlarını şaibeli kılacağı için tüm işyerleri seçim tarihleri ve buralardaki üye ve delege sayıları açıklanmadan yapılacak bir seçim yöntemine itiraz ediyoruz.

Durumu bilgilerinize sunar, gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ederiz.

EMEK MECLİSİ İTİRAZ ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Tekrar ~ 10 yıl önce
Atilay Ayçin seni tekrar sendikamızın başında göreceğiz inşallah Allahın izniyle.Yolun açık olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sgpk ~ 10 yıl önce
bu ve benzeri detaylara önem veren nerede ne adım atacağını bilen tek aday grup emek meclisi geri kalanların hiç bir aktivitesi yok, reform hareketi de emek meclisinden görüp kopyalamış cümleleri değiştirip millete alelacele mail atmış uyarmış, komik olmayın emek meclisi uyandırmasa reformda uyuyordu aslında reform hareketi değil de kopy paste hareketi desek daha uygun olacak sanki.. bu işi bilenleri emek meclisini destekleyin seçim süreci adaylıklar başladığından beri sürekli duyuru yapıp çaba sarfeden herkesin gözden geçirdiği detayları en iyi irdeleyen bu insanlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nöbetçi ~ 10 yıl önce
nedense thy yönetiminin tüm itirazlarını kabul eden mahkemelerde nöbetçi mahkemeler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 10 yıl önce
BU SENDİKA YÖNETİNİNE AKLI BAŞINDA VE NE YAPTIĞINI BİLEN TEK MUHALEFET GURUBU EMEK MECLİSİ.TEBRİKLER.DAHA ÖNCEDE SANDIKLAR UÖUŞTA 3 GÜN AÇIK TUTULSUN DİYE DİLEKÇE VERMİŞLERDİ.EMEK MECLİSİ BU İŞİ BİLİYOR.DESTEKLİYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MARABA DEĞİLİZ ~ 10 yıl önce
AYÇİN ağa bu kadar küçüleceğini düşünemezdik.yuh olsun sana . ama şunu unutma korkunun ecele faydası yok.Gİ DE CEK Sİ NİZ.BAŞKA YOLU YOOOOK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cikalim ~ 10 yıl önce
Arkadaslar gelin su sendikadan hepberaber cikalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nereye ~ 10 yıl önce
tamam kardes cıkalım... nereyee ??? çelik işe mı??? sen git bizde geliyoz merak etme sen.
oyunlar başladı ~ 10 yıl önce
Atilay koltuğu bırakmamak için her türlü oyuna başlamış. İşiniz zor muhalefet

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000