14 Mayıs 2014, Çarşamba 18:38:03

'ÇİZMELERİNİ ÇIKARMA SEVGİLİ MADENCİ'

Hava İş Sendikası yönetimine aday olan Emek Meclisi Lideri Ali Gülçiçek, Hava İş Yönetimi’ne seçilemedi ama olaylara da kayıtsız kalmıyor. Soma’da yaşanan elim kazanın ardından duygularını kaleme aldı ve şu sözleri yazdı.
  • Komünist güruh sizden vatana zarardan başka bir şey gelmez
  • bu millet bir futbol takımı şampiyon oldu mu gece gündüz toplanıp da organize bir şekilde gösteri yapıyor ama iş böyle facialara veya teröre vs tepkiye geldi mi tıs yok...bu olaydan sonra yüzbinlerce insan toplanmalıydı ama nerede bizde o şuur ? o yüzden de bu olay biter ,üstü kapanır 3 gün sonra da unutulur gider maalesef !!!
  • AKP hükümeti emeğe karşı biber gazı topu ile copu ile harcadığı paranın yarısını iş güvenliğine harcasaydı bu gün bu kardeşlerimiz aramızda olacaktı ölenlere ALLAHTAN rahmet yaralı olan kardeşlerime acil şifa ailelerine ve tüm halkımızın başı sağ olsun
  • #KaderDeğilCinayet Sözün bittiği kelimelerin anlamsızlaştığı yerdeyiz. Gün birlik olma, bir olma günü.
  • #İşKazasıDeğilCinayet Yüreğine sağlık Ali Gülçiçek ve Emek Meclisi. Ve ilginç yorumlar yapan arkadaslar dönün bi geriye bakın sonra konuşun olurmu. Yazık yazık. Gün birlik olma gün hep dedik ve siz hep bu tavırla oldunuz. Çok yazık
  • İşçi örgütlülüğüne ve mücadelesine adanmış 35 yılın süzgecinden geçen kelimeler yine yüreklere dokunmuş. Ali GÜLÇİÇEK'i bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir. Emekli olmasına rağmen hala mücadeleye devam ediyor. Helal olsun!
  • Eey efendi, sen kendi iş kolunda, işci sağlığı için ne yaptın? 1- c/s lerin hangi rsik altında çalıştığının farkında mısın? 2-uzmanların hangi kazanın olmaması için bariyer koyup, riski analiz edip, engelledi? 3-SAS hangarı olayını hiç inceleyip, hangi ilave tedbirlerin alınması konusunda, yönetimi uyardın? 4- havacılıkta kullanılan riskli maddelerin analizini yapıp, kullanım talimatı geliştirdin? 5-Ülkemiz havacılığının emin adımlarla yürümesi için ne yaptın? taraflı değilim sadece yaptığın iş ile ilgili acıklama yap, alkışlayalım.
  • Kedidir kedi...
  • Eline yüreğine sağlık Ali Gülçiçek. Yüreğini kağıda dökmüşsün. Kim ne derse desin biz senin adamlığını çok iyi biliyoruz. Murat kardeş üzülme senin çizmen hepimizden daha temiz.
  • anlamak lazım yazılanları,ruhunda hissetmezsen işçi hakkı nedir, bilemezsin tabiki.Sapına kadar emek ve alınteri kokan bir yazı.Teşekkürler.

Hava İş Sendikası yönetimine aday olan Emek Meclisi Lideri Ali Gülçiçek, Hava İş Yönetimi’ne seçilemedi ama olaylara da kayıtsız kalmıyor. Soma’da yaşanan elim kazanın ardından duygularını kaleme aldı ve şu sözleri yazdı.

Kader mi diye sorduk sürekli, olur böyle şeyler diyerek geçiştirdik, kaygılarımız vardı hayata dair, ekmek parası ne yapalım başa gelen çekilir dedik ve öldük.

12 yaşında çocukların Türkiye topraklarında yerin altında çalıştığını duyduk, duymazlıktan geldik, tekstil atölyelerinin bodrum  katlarında  yanan genç kızlarımızı gazete sayfalarında  kısa bir haber olarak okuduk, vicdanlarımız sızlamıştı gerçi ama kararlıydık, yaşamaya ve unutmaya devam ettik, bizim için birer rakamdı  onlar, altı tekstil işçisi yanmıştı. O kadar. Tarlaya giderken traktörler devrilmiş kadın ve çocuk işçiler ölmüştü, neden diye sormadık, traktörün üstünde ne işleri vardı diye kızdık arkalarından daha cenaze namazları  kılınmadan. Ama kararlıydık unuttuk ,öyle ya hayat devam ediyor. Unutmalıydık ve ölmeye devam etmeliydik.

Yıl 1990 Zonguldak büyük madenci yürüyüşü sürerken, Kömür karası  yüzleri  ile madenciler hep bir ağızdan bağırıyorlardı, Gemileri yaktık geri dönüş yok. Niye yaktılar gemileri sormadık.

Ölmek istemiyorlardı madenciler. Analar, çocukları babasız kalsın istemiyordu. Ölüm hak, ancak zamansız ve  acımasız olmamalıydı. Sermayenin işçileri genç yaşta çocuklarından koparan bu kirli anlayışına karşı en büyük madenci isyanı idi Zonguldak 1990.

O gün devlet erkanı, büyük holdinglerimiz ve onların medyası,  madencileri ve işçileri vatan haini ilan etti. Madenciler bu büyük yürüyüşü tamamlayamadı.

Ve işçiler yerin altında, yerin üstünde ve gökyüzünde ölmeye devam ettiler.

Şimdi ağlayabiliriz, hatta birazda kızalım niye bu kadar çok öldünüz diye.

Hani 3-5-10 hatta 20 filan olsaydı sayı mesele yoktu. Protokol iptali olmaz, kongreler devam eder, 19 mayıs törenleri yapılır, dış geziler aynen sürer, bayraklar olduğu yerde dalgalanmaya devam eder, Radyo ve TV’ ler  şen  şakrak proğramlarına  devam eder ve biz insan olmanın en güzel erdemi ile  ile çocuklarımızın başını okşardık ve sürüp giderdi hayat bildiğimizce.

Olmadı bu sefer, çok öldü işçiler. Bu kadar  fazla sayıda ölünmez ki !

Ve Soma'da ki iş cinayetinden tesadüfen kurtulan maden işçisi Murat’ ın  kömür karası dudaklarından dökülüyor  o sihirli sözler.’’ çizmelerimi çıkarayım mı sedye kirlenecek"…

Çizmeyi  çıkarma sevgili Murat çizmelerini giy ve yürü, bir daha durmamak üzere .

Sözün bittiği yerdeyiz…

Saygılarımla.
Ali GÜLÇİÇEK

Emek Meclisi de Soma'da yaşanan kazayla ilgili açıklama geçti.

Değerli Sivil Havacılık Emekçileri,
   
Türkiye, iş kazalarının (cinayetlerinin) en büyüğünü yaşıyor. Ne yazık ki işçiler yerin binlerce metre altında, toplu olarak öldüklerinde gündeme geliyorlar. 90’lı yıllarda başlayan özelleştirme ve taşeronlaştırma politikaları, işçileri öldürmeye devam etmektedir. Yıllardır işçilerin emeğini sömürenler, işçiler ölürken timsah gözyaşları döküyorlar ve biliyoruz ki birkaç gün sonra bu emek şehitlerini unutacaklar ve unutturacaklar.
  
Yüzlerce işçi hayat mücadelelerinde toplu ölümlere maruz kalırken, Türkiye sendikal bürokrasisi böylesi bir vahşete bile sesini çıkaramıyor ve suskun kalıyor.
Sadece yas ilan etmek yetmez! Sendikalar Genel Grev Kararı almalıdırlar. Daha bunun gibi daha kaç vahim hadise yaşanmalı,  kaç can daha toprağa girmeli vicdanların ayaklanması için, soruyoruz!
 
Emek Meclisi olarak, başta HAVA-İŞ Sendikamız olmak üzere bağlı olduğumuz TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK, KESK, MEMUR SEN vb. tüm sendikal yapıların bugünü “Türkiye İş Kazalarını Önleme Günü” kabul edilmesi için yasal düzenleme talebi ile 1 günlük Genel Grev çağrısı yapmalarını öneriyoruz. Bu bilinç ve duygularla iş cinayetine kurban giden sınıf kardeşlerimizin yasını tutacak, bu cinayeti unutmayacak ve unutturmayacağız.

Saygılarımızla,
EMEK MECLİSİ

 

'ÇİZMELERİNİ ÇIKARMA SEVGİLİ MADENCİ'

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Komünist güruh sizden vatana zarardan başka bir şey gelmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ya siz ? ~ 10 yıl önce
kömünist olmayanları da görüyoruz, saatler,rüşvetler,kasalar,idolarlar,yerde yatana tekmeler, küfürleritomalar,gazlar,hak yemeler,torpiller vs vs vs daha sayayım mı ???
Zihniyeti çarpık ~ 10 yıl önce
Zihniyeti çarpık arkadaşım, sen biliyor musun Ali Gülçiçek'in kader birliği yaptığı insanların içinde ülkücüsünden solcusuna kadar her türlü insan var. Ama "insan" diyorum özellikle. Anlayana!
! ~ 10 yıl önce
bu millet bir futbol takımı şampiyon oldu mu gece gündüz toplanıp da organize bir şekilde gösteri yapıyor ama iş böyle facialara veya teröre vs tepkiye geldi mi tıs yok...bu olaydan sonra yüzbinlerce insan toplanmalıydı ama nerede bizde o şuur ? o yüzden de bu olay biter ,üstü kapanır 3 gün sonra da unutulur gider maalesef !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hasan coşkun ~ 10 yıl önce
AKP hükümeti emeğe karşı biber gazı topu ile copu ile harcadığı paranın yarısını iş güvenliğine harcasaydı bu gün bu kardeşlerimiz aramızda olacaktı ölenlere ALLAHTAN rahmet yaralı olan kardeşlerime acil şifa ailelerine ve tüm halkımızın başı sağ olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
#KaderDeğilCinayet Sözün bittiği kelimelerin anlamsızlaştığı yerdeyiz. Gün birlik olma, bir olma günü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
#İşKazasıDeğilCinayet Yüreğine sağlık Ali Gülçiçek ve Emek Meclisi. Ve ilginç yorumlar yapan arkadaslar dönün bi geriye bakın sonra konuşun olurmu. Yazık yazık. Gün birlik olma gün hep dedik ve siz hep bu tavırla oldunuz. Çok yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 10 yıl önce
İşçi örgütlülüğüne ve mücadelesine adanmış 35 yılın süzgecinden geçen kelimeler yine yüreklere dokunmuş. Ali GÜLÇİÇEK'i bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir. Emekli olmasına rağmen hala mücadeleye devam ediyor. Helal olsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
icraat lazım ~ 10 yıl önce
Eey efendi, sen kendi iş kolunda, işci sağlığı için ne yaptın? 1- c/s lerin hangi rsik altında çalıştığının farkında mısın? 2-uzmanların hangi kazanın olmaması için bariyer koyup, riski analiz edip, engelledi? 3-SAS hangarı olayını hiç inceleyip, hangi ilave tedbirlerin alınması konusunda, yönetimi uyardın? 4- havacılıkta kullanılan riskli maddelerin analizini yapıp, kullanım talimatı geliştirdin? 5-Ülkemiz havacılığının emin adımlarla yürümesi için ne yaptın? taraflı değilim sadece yaptığın iş ile ilgili acıklama yap, alkışlayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İcraatçi'ye ~ 10 yıl önce
Arkadaşım, taraf değilsen, samimi soruyorsan yüzyüze veya telefonla ulaş bizzat sor kendisine. 35 senelik bir sendikal mücadelenin 26 senesini Havacılık işkolunda harcamış bir insanın gerek Emek Meclisi'nde gerekse öncesinde yazdığı çizdiği bir sürü yazı ve çalışma var. Onları da okuyabilirsin. Ayrıca yazdığın maddeler kişisel olarak yapılması gereken şeylerse (analiz, talimat yazmak vb.) Kalite, Güvenlik Başkanlıkları, Risk Analiz Müdürlükleri ve Sendika neden var?!!
çapulcuya ~ 10 yıl önce
Kedidir kedi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Eline yüreğine sağlık Ali Gülçiçek. Yüreğini kağıda dökmüşsün. Kim ne derse desin biz senin adamlığını çok iyi biliyoruz. Murat kardeş üzülme senin çizmen hepimizden daha temiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
anlamak lazım yazılanları,ruhunda hissetmezsen işçi hakkı nedir, bilemezsin tabiki.Sapına kadar emek ve alınteri kokan bir yazı.Teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000