13 Ekim 2009, Salı 08:30:08

"BİZ HEP KÖTÜ ÇOCUK OLDUK"

Airport TV ekranlarında Pazartesi akşamlarına damgasını vuran Sefa İnan’la Kara Kutu programında dün akşam TASSA Başkanı İzzet Levi ile UTED Başkanı Tevfik Kırmacı’yı ağırladı.
  • Baskan Tevfik Kirmacinin sozune katiliyorum bu sendika bizi temsil etmiyor ama elde bu var napalim rakip yok vede eklemek istiyorum 50bkisi ile genel kurul yapn uted yonetimide bizi temsil etmiyor malesef tk ile sikisip kalmis ama napalim oda ayni elde bu var.sektorde yaprak kimildamiyor kimse aktif olmak istemiyor...
  • Lütfen artık biz sendikadan korkmak istemiyoruz. Güler yüzlü sendika yöneticileri istiyoruz. lütfen arkadaşlar lütfen.
  • Evet,Sn.Ali KIDIK ın köşesine de yazdığım gibi sendika başkanı ve tüm idarecilerinin 1989 ile 2009 daki mal varlıklarını açıklamalarını bekliyoruz ki töhmet altında kalmasınlar.
  • Cidden artık sizi duayen olarak görüyoruz. Sektördeki büyük bir açığı kapatıyorsunuz. O ne güzel sorular her kesime hitap edebilen açıklamalar, cidden sizleri yanaklarınızdan öperim. iyiki varsınız. Tk Teknik'te Sefa Bey deyince insanların yüzlerinde tatlı bir tebessüm oluşuyor. Mühendisi teknisyeni herkes sizi çok seviyor. Başarılarınız devamını dileriz
  • Sendika başkanlarının mal varlığına.sendika yönetimine girmek için harcanan paralara ve yönetimde yer alan kişilerin.yönetime girmeden önceki malvrlığı ile girdikten sonraki mal varlıklarına bakın gerçekleri görürsünüz. eski idalistler yok artık varsa yoksa para para para

Airport TV Yönetim Kurulu Başkanı Sefa İnan tarafından hazırlanıp sunulan Kara Kutu programı bu hafta ‘başkanları’ konuk etti. Havayolları Kabin Memurları Derneği (TASSA) Başkanı İzzet Levi ve Uçak Teknisyenleri Derneği (UTED) Başkanı Tevfik Kırmacı’nın konuk olduğu programa, Airport TV Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık da stüdyo konuğu olarak katıldı.

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş)’nda yaklaşan genel kurul öncesi, sendikal faaliyetler ve Hava-İş sendikasının üyelerine karşı yaklaşımlarının değerlendirildiği programda çarpıcı açıklamalarda bulunuldu.

“ESKİ SENDİKACILIK KALMADI”

Sendikanın son dönemde üye haklarını savunduğunu söylemenin zor olduğunu ifade eden UTED Başkanı Tevfik Kırmacı, “Sendikanın özellikle son dönemde üyelerinin haklarını kolladığını söylemek zor.  Eski sendikacılık kalmadı. Bundan önceki Toplu İş Sözleşmesi (TİS) döneminde, hat bakım odasına beyaz bir pano koyup “aklınızdan geçenleri yazın” dedik. 14 madde ortaya çıktı. Aralarında çok çarpıcı olanlar vardı. Bu 4 ay sürdü ve süreç sonunda bize kalın bir klasör verdiler. Bu klasördekileri de sendikaya iletmemizi istediler. Biz ilettik ama bir sonuç çıkmadı” dedi.

Kara Kutu - Dernekler

“AĞALAR GİTSİN DEME GEREK YOK, ZAMANI GELİNCE GİTMESİNİ BİLMELİLER”

Sendikada “Ağalık” ifadesini beğenmediğini söyleyen Kırmacı, “Ağalar gitsin demeye gerek yok. Çünkü zamanı geldiğinde gitmeyi bilmeliler. Evet, bu sendika bizi temsil etmiyor. Ama başka sendika da yok” şeklinde konuştu.

Kimsenin elini taşın altına sokmak istemediğini belirten Kırmacı, sendikaya verilen üye aidatlarının üyelere yansımadığını ifade ederek “Sendikaya verdiğim parayı biriktirseydim, köşeyi dönerdim” sözleriyle esprili bir yaklaşımda bulundu.

“SENDİKAYLA SICAK BİR İLİŞKİMİZ YOK”

Airport TV Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık’ın “Kabin amiri arkadaşınız Barış Yorulmaz’ın haksız tutukluluğu sürecinde sendika size destek oldu mu?” sorusuna yanıt veren TASSA Başkanı İzzet Levi, “Hiç aramadılar dersem yalan olur. Bize ne yapabileceklerini sordular. Biz de teşekkür ettik. Bazen manevi destek de işe yarıyor” dedi.

TASSA olarak sendikayla ilişkilerini değerlendiren Levi, “Hava-İş ile çok sıcak bir ilişkimiz yok. Ancak bu yöne beklentimiz var. Bizi hep kötü çocuk olduk. Sendika bizi işveren yanlısı olarak görüyor” şeklinde konuştu.

Kara Kutu - DerneklerBİRİ İSTİYOR, DİĞERİ VERMİYOR...

Türkiye’de sendikacılık denildiği zaman “isteyen ile vermeyen” ilişkisinin göz önüne geldiğini belirten UTED Başkanı Tevfik Kırmacı, “Türkiye’de sendika, daima isteyip alamayan... İşveren de istekleri yerine getirmeyen taraf olarak görünüyor. Dolayısıyla sürekli olarak isteyen ile isteklere karşılık vermeyen bir araya gelmiş. Türkiye’de istediğini alan bir sendika daha görmedim şu ahir ömrümde...” ifadelerini kullandı.

“SADECE TİS ZAMANI YANIMIZDA OLMASINLAR!”

Sendikanın yalnızca Toplu İş Sözleşmesi döneminde yanlarında olduğunu söyleyen TASSA Başkanı İzzet Levi, “Bizimle sürekli irtibat halinde olan bir sendika istiyoruz. Sadece TİS zamanı değil, daima yanımızda olan bir sendika istiyoruz” dedi.

Levi, sendika seçimleri süresince de adaylardan herhangi bir tarafa destek vermediklerini belirterek “Biz seçimlerde taraf değiliz” dedi.

“TEKNİSYEN ARAYA SIKIŞMIŞ”

“Senelerdir ‘Taban, taban, taban...” diyorlar. Uçak teknisyenleri taban ile tavan arasında sıkışıp kalmıştır” diye UTED Başkanı Tevfik Kırmacı, “Hava-İş Kanun Tasarısı görüşmelerine dâhil bile edilmedik. Kendimizi zor zahmet bu tasarıya dâhil edebildik” şeklinde konuştu.

Sendikanın sevecen olması gerektiğini söyleyen Kırmacı, “İlle de alacağım” diyen bir sendika değil de makul olanı da kabul eden bir anlayışın hakim olması gerektiğini savundu.

Kara Kutu - Dernekler

“İLETİŞİM İSTİYORUZ”

Sefa İnan’la Kara Kutu programının son bölümünde sendikadan beklentilerini dile getiren konuklar, genel olarak iletişimsizlik sorunundan yakınarak, “Bizler huzur, iyi bir iletişim ve temsilcilerimizin iyi olmasını istiyoruz” dediler.

UTED Başkanı Kırmacı da ek olarak üyelerin taleplerini sendikanın hangi gerekçelerle dikkate alınmadığını bilmek istediklerini söyledi ve “Kimseyi zorla sendika yönetimine oturtmuyoruz. Onlar bizi seçin diye talep ediyorlar. Bizde oyumuzu veriyoruz. Her şey para demek değildir” ifadelerini kullandı.

İşte çarpıcı açıklamaların yapıldığı Kara Kutu programının tamamı:

1. BÖLÜM



2. BÖLÜM



3. BÖLÜM



4. BÖLÜM



©AirportHaber.com

"BİZ HEP KÖTÜ ÇOCUK OLDUK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
Baskan Tevfik Kirmacinin sozune katiliyorum bu sendika bizi temsil etmiyor ama elde bu var napalim rakip yok vede eklemek istiyorum 50bkisi ile genel kurul yapn uted yonetimide bizi temsil etmiyor malesef tk ile sikisip kalmis ama napalim oda ayni elde bu var.sektorde yaprak kimildamiyor kimse aktif olmak istemiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Lütfen artık biz sendikadan korkmak istemiyoruz. Güler yüzlü sendika yöneticileri istiyoruz. lütfen arkadaşlar lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Evet,Sn.Ali KIDIK ın köşesine de yazdığım gibi sendika başkanı ve tüm idarecilerinin 1989 ile 2009 daki mal varlıklarını açıklamalarını bekliyoruz ki töhmet altında kalmasınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Cidden artık sizi duayen olarak görüyoruz. Sektördeki büyük bir açığı kapatıyorsunuz. O ne güzel sorular her kesime hitap edebilen açıklamalar, cidden sizleri yanaklarınızdan öperim. iyiki varsınız. Tk Teknik'te Sefa Bey deyince insanların yüzlerinde tatlı bir tebessüm oluşuyor. Mühendisi teknisyeni herkes sizi çok seviyor. Başarılarınız devamını dileriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sendika başkanlarının mal varlığına.sendika yönetimine girmek için harcanan paralara ve yönetimde yer alan kişilerin.yönetime girmeden önceki malvrlığı ile girdikten sonraki mal varlıklarına bakın gerçekleri görürsünüz. eski idalistler yok artık varsa yoksa para para para

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000