22 Temmuz 2013, Pazartesi 10:00:23

ATİLAY AYÇİN ÇOK TARTIŞILACAK

Hava İş Sendikası’nın yayınladığı Bulut Kardeş adlı çocuk dergisinde evrim teorisi anlatıldı. Yeni Akit Gazetesi, Hava İş’i topa tuttu, Ayçin, twitter’dan cevap verdi: “ İnsanların eline yalan yalnış kitap verip,önlerine imanı koyup,özgürleşmelerini engelleyip biat ettirmek mi,yoksa gerçekçilik mi günah?”
  • sadece meraktan valla atilayın bıyıklaından nerden geldiğini bilmişsin ya o zaman badem bıyıklılarında tipinden nerden geldiğini bilirsin hadi bizi aydınlat ...
  • Bilimde kuram veya teori; bir olgunun, sürekli olarak doğrulanmış gözlem ve deneyler baz alınarak yapılan bir açıklamasıdır. Çok geniş bir kullanım alanı olan teori kavramı gündelik konuşmada "bir durumu veya davranışı açıklamak için ileri sürülen fikir" anlamında kullanıldığı için, bilimsel bağlamdaki kullanımı yanlış anlaşılmıştır. (Vikipedi'den) En basit kaynak bu, yeterince açık mı? Daha ayrıntılı olanı veya ingilizcesi de var ama sana fazla gelir. Sen kafanı kuma gömmeye devam et, sakın çıkarma olur mu.
  • Evrim kaldı tabi pozitif bilim falan diye zırvalayan arkadaşa sesleniyorum. Sen önce teori ne demek onu bir öğren ispatlanmış şeylere teori denmez binlerce teori var ama nedense bu teori çok hoşunuza gidiyor. Tanımlanamaz bu maymun aşkını anlamak zor. İnsan olarak yaratılmış olmanın nesini beğenmiyorsunuz? Ben atamın Adem (a.s) olduğunu biliyor ve gurur duyuyorum sizin atanızın bir ismi varmı?
  • Hey gidi seni 24 yıldır secen THY çalışanı siz ne maksatla seçiyordunuz bu adamı belkide sizin coğunluğunuzla aynı fikirde o yüzden siz seçiyorsunuz iş verenlerde her gelen bu çarka ayak uyduruyor.
  • bende bu kadar beceriksiz duyarsız sendika başkanı olurmu diyordum megersem asıl işi evrim teorisiymiş yakışır o bıyıklarla maymundan geldiği kesin zaten :D
  • hala sonsuz rahmet sahibi olduğunu iddaa edip yarattıklarını sonsuza kadar yakacak olan bir dediği diğerini tutmayan şeye mi inanıyorsunuz?
  • en egitimlisi lise den mezun olmus sendika yonetimi bilimi nerden ogrendiniz ayiptir sormasi daha dort islem bilginiz yok greve kac kisi cikti onu hesap edemediniz dunyanin nasil olustugunu tartismak size mi kaldi isinize bakin demek istiyorum ama yaptiginiz birsey de yok ee o zaman siz bu lafi hakettiniz YURU GIT
  • Adnan hoca hakkından gelir layıkıyla....
  • Bu orumcek kafalı pala bıyık sendikada oldugu surece sendikaya ne uye olurum ne yanından gecerim. Bizim yonetcileri hep elestrin ama en azından onların Allah korkusu var. Cpt. MT
  • Bilim,Yüz yıl önce atom parçalanmaz diyordu Bugün başka birşey diyor. Zaman içinde bilim ile ilahi dinler aynı noktada buluşmaktadır.

Yeni Akit Gazetesi, Hava İş Sendikası’nın yayınladığı Bulut Kardeş dergisinde evrim teorisinin anlatılmasına tepki gösterdi, sendikayı evrim teorisini çocukların zihnine işlemekle suçladı.

Yeni Akit haberde şu ifadeleri kullandı: “Bulut Kardeş” isimli dergide Yakup Kamer’in “İnsanlığın En Büyük Macerası Evrim” isimli yazı ve çizimlerinde Darwin’in sapkın evrim teorisi çocukların zihinlerine peyderpey işleniyor. Çocukların anlayacağı sadelikte çizimler ve ifadelerle evrimi öven yazılar da evrimin anlaşıldıkça insanlığa yaklaşılacağı iddia ediliyor. Sayfalarında, maymundan insana evrilen yaratık çizimleri yer alan dergide, çocuklar adeta zehirleniyor”

Yeni Akit gazetesinin haberinde “Ve bu evren evrimleşirken içinde bizimde bulunduğumuz dünya ne kadar da küçüktür. Oysa bu minicik dünya mavi küre kendi içinde altı milyar yıldır sürekli bir değişim içinedir. Biz bu değişimi takip edince evrimi anlamış olacağız” ifadeleriyle evrimi anlamanın önemine vurgu yapıldığı belirtilirken  altmış beş milyon yıl önce dünyamıza bir meteor çaptığına ve bunun sonucunda pek az canlı kaldığının anlatıldığı bölümde ise; “Hayatta kalan canlılardan memeliler, kuşlar ve en sonunda insansı canlılar meydana geldi. İşte bu insanın ilk ortaya çıktığı anlar ve medeniyetimizin evrimle başlayan ilk basamaklarıydı” ifadelerinin yer aldığı vurgulandı.

Haberin devamında ise şu ifadeler yer aldı:

“Daha önceleri hiçbir şey yoktu. Sonra varlık dünyasını oluşturacak dev bir enerji patlaması oldu. Patlama, madde dünyasını var etti. Sonra da canlı dünyasını” ifadeleri ile evrimi anlatmaya başlayan Yakup Kamer, maymundan insana evrilme resimlerinin olduğu resimleri de kastederek, “Yandaki resimler size evrimi simgesel olarak anlatıyor çocuklar. Atomdan birçok değişik maddeye, yıldızlara ve gezegenlere uzanan bir varoluş öyküsü bu. Bitkilerden, hayvanlardan insana uzanan bir köprü.  Ve en sonunda bugün geldiğimiz medeniyet. Bu sadece dünyamızın değil var olmamızın öyküsü. Anladıkça insan olmaya o kadar yaklaşacağız”

AYÇİN KURAN-I KERİM’İ Mİ KASTETTİ

Yeni Akit Gazetesi’nin haberinden sonra Atilay Ayçin, sosyal paylaşım sitesi twitter’da sert ifadeler kullandı. Ayçin, “ İnsanların eline yalan yanlış kitap verip,önlerine imanı koyup,özgürleşmelerini engelleyip biat ettirmek mi,yoksa gerçekçilik mi günah? Karanlığa Akit' le bağlı olanlar genç kuşağın aydınlanmasından korkarlar.çünkü onları yönetemez ve yönlendiremez,yalanlarına inandıramazlar” sözleriyle tepkisini dile getirirken ‘yalan yanlış kitap’ tanımlamasıyla “Ayçin Kuran-ı Kerim’i mi kastetti” yorumlarına neden oldu.

İşte Bulut Kardeş dergisinde evrimi anlatan o sayfalar:





Hava İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin'in twitter üzerinden verdiği yanıt:

©Airporthaber.com

ATİLAY AYÇİN ÇOK TARTIŞILACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

meraktan ~ 11 yıl önce
sadece meraktan valla atilayın bıyıklaından nerden geldiğini bilmişsin ya o zaman badem bıyıklılarında tipinden nerden geldiğini bilirsin hadi bizi aydınlat ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çokbilmişe ~ 11 yıl önce
Bilimde kuram veya teori; bir olgunun, sürekli olarak doğrulanmış gözlem ve deneyler baz alınarak yapılan bir açıklamasıdır. Çok geniş bir kullanım alanı olan teori kavramı gündelik konuşmada "bir durumu veya davranışı açıklamak için ileri sürülen fikir" anlamında kullanıldığı için, bilimsel bağlamdaki kullanımı yanlış anlaşılmıştır. (Vikipedi'den) En basit kaynak bu, yeterince açık mı? Daha ayrıntılı olanı veya ingilizcesi de var ama sana fazla gelir. Sen kafanı kuma gömmeye devam et, sakın çıkarma olur mu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 11 yıl önce
Evrim kaldı tabi pozitif bilim falan diye zırvalayan arkadaşa sesleniyorum. Sen önce teori ne demek onu bir öğren ispatlanmış şeylere teori denmez binlerce teori var ama nedense bu teori çok hoşunuza gidiyor. Tanımlanamaz bu maymun aşkını anlamak zor. İnsan olarak yaratılmış olmanın nesini beğenmiyorsunuz? Ben atamın Adem (a.s) olduğunu biliyor ve gurur duyuyorum sizin atanızın bir ismi varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator e ~ 11 yıl önce
Yeter be Aviator her otu biliyorsun, Teknisyenlikten anlıyorsun, EASA'yı biliyorsun, Dini bilgin sonsuz, Evrim teorisini çözdün, her şeyi araştırıyorsun, Atilay Ayçin dün bu sitede çıkan haber için açıklama yaptı, onu neden araştırıp bulmuyorsun...
Herşeyibilenadam ~ 11 yıl önce
Aviator, her şeyi biliyorsun!! peki söyle bakalım Fatih Sultan Mehmet'in atının adı ne??? ama hiç bir yardım almadan ::))))
HEY ~ 11 yıl önce
Hey gidi seni 24 yıldır secen THY çalışanı siz ne maksatla seçiyordunuz bu adamı belkide sizin coğunluğunuzla aynı fikirde o yüzden siz seçiyorsunuz iş verenlerde her gelen bu çarka ayak uyduruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:D ~ 11 yıl önce
bende bu kadar beceriksiz duyarsız sendika başkanı olurmu diyordum megersem asıl işi evrim teorisiymiş yakışır o bıyıklarla maymundan geldiği kesin zaten :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tyler ~ 11 yıl önce
hala sonsuz rahmet sahibi olduğunu iddaa edip yarattıklarını sonsuza kadar yakacak olan bir dediği diğerini tutmayan şeye mi inanıyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MC S ~ 11 yıl önce
sen inanma koçum merak etme karşılaşınca inanmaya başlarsın ama dikkat et o zaman çok geç olacak senin için!!!
tyler'a ~ 11 yıl önce
Ne diyor Pir Sultan Abdal; ........Pir Sultan Abdal’ım Sözlerim Haktır Hakk Diyen Kullardan Hiç şüphem Yoktur Cehennemde Ateş Olmaz Nar Yoktur Herkes Ateşini Burdan Götürür........Sen burada topla atesini git sonra da Allah'i sucla beni yakiyor diye.Yanma kardesim sana kimse orada TOMA'larla su da sikmaz haberi olsun ...:-)
Rahmet ~ 11 yıl önce
Allah rahmet sahibi, fakat insan da akıl ve irade sahibi. Kendi tutarsızlığını Kurana bulaştırma. Sen her haltı işleyeceksin de bunun bir karşılığı olmayacak mı? Bu sözlerini unutma. Zaten günü geldiğinde sana hatırlatılacak. Ama çok geç kalmış olursun.
ülkü ~ 11 yıl önce
benim yine inandığım uğruna bir şeyler yaptığım inancım var senin hiç bir şeyin yok ot geldin ot gidecen bu dünyadan..
YURU GIT ~ 11 yıl önce
en egitimlisi lise den mezun olmus sendika yonetimi bilimi nerden ogrendiniz ayiptir sormasi daha dort islem bilginiz yok greve kac kisi cikti onu hesap edemediniz dunyanin nasil olustugunu tartismak size mi kaldi isinize bakin demek istiyorum ama yaptiginiz birsey de yok ee o zaman siz bu lafi hakettiniz YURU GIT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy başkanı ~ 11 yıl önce
thy yönetim başkanı akp olmadan hayatında uçakmı görmüş bir bakın mali müşavir yönetim zihniyeti olmayan biride thy yi yönetiyor başbakana helal olsun ama tek başına bu kadar insana akıl vermek üstün zeka gerektirir yoksa hamdi beyin zeki olduğuna mı inanıyorsunuz
A9 ~ 11 yıl önce
Adnan hoca hakkından gelir layıkıyla....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Örümcekkafalıpala ~ 11 yıl önce
Bu orumcek kafalı pala bıyık sendikada oldugu surece sendikaya ne uye olurum ne yanından gecerim. Bizim yonetcileri hep elestrin ama en azından onların Allah korkusu var. Cpt. MT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt MT ye ~ 11 yıl önce
Cpt. MT okumuş koca kaptan olmuşsun, peki içerisinde Allah korkusu olan insan, THY de tüyü bitmedik yetim hakkını, babasının malı gibi har vurup harman savurur mu? (Bosna olayı örnek)kul hakkı yer mi? (305 olayında evinde olan uçuşu olmayan hatta o gün uçuşta olup eyleme katıldı diye işten atılan örneği)bir düşün istersen!!! yada çıkarın beni bu kaptan demeye devam en azından!!!
Pozitif bilim ~ 11 yıl önce
Bilim,Yüz yıl önce atom parçalanmaz diyordu Bugün başka birşey diyor. Zaman içinde bilim ile ilahi dinler aynı noktada buluşmaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elbette ~ 11 yıl önce
Pozitif bilim önyargısız, tabusuz, hurafesiz ilerliyor. Olayların içyüzünü, mekanizmasını ortaya çıkarıyor. Gönül gözü açık olanlar da bilimin pesinden gidiyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000