03 Nisan 2015, Cuma 16:57:25

SHGM'DEN KOKPİTE YASAK!

SHGM, uçucu ekipler dışında kokpite kimsenin alınmamasını istedi.
  • Öyle bir yazmışsınız ki sanki pilot bilerek düşürmüş uçağı :D
  • Kimse denetleyemeyecegi seyleri cikartmasin. Kimse foto cekip paylasmazsa degil shgm nin arkadaki ucan kabin memurunun haberi bile olmaz.SHGM sozkonusu kurali sirketlere birakmalidir. Isletme prosedurleri ayri bir konudur , kimin nereye oturup oturamayacagi ayri bir konudur. Ucagin komutani kaptandir , evreni degil ucagi kontrol eder. Kimi nereye oturtmak isterse oturtur.
  • O para caydırıcı değil. 1000 tl veririm. İçeri istediğimi alırım. Ayrıca kabin memurları da beni raporlamaya cesaret edemiyor. Benim borum öter. NOKTA
  • Kokpite harekatci giremez bundan sonra :)
  • Bana yorum yaptirmayin,yolcunun f/o koltugunda ucak indirdigini bilirim,kaptanin arkadasi,kaptan f/o kanka..iniste gec f/o koltuguna gazla...hangi dunyada yasiyosunuz...uyanin biraz
  • SHGM'ye her fırsatta hakaret edeceğinize kendinize çok az çeki düzen verseniz bunlara gerek kalmayacak. Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz android kafalılar.
  • Siradaki ceza., karisini ve cocugunu evde birakip, sevgilisini alip uzak diyara tatile giden., Kaptan pilot'a gelsin...
  • Kaptan kimi alacağını kimi almayacağını bilir, ayara gerek yok.... diyeceğim ama, ayara gerek duyanlar da var. Testi kırılmadan hatırlatma yapılmasının emniyete etkisi olumlu yönde olmuş. SHGM eski SHGM değil, nerede ne olsa duyuyor artık. Bu uyarısı Kaptan olarak elimi güçlendiriyor. Tuvaletin ibrikçi başını, şirket çalışanı diye kokpitte taşımam için yapılacak baskıyı engeller inşallah.
  • Kimse girmesin diyenleri oturt jumpseate, bir inişte bin kere teşekkür eder!
  • Halen shgm niye karışıyor diyenler var, teyyare şöförü seni, senin şirketin om part a içerisine o prosedürü sen uygula diye yazar, sen de Paşa paşa uygulamak zorundasın, burada ré ré rö diye kafa ütüleyecegine sıkıysa uçuş işletme başkanına atar yapsana!

Germanwings uçağının pilot tarafından düşürülmesinden sonra kokpit güvenliği havacılık gündeminin bir numaralı konu başlığı oldu.

Başta FAA ve EASA olmak üzere otoriteler güvenliği artırıcı tedbirler alınması konusunda çalışmalara başlarken Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de kokpitin daha güvenli olması için havayolu şirketlerini uyardı.

SHGM'den yapılan açıklamada,  "Uçuş ekipleri tüm uçuş boyunca "Güvenli Kokpit" kurallarına uygun hareket etmelidir. Uçuş ekibi dışında hiç kimse kokpite alınmamalıdır" denildi.

Güvenli Kokpit kurallarını ihlal eden pilotlara SHY-İPC, Ek1-39.maddeye göre 1.000TL para cezası uygulanacağı hatırlatıldı.

SHGM'DEN KOKPİTE YASAK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (53)

Trajikomik ~ 6 yıl önce
Öyle bir yazmışsınız ki sanki pilot bilerek düşürmüş uçağı :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
totaliser ~ 9 yıl önce
Kimse denetleyemeyecegi seyleri cikartmasin. Kimse foto cekip paylasmazsa degil shgm nin arkadaki ucan kabin memurunun haberi bile olmaz.SHGM sozkonusu kurali sirketlere birakmalidir. Isletme prosedurleri ayri bir konudur , kimin nereye oturup oturamayacagi ayri bir konudur. Ucagin komutani kaptandir , evreni degil ucagi kontrol eder. Kimi nereye oturtmak isterse oturtur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
O para caydırıcı değil. 1000 tl veririm. İçeri istediğimi alırım. Ayrıca kabin memurları da beni raporlamaya cesaret edemiyor. Benim borum öter. NOKTA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cabin ~ 9 yıl önce
senin gibiler kaptan oldukça haklısın kaptanım.iletişim 0 ego tavan..iyi uçuşlar..
:) ~ 9 yıl önce
Kokpite harekatci giremez bundan sonra :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bana yorum yaptirmayin,yolcunun f/o koltugunda ucak indirdigini bilirim,kaptanin arkadasi,kaptan f/o kanka..iniste gec f/o koltuguna gazla...hangi dunyada yasiyosunuz...uyanin biraz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM ~ 9 yıl önce
SHGM'ye her fırsatta hakaret edeceğinize kendinize çok az çeki düzen verseniz bunlara gerek kalmayacak. Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz android kafalılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hak ediyor ~ 9 yıl önce
Shgm de hak ediyor ama
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Siradaki ceza., karisini ve cocugunu evde birakip, sevgilisini alip uzak diyara tatile giden., Kaptan pilot'a gelsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taş Gedik ~ 9 yıl önce
Kaptan kimi alacağını kimi almayacağını bilir, ayara gerek yok.... diyeceğim ama, ayara gerek duyanlar da var. Testi kırılmadan hatırlatma yapılmasının emniyete etkisi olumlu yönde olmuş. SHGM eski SHGM değil, nerede ne olsa duyuyor artık. Bu uyarısı Kaptan olarak elimi güçlendiriyor. Tuvaletin ibrikçi başını, şirket çalışanı diye kokpitte taşımam için yapılacak baskıyı engeller inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İbrikci başı ~ 9 yıl önce
Kokpitte senin gibi pilot olacağına ibrikcibaşı olsun bizi o uçursun. Koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi denirmiş hesabı, pilot yokluğundan senin gibi adamları da THYye alıyorlar ya gerçekten yazık :/
Peh ~ 9 yıl önce
Kimse girmesin diyenleri oturt jumpseate, bir inişte bin kere teşekkür eder!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Halen shgm niye karışıyor diyenler var, teyyare şöförü seni, senin şirketin om part a içerisine o prosedürü sen uygula diye yazar, sen de Paşa paşa uygulamak zorundasın, burada ré ré rö diye kafa ütüleyecegine sıkıysa uçuş işletme başkanına atar yapsana!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000