25 Mart 2015, Çarşamba 19:57:19

KAZAYLA İLGİLİ EN DETAYLI AÇIKLAMA YAPILDI

Alman Germanwings havayolu şirketine ait yolcu uçağının düştüğü kazayla ilgili çalışmaları yürüten Fransız Soruşturma ve Analiz Bürosu (BEA) Direktörü Remi Jouty, Paris'te basın toplantısı düzenledi. Kazayla ilgili ilk kez bu kadar detaylı bir açıklama yapılmış olurken, soruşturmada gelinen son nokta da kamuoyuyla paylaşıldı.
  • Sinegin yagını cıkaracagız diye minunum ekiple uçarsanız böyle olur, kokpitte bir kişi yalnız bırakılmamalıdır , ne sebeple olursa olsun bir pilot dışarıda iken kabin ekibinden bir kişi kokpitte bulunmalıdır. Bu kimseye güvenmemekle alakalı bir durum da değildir.
  • Marsilya bassavcısı 2. alman pilotun kasıtlı olarak uçağı dalışa geçirmiş olasılığı var diyebiliyor, şu anda THY'nin yabancı pilotların tamamı tehlike arz ediyor çünkü hiç birisi HTA'dan geçmedi ve psikolojik durumları bilinmiyor.Siz yerli pilotlara hak etmedikleri muameleye devam edin,geri ödemesi acı olabilir bilginize.
  • Pilotaj hatasinin oldugunu dusunmuyorum.tamamen ucagin eski olmasindan metal yorgunlugundan kaynaklanan bir durum.ycak 24 yasinda ve kendini toparlmakta gucluk cekmis olabilir.
  • yazıktır.....önce şu yorumlar okunsun diye her türlü seviyesiz yorumu yayınlayan editörlere.....yazıklar olsun,ikiii..ve daha tuvalette kusmayı beceremeyen bir avuç amip gelmiş burada böylesine elzem bir olayla geyik yapıyor.....gerçekten acınacak haldesiniz,arada sırada bir aynaya bakın ne olur.
  • seni kutluyor başarılarının devamını diliyorum aferin
  • Bilmiyorum, anlamıyorum, anlayamıyorum diyerek susmak, izlemek ve takip etmek çok zor tabii.
  • Bilir kişi olarak söyleyeyim,beyaz perde de film çekmek için senaryoya ihtiyaç yok..zira burada senarist bol. Kutluyorum hepinizi. Harika senaristlersiniz. Bari bir kaçınız gibi olabilir ibaresini kullanınız. Hele şu kokpit kapısı kırma senaryosu harika. En son hangi filmi izlediyse arkadaş..Beyler bu kazanın kesin sonucu için en az 3 bekleyin. Daha 2 nci kara kutu bulunmadı. Sanki uçağın içindeymişsiniz gibi yaptığınız saçma sapan yorumlarınızıda filmcilere gönderin. Onlar değerlendirir belki. Yani yorumlarınızla komik olmayın.
  • ucaklar genel olarak aluminyum dur:) miknatisin cekecegi fazla bir parca oldugunu sanmiyorum
  • Iddia ediyorum, o uçağın düşme nedeni İsvicre / Fransa Sınırı altındaki deney Tüneli'dir, mıknatıslanma yaptı
  • Düz uçuş esnasında engine shut down olsa bile (hava şartları çok güzel) aerodinamik yapıya uygun olarak süzülme açısı çok uygun şekilde kullanılabilirdi en azından süzülme esnasında kuleyle irtibata geçilebilirdi.Bence motorların durma ihtimali ortadan kalkıyor.Pilotların avrupalı olması uçagın kasıtlı olarak düşürülme ihtimalini de ortadan kaldırıyor. Havada patlama emareside yokmuş.Geriye bana en mantıklı gelen kabin basıncının düşmesiyle veya saf oksijen kaçagı ile pilotların baygın olması (maskeleri takmaya fırsat bulamamış olabilirler) aksi halde ne arıza olursa olsun mutlaka kuleyle irtibata geçebilirlerdi. Tabiki burada yapılan yorumlar mesleki bilgilerimizden kaynaklanıyor. Sadece tahmin. Esas sebepler kaza kırım raporu tamamlandıktan sonra belli olacak. O zamana kadar olan her şey dedikodudur.

Alman Germanwings havayolu şirketine ait yolcu uçağının düştüğü kazayla ilgili çalışmaları yürüten Fransız Soruşturma ve Analiz Bürosu (BEA) Direktörü Remi Jouty, Paris'te basın toplantısı düzenledi.

Kazayla ilgili ilk kez bu kadar detaylı bir açıklama yapılmış olurken, soruşturmada gelinen son nokta da kamuoyuyla paylaşıldı.

İşte Jouty'nin Fransa'daki kazayla ilgili açıklamalarından satır başları:

-Uçakla son temas: 9.30.
-Uçağın alçalmaya başladığı an: 9.31.
-Radardan kaybolma anı: 9 40’47”.
-Radarda görüldüğü son yükseklik 6175 feet
-Karakutudan analiz edilebilecek ses dosyası elde edildi ancak şu aşamada neden alçalmaya başladığı, neden temas kurmadığı ya da neden düştüğü konusunda henüz açıklama yapmayı sağlayacak veri yok.
-Kullanılabilir verilerin analizi sürüyor.
-İkinci karakutu henüz bulunamadı.
-Karakutuda sesler duyuluyor ama herhangi bir yargı için erken.
-Alçalma pilotların uçağı dağa çarptırmak istemesi ya da otomatik pilot alçalmasıyla bağdaşıyor ama durumun böyle olduğunu teyit edecek  veri yok.
-Uçağın düşüş sebebi konusunda şu anda hiçbir hipotezi dışlama durumunda değiliz.
-Düşen uçağın parçalarının çok küçük olması uçağın yüksek hızla sert bir zemine çarpması ve uçakla alan arasında geniş açı bulunması halinde rastlanılan türden. Havada patlama olduğunda görülen türden değil. Uçak son ana kadar uçmayı sürdürdü. Düşüş ritmi tek motorun arızalanmasına uygun bir profil çizmiyor. İki motorun birden durup durmadığını söylemek için ise henüz erken.
-Uçuşun herhangi bir aşamasında hava durumunun olumsuz olduğuna yönelik bir veri yok.
-Alman uzmanlar da BEA ile birlikte çalışıyor.

4 HEKTARA YAYILMIŞ DNA'LAR TOPLANACAK

Öte yandan adli tıp uzmanları ve arama kurtarma görevlileri bölgeye helikopterlerle sevk ediliyor. Helikopterler bölgeye iniş yapamadığı için ekipler yere halatlarla indiriliyor.Adli tıp uzmanları uçağın yaklaşık 4 hektara yayılmış enkazında DNA tespiti için örnekler toplayacak.

KAZAYLA İLGİLİ EN DETAYLI AÇIKLAMA YAPILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (55)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sinegin yagını cıkaracagız diye minunum ekiple uçarsanız böyle olur, kokpitte bir kişi yalnız bırakılmamalıdır , ne sebeple olursa olsun bir pilot dışarıda iken kabin ekibinden bir kişi kokpitte bulunmalıdır. Bu kimseye güvenmemekle alakalı bir durum da değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kamyoncu ~ 9 yıl önce
Marsilya bassavcısı 2. alman pilotun kasıtlı olarak uçağı dalışa geçirmiş olasılığı var diyebiliyor, şu anda THY'nin yabancı pilotların tamamı tehlike arz ediyor çünkü hiç birisi HTA'dan geçmedi ve psikolojik durumları bilinmiyor.Siz yerli pilotlara hak etmedikleri muameleye devam edin,geri ödemesi acı olabilir bilginize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
stewardess ~ 9 yıl önce
Pilotaj hatasinin oldugunu dusunmuyorum.tamamen ucagin eski olmasindan metal yorgunlugundan kaynaklanan bir durum.ycak 24 yasinda ve kendini toparlmakta gucluk cekmis olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boşbirnesil ~ 9 yıl önce
yazıktır.....önce şu yorumlar okunsun diye her türlü seviyesiz yorumu yayınlayan editörlere.....yazıklar olsun,ikiii..ve daha tuvalette kusmayı beceremeyen bir avuç amip gelmiş burada böylesine elzem bir olayla geyik yapıyor.....gerçekten acınacak haldesiniz,arada sırada bir aynaya bakın ne olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
deney tüneli diyen ~ 9 yıl önce
seni kutluyor başarılarının devamını diliyorum aferin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acep neden oldu? ~ 9 yıl önce
Bilmiyorum, anlamıyorum, anlayamıyorum diyerek susmak, izlemek ve takip etmek çok zor tabii.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bilir kişi olarak söyleyeyim,beyaz perde de film çekmek için senaryoya ihtiyaç yok..zira burada senarist bol. Kutluyorum hepinizi. Harika senaristlersiniz. Bari bir kaçınız gibi olabilir ibaresini kullanınız. Hele şu kokpit kapısı kırma senaryosu harika. En son hangi filmi izlediyse arkadaş..Beyler bu kazanın kesin sonucu için en az 3 bekleyin. Daha 2 nci kara kutu bulunmadı. Sanki uçağın içindeymişsiniz gibi yaptığınız saçma sapan yorumlarınızıda filmcilere gönderin. Onlar değerlendirir belki. Yani yorumlarınızla komik olmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
ucaklar genel olarak aluminyum dur:) miknatisin cekecegi fazla bir parca oldugunu sanmiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Iddia ediyorum, o uçağın düşme nedeni İsvicre / Fransa Sınırı altındaki deney Tüneli'dir, mıknatıslanma yaptı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!! ~ 9 yıl önce
Düz uçuş esnasında engine shut down olsa bile (hava şartları çok güzel) aerodinamik yapıya uygun olarak süzülme açısı çok uygun şekilde kullanılabilirdi en azından süzülme esnasında kuleyle irtibata geçilebilirdi.Bence motorların durma ihtimali ortadan kalkıyor.Pilotların avrupalı olması uçagın kasıtlı olarak düşürülme ihtimalini de ortadan kaldırıyor. Havada patlama emareside yokmuş.Geriye bana en mantıklı gelen kabin basıncının düşmesiyle veya saf oksijen kaçagı ile pilotların baygın olması (maskeleri takmaya fırsat bulamamış olabilirler) aksi halde ne arıza olursa olsun mutlaka kuleyle irtibata geçebilirlerdi. Tabiki burada yapılan yorumlar mesleki bilgilerimizden kaynaklanıyor. Sadece tahmin. Esas sebepler kaza kırım raporu tamamlandıktan sonra belli olacak. O zamana kadar olan her şey dedikodudur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kemal ~ 9 yıl önce
"Pilotların avrupalı olması uçagın kasıtlı olarak düşürülme ihtimalini de ortadan kaldırıyor." Neden? Avrupalı pilotlar uçak düşüremez mi?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000